Összeült a kormány és a főváros a Galvani híd ügyében, erre jutottak

Infostart.hu

Fürjes Balázs szerint közelednek az álláspontok, lát már esélyt arra, hogy Karácsony Gergely támogatását élvezze a projekt.

Kedd délután egyeztetett a kormány Budapest Fejlesztési Központja a főváros és az érintett kerületek vezetésével a Galvani híd megvalósításáról.

 

Karácsony Gergely, Baranyi Krisztina, Borbély Lénárd és László Imre személyesen vettek részt az online egyeztetésen, Gajda Péter polgármestert Varga Attila alpolgármester képviselte, a kormányt Fürjes Balázs Budapest-fejlesztési államtitkár és Vitézy Dávid BFK-vezérigazgató.

“Tárgyalunk, vitázunk és közelítjük az álláspontokat – egész egyszerűen közösen keressük a megoldást arra, hogy pontosan merre menjen a híd, az út. Ez a dolgunk, ez a budapestiek érdeke” – rögzítette az eszmecseréről Fürjes Balázs Facebook-oldalán.

Emlékeztetett rá, a legutolsó Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésen a kormány világossá tette: hasznos és jó dolog lenne megépíteni a Galvani hidat, “mi megtervezzük azt, beszerezzük az engedélyeket, de ha Karácsony Gergely nemet mond a hídra, a tervek bekerülnek az asztalfiókba. Akkor nem épül meg az átkelő és a kapcsolódó külső körúti gyűrű, nem lesz összekötve itt Dél-Buda, Dél-Pest és Csepel, nem csökkenhet a belvárosi hidak és utak forgalma”.

Kedd óta Fürjes Balázs viszont már optimistább, már bízik a főpolgármester támogatásában is.

 

Infostart.hu

Egy hozzászólás “Összeült a kormány és a főváros a Galvani híd ügyében, erre jutottak” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Csepel szempontjából nem jelent még mindig semmit ez a híd.

Itt lehet hozzászólni !