A tengerre telepített úszó akadályokkal védené magát Görögország

Inforadio

Az athéni kormány úszó műanyag akadályokat telepítene a görög szigetek köré, hogy visszatartsa az átkeléstől a migránsokat – mondta el Níkosz Panagiotopulosz görög védelmi miniszter csütörtökön a Skai tévécsatornának.

A tárcavezető jelezte: egyelőre kísérleti jelleggel telepítik a tengeri kerítést egy-egy helyre, hogy kiderítsék, mennyire hatékony. Ennek érdekében előző nap pályázatot írtak ki a védelmi minisztérium honlapján.

A görög sajtó rámutatott: úszó olajfoltok terjedését szokták hasonló módszerrel megakadályozni. Szakértők kételkednek benne, hogy a megoldás valóban távol tartaná az embercsempészeket és a migránsokat a görög partoktól.

A konzervatív athéni kormány az előző hónapban felgyorsította a menedékjogi kérelmek elbírálását, a héten pedig bejelentette, hogy 1200 új határrendőrt küld a Marica határfolyóhoz, valamint az égei-tengeri görög szigetekre. A kabinet azt tervezi, hogy 2020 nyaráig bezárja a görög szigeteken található regisztrációs létesítményeket, és zárt kitoloncolási központokat hoz létre helyettük.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint jelentősen nőtt a Törökországból Görögország felé igyekvő migránsok száma. Míg 2018-ban alig több mint 50 ezren érkeztek illegális úton Görögországba, 2019-ben számuk már 74 600 volt. Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz táborai túlzsúfoltak, és a helyi lakosság a napokban tüntetésekkel adott hangot elégedetlenségének.

Forrás: Inforadio

2 hozzászólás “A tengerre telepített úszó akadályokkal védené magát Görögország” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Ezek a hülye görögök! Kerítést építenek, pedig nincs is migráncsveszély! Igaz eetásak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Gyula szerint:

    Nincs türelmem visszakeresgélni, de többen megírhattuk, hogy ott kellene visszazavarni őket, eddig tartott nekik.

Itt lehet hozzászólni !