Anyák napja alkalmából kerületi óvodások rajzai díszítik a buszmegállókat

Csepeli Hírmondó

Fotó és további képek: Csepeli Hírmondó

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) anyák napi rajzpályázatot hirdetett óvodások számára. Kerületenként egy óvoda jelentkezését várták, tíz pályamunkával. Csepelen az Erdősor Tagóvoda Pillangó csoportosai pályáztak anyák napi ihletésű rajzaikkal. Az alkotások május 10-ig tekinthetők meg néhány csepeli buszmegállóban.

„A csoportomba járó egyik kisfiú édesapja hívta fel a figyelmünket az anyák napi pályázatra. Közvetlenül a karantén előtt értesültünk erről a lehetőségről. Ez kicsit megnehezítette a helyzetünket, mert a járvány miatt már kevés gyermek járt oviba. Ám kolléganőm lelkes szervezésének köszönhetően a gyerekek otthon, a karantén alatt is készítettek rajzokat. Ezekért elmentünk, begyűjtöttük. Időközben a határidő is kitolódott, így sikerült leadni a pályamunkákat”- mondta el lapunknak Bartus Mária óvodapedagógus.

Egyúttal hangsúlyozta összesen tíz alkotással lehetett nevezni, főként családrajzok születtek. „Nagy öröm számunkra, hogy valamennyi alkotás megtekinthető egy-egy buszmegállóban. Az Erdősor óvoda 159-es busz vonalán található, így a rajzok többsége is ide került, de a 36-os és a 71-es busz vonalán is látható egy-egy rajz.

„Nagy sikere volt az alkotásoknak, sok család meghatódott a rajzok láttán. Volt olyan anyuka, akinek valóban meglepetés volt a kép. Az egyik kislány rajzát, pedig éppen abba a megállóba rakták ki, ahol a nagymamája lakik. Én is végig mentem, lefotóztam valamennyi rajzot, és elküldtem a családoknak. Szívet melengető érzés volt viszontlátni a gyerekek munkáit, büszkék vagyunk a Pillangó csoportra” – tette hozzá Bartus Mária.

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !