A csepeli tűzoltók is megmérettetik magukat

Csepel.hu

A csepeli tűzoltólaktanya is megméretteti magát a héten megrendezett Fővárosi II. fokozatú hivatásos tűzoltósport versenyen. A fővárosi parancsnokságok mind tíz fővel neveznek, nyolcan indulnak a versenyen, ketten tartalékosok és a legjobb hat eredményt számolják az összesítésben.

A keddi napon a csepeli lánglovagok 100 méteres akadálypályán és a három emeletes mászóházon mérettették meg magukat. A „rohampálya” palánkugrással kezdődik, ezt követi egy gerendafutás, majd egy tömlőgurítással egybekötött osztószereléssel fejeződik be. A második versenyszámban egy speciális horoglétrával kell megmászni három emeletet, ezt a mentési technikát ma már csak versenyzés közben használják.

Csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán folytatódik a verseny, elsőként a kismotorfecskendő összeszerelésének idejét mérik a csapatok között, majd az egyetem sportpályáján folytatják a 4×100 méteres váltófutással.

Galgócz Deák Antal, a csepeli tűzoltólaktanya parancsnoka megkeresésünkre elmondta, Csepel valószínűleg az erős középmezőnyben fog teljesíteni. Csepel hagyományosan jól szokott teljesíteni a hasonló versenyeken, viszont a stabil állomány miatt a többi kerülethez képest kevesebb újoncot érkezik.

AT

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !