Jókedv, sváb zene és tánc a VI. Csepeli Sörfesztiválon

csepel.hu

Térzene és tánc, lovaskocsis felvonulás, kulturális programok és sok-sok sör várta a VI. Csepeli Sörfesztiválra látogatókat a Királyerdei Művelődési Házban és udvarán október 26-án.

A Csepeli Német Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesület szervezte rendezvényre az ország számos településéről érkeztek német nemzetiségű vendégek, így többek között Soroksárról, Taksonyból, Leányvárról, Dunaharasztiból, Nagyhegyesről.

A csepeli önkormányzat által támogatott sörfesztivál a már hagyományos lovaskocsis felvonulással indult a Görgey térről a Királyerdei Művelődési Házhoz, ahol az egész napos programon Lászlóné Balázsovits Magdolna, a Csepeli Német Önkormányzat elnöke köszöntötte az érdeklődőket. Ezután bemutatkoztak a csepeli és a környező települések német nemzetiségi kultúrcsoportjai, zenekarai, majorettek, óvodás és iskolás táncosok.

 

Fellépett a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Népművészeti-Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvodája, a Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek Táncegyüttes, az Eötvös József Általános Iskola 3. osztályos német nemzetiségi tagozata, a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium diákjai, a Dunaharaszti Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület csoportja és a Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Táncegyüttes. Bemutatkoztak a Nagyhegyesi majorettek és a hagyományőrző énekkar, a Soroksári Táncosok Baráti Köre, a Leányvári Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Takser Spatzen Zenekar és a Heimatklang Zenekar Taksonyból és a Lustige Scwaben táncegyüttes Dunaharasztiból.

 

A nemzetiségi programok sorát estig tartó mulatság követte, a Sörfesztbált Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg. Jó szívvel gratulált a szervezőknek és a hazai sváb közösségnek ahhoz, hogy hagyományaikat hűen őrzik, s víg kedéllyel ápolják.

 

A táncoskedvűeknek a talpalávalót a Lustige Musikanten zenekar játszotta Kaltenecker Gábor vezetésével.

 

A.Zs.

Az eseményen készült galériát ide kattintva tekintheti meg.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !