Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet!

Origo

A harmadik oltás biztosan életmentő oltás, ezért is hosszabbítja meg az oltási akcióhetet a kabinet – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

December 20-tól érkeznek az 5-11 éveseknek való vakcinák – tette hozzá. Ha a baloldal nyer, adóemelések és munkanélküliség jön – mondta.

Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövőhéten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül –

jelentette be a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország! című műsorában Orbán Viktor, hozzátéve: nagyon sokan a harmadik oltást veszik fel, ami döntő jelentőségű. Ennek kapcsán a kormányfő hangsúlyozta:

idén lehet nagy karácsonyunk is, de csak akkor ha a harmadik oltást igénylők száma megnő.

Az emlékeztető oltás kapcsán azt mondta, hogy hat hónap elteltével a második oltás hatása is gyengülni kezd. Ezért kell felvenni a megerősítő, harmadik oltást, ami felerősíti a korábban beadott első és második hatását.

Orbán: Mindenki vegye fel a harmadik oltást

Orbán Viktor elmondta, hogy legtöbben a harmadik oltást vették fel az első akcióhéten, ahogy fogalmazott, a magyarok érzik a veszélyt, de szeretik a dolgaikat az utolsó pillanatban intézni.

Arra a kérdésre, hogy tervez-e szigorítani a kormány, a miniszterelnök közölte: a kormány két lábbal áll a valóság talaján, tehát semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni. A lezárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltás – fogalmazott.

Aki fölvette a harmadik oltást – akár azért mert bennünket hallgatott, akár másért –, annak megmentettük az életét. Szerintem ez a jó hozzáállás. Ne kalkuláljunk. Tegyük ami helyes, ami jó. Ezt úgy hívják hogy harmadik oltás

hangsúlyozta a kormányfő.

December 20-tól indulhat a gyermekek oltása

A gyermekek oltásával kapcsolatban elmondta, számítottak rá, hogy a világ nemzetközi tudóstársadalma kinyilatkoztatja a véleményét. Hozzátette, ez egy nagyon fiatal vírus. Keveset kísérleteztek rajta. Elmondta azt is, hogy tudományos körültekintésről van szó, szemben azzal amit az oltásellenesek mondanak.

– Nem ugrott bele a világ annak a kérdésnek a megválaszolására sem, hogy akkor gyerekeket lehet e oltani, hanem kísérleteztek. Senki nem meri anélkül beoltani a fiatalokat, hogy ne tudná kísérleti eredményekkel igazolni ezeket – részletezte Orbán Viktor.

– Most jutott el a világ, hogy azt meri mondani egy nagy gyógyszergyártó cég, hogy oltassák be a gyerekeiket. Mi szereztünk kétmillió vakcinát, az első vakcina december 20-án érkezik. Azt tanácsolom a szülőknek, oltassák be a gyermekeiket – jelezte a miniszterelnök.

Minden a rendelkezésre áll

Minden az orvosaink és az ápolóink hősiességén múlik –mondta az egészségüggyel kapcsolatban. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, már lassan két éve. – Úgy látom, hogy ők kitartanak. Mi az intézkedéseiket, amelyek a munkáikat segítik, meghoztuk. Soha nem látott orvosbéremelésről döntöttünk, az ápolók bérét is hetven százalékkal meg tudtuk emelni. Ezek komoly lépések, amelyek jelzik a számukra is, hogy az ország rendben van – magyarázta Orbán.

Arról is beszélt, hogy a járvány elleni védekezéshez ágyak, lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak, gyógyszereink vannak, van még ki nem nyitott járványkórházunk is.

Három irányból támadnak minket

Orbán Viktor a migrációról azt mondta, hogy három irányból ér minket támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is.A nyomás három irányból egyszerre nő.Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén – tette hozzá.

Ez 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, illegális határátlépést követtek el.

Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A migrációra vonatkozó szabályokat békeidőre írtuk, de most nem békeidő van. Brüsszel ragaszkodik régi szabályokhoz, és ezek most bajt hoznak a nyakunkra – tette hozzá. A baj nőni fog, mert Afganisztánt elhagyja 30-50 ezer ember naponként – mondta a kormányfő.

Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait. 

Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezetei is – mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy a legújabb német kormányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni. Mi nem akarunk bevándorlóország lenni, és nem egyeztethető össze ez a német állaásponttal. Valahogyan együtt kell élni az unióban ezen nézeteknek – tette hozzá.

Orbán Viktor: A rezsicsökkentés működik

Orbán Viktor a rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a helyzet – tette hozzá.

A magyar rendszer jó, és segíti a családokat. A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem mi döntünk róla

mondta a kormányfő. Nem szabad bedőlni a balodalnak, és kiderült, hogy a rezsicsökkentésből nem lett baj. Amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az a butaság – tette hozzá.

A magyar kormány nem a multik oldalán. hanem az emberek mellett áll. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell ébreszteni az emberek veszélyérzetét: egyrészt a baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is. A baloldal megemelné a rezsit, míg Brüsszel is extra adót akar kivetni a lakásokra és az autókra is – tette hozzá.

750 milliárd forinttal csökken a vállalkozók adója

A kormányfő arról is beszélt, hogy a baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, míg a jobboldal szerint, ha csökkennek az adók, akkor munka is van.

Most is inkább munkaerőhiány van, mindez pedig azt bizonyítja, hogy a vállalkozóknál több pénz marad, így tudnak több bért fizetni és újabb beruházásokat végrehajtani.

Ha munka van, akkor minden van – tette hozzá. 200 ezer forintra nő a minimálbér jövőre, és magasabb lesz mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Mindezzel párhuzamos jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók, összesen 750 milliárd forintot hagyunk a szektornál – mondta a kormányfő.

Forrás: Origo

6 hozzászólás “Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet!” bejegyzésre

 1. László szerint:

  Németországban élő ember nyilatkozta, 10%-kal nőtt az áram ára. Ezt az RTL Klubbot be kell szüntetni jövőre, ellentmond a kedves vezérnek.

 2. Gyula szerint:

  Majd sugároznak külföldről! 😁
  A Netflixet is felkóstolták, azt’ szopás lett a véga.

 3. László szerint:

  “a kormány bölcs és felelős döntése volt, hogy az uniós vakcinabeszerzés második körében nem vesz részt.” – Gulyás Gergely

  “Az Euronews információi szerint azonban a kormány később már Brüsszelben lobbizott azért, hogy mégis kaphassanak a cég oltóanyagából. Erről nem igazán beszélt a kormány, de a Bizottság sem, egyedül Gulyás Gergely említette egy novemberi 11-i kormányinfón, a Telex kérdésére, hogy uniós forrásokból hívnak le Pfizer-vakcinát a gyermekek oltásához.”

  “információk szerint Magyarország „bekönyörögte magát a szerződésbe szeptemberben”, így most nyugodtan tudnak rendelni gyermek- és felnőttadagot is. „Kellett a többi ország jóváhagyása is ehhez, ez egy csendes Canossa-járás volt” – mondta egy forrásuk.”

 4. FELHÁBORÍTÓ, HOGY BÜNTETLENÜL és KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL FOLYHAT a VAKCINA+CIONISTÁK=VAKCIONISTÁK TERRORJA az EGÉSZSÉGES OLTATLANOK és az ÉLETÜKET az ISTENI IMMUNRENDSZERÜKRE BÍZÓ JÓHISZEMÜEK ROVÁSÁRA!!!…- 1 MŰKÖDŐ DEMOKRÁCIÁBAN!!!
  TÖBBEK KÖZÖTT EZÉRT is HALÁLVESZÉLYES ROTHSCHILD VIKTOR és a PEDOFIDESZ ÁMOKFUTÁSA MÁRIA ORSZÁGÁBAN a MAGYAR NÉP ELLENÉBEN!!!
  https://orvosokatisztanlatasert.hu/a-main-streambol-kimarado-irodalmi-hivatkozasok-uzenete-egyertelmu-csalas-egeszsegugyi-diktatura-ellenunk-gondosan-megtervezett-haboru-zajlik/

 5. Gyula szerint:

  Főnök! Csepelen nem! 😁👏😜👍

 6. László szerint:

  Kifingott az akcióhét. A határokat kéne lezárni, utazgatást beszüntetni, erre sűrítik a reptéri járatot.

Itt lehet hozzászólni !