Kilenc éve csillant fel a remény a csepeli Kis-Duna part megmentésére

Csepel.info

Itt nézhetik meg a galériát a kilenc évvel ezelőtti fórumról

Hajléktalan-telepek, szeméthegyek, sár és egy luxuslakóparknak privatizált partszakasz, sunyi MSZP-s városvezetői támogatással. Ez volt a helyzet a csepeli Kis-Dunánál, amikor a civileknek elegük lett a cinizmusból és a hazugságokból.

Megszervezték magukat, és kiálltak a part megőrzése és rendbetétele mellett, a privatizáció ellen. 2009. május 29-én tartották meg azt a fórumot, amit már az akkori MSZP-s vezetés is kénytelen volt komolyan venni (európai parlamenti kampány volt). De a civilek drágán megfizettek ezért: az MSZP és a privatizátorok többször próbálták őket provokálni, beperelni, feljelenteni, megalázni. A luxuslakóparkot tervező cég még hajléktalanokat is rendszeresen hívott oda azért, hogy bosszantsa a környéken élőket. Most ezt a fórumot idézzük fel egykori galériánkkal.

Másfél évvel később Németh Szilárd polgármester lett és betartotta az ígéreteit

Végül a Kis-Duna part ügye is egy lett a sok koporsószegből, aminek köszönhetően 2010 októberében megbukott a csepeli MSZP-s vezetés, majd Németh Szilárd polgármester 2011 tavaszán elkezdte a Kis-Duna part rendbetételét, fejlesztését, amely azóta is töretlenül tart, jelenleg is folyik.

2010 óta az önkormányzat a civilek akkori javaslatai szerint fejleszti az akkor még teljesen lepusztult partot

Ma ez Budapest legszebb és leghosszabb önkormányzati tulajdonban és kezelésben maradt partszakasza. Még a kiprivatizált partszakaszt is sikerült visszavásárolni, ahol hamarosan ismét napközis tábor épül.

A fórumról Borbély Lénárd jelenlegi polgármester sem hiányzott

A múlt azonban máig kísért: az ellenzékbe kényszerült egykori kerületi vezetők szemében szálka az összes Kis-Duna parti fejlesztés, és kitartanak amellett, hogy az egykori privatizáció helyes, a visszavásárlás pedig helytelen volt.

Csepel.info

16 hozzászólás “Kilenc éve csillant fel a remény a csepeli Kis-Duna part megmentésére” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Sem az MSZP sem a DK nem tanult a történtekből.

  2. Pilsner Urquell szerint:

    Politikusok nem szoktak tanulni. Csak a választók. (Ők meg – az előbbi okból – rendszerint hiába.)

  3. Morvai Daniel szerint:

    Budapest 20 kerulet duna partot meg kell csinalni

  4. Horváth János szerint:

    Vajon mi az oka, hogy most vették elő a témát? Csak nem készülődik valami a birkozó-
    csarnok ellen?

  5. Szabó Imre szerint:

    Megmentették a partszakaszt attól, hogy lakásokat hozzanak létre ott,
    hogy most egy senkinek nem kellő birkózó csarnok épüljön ott, amire az állam már odaadott 2,4 milliárd közpénzt, de persze építkezésnek nyoma sincs.

    Minden elmebajos a szülővárosában valósítja meg a hobbiját közpénzen?

  6. Qqriq szerint:

    Hát igen, Tóthék szervezett hontalan betelepítést végeztek, ami a közbiztonság romlásához, erőszakhoz, gyilkosságokhoz vezetett. Ez is volt a cél.

  7. Kígyók kígyóznak szerint:

    Nagyon szép a Kolonics sétány. Csak épp ma reggel horgáazverseny miatt egy csomó autóval álltak be a horgász elvtársak. Valaki engedélyezte nekik?

  8. Elképzelt riport szerint:

    Nagyon kevés cikk jelenik meg az elkövetkezendő baljós időkről. Kérem Önöket, vegyék figyelembe a káosz kellő közepén tart Európa nyugati része.

    Saját bőrömön, és egészségemen tapasztalom a borzalmak kezdetét. 10éve élek Európa nyugati részén, és nem tudom hova tart az irány, de a cél egyértelmű, KERESZTÉNY ELVEK TELJES LEROMBOLÁSA ÉS A NEMZETÁLLAMOK TELJES DIKTATÚRA ALÁ VÉTELE.

    Nincs fehér ember a kórházakban. A váró telis tele fekete bőrű menekültekkel. Nincs ember, aki megértené őket, és többedmagukkal jönnek, keménykednek és elfoglalták az állami kórházakat mondván nekik jár a kezelés és mindezt ingyen.

    Az európai ember kénytelen privát praxisba menni, hogy kezelést kapjon, de milliós nagyságrendűek a számlák. Az adónk, és az egészségügyi kasszánk nem elég az elitnek. Milliárdok folynak be az egészségügyből a menekült-áradattal és végeláthatatlan sötét idők jönnek az európai emberekre. A fehér nőt nőgyógyászatilag mérgezik hogy ne tudjon áldott állapotba kerülni, rákhormon tartalmú gyógyszerekkel mérgezik az európaiakat, és senki nem mer erről beszélni. Miért? Kik és milyen európai érdekek húzodnak emegett?

    Egyet látok, és muszáj leírni;
    Illegállis társaságok alakulgatnak, akik nagy csapatba verődve járják a menekült-áradattal teli városrészeket. Rendőrök tehetetlenek, és inkább a migránsokat védi a rendőrség, mi ezt látjuk itt élőben megélve. Közértekben pokol kapui is elégtek már. Tűnnek el az európai élelmiszerek, és rengeteg teljes burkába öltözött embert látni. Benyújtották az igényt egy újabb mecset építésére, ha látjuk hogy ássák a gödröt egyértelműen kijelenthető EURÓPA MUSZLIMIZÁLÓDIK.

    Olaj a tűzre- május 1-jével a munkahelyem felvett egy menekültet szerződéssel, és megkapta a letelepedési engedélyt- nyelvet nem beszéli, de lehet irányítani. A többit a fantáziára bízom – igen nagycsalád és a többiek otthon várják mikor indulhatnak neki Nyugatnak. Napok kérdése és megérkeznek.

    Ergo- valakinek mennie kell a csapatból, mert a migráns után fizetett illeték háromszor akkora – így etéren is milliárdok kúsznak az elit zsebébe, meg az 1400 dollár per fő ha behozol egy migránst Európába, ugye.

    Itt nincs több 2-3 év és elkezdődik egy véres, szomorú népelégedetlenség és elfajul a teljes erőszak irányába. Ennyit kaptunk örökségül a nyugattól. Danke Angela

  9. Nagyapó szerint:

    A csepeli proletárok ezt kívánják, ezért szavaztak a migránspárti ellenzékre!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Tündér Ilona szerint:

    Kígyó!

    Ezek szerint az összes horgász, elvtárs, gondolom ez akkor Áder János Köztársasági Elnökre is vonatkozik?

    Okos vagy!!!

  11. propaganda szerint:

    Azért azt valaki elmagyarázhatná, hogy a sétányon leszórt 10 cm mély murva, amiben még gyalogolni is alig lehet, nemhogy biciklizni vagy babakocsit tolni benne, miért is olyan jó!

  12. Qqriq szerint:

    A kavicsburkolat teljesen vízáteresztő, szellőzni tud alatta a talaj, sokkal kevésbé zárja le a talajréteget, mint pl. egy térkövezett felület. Biztosítja a talaj kipárolgását, ugyanakkor jó nedvességmegtartó hatása van, nem szárad fel rögtön a nedvesség a nyári melegben mint a beton vagy aszfalt felületekről. Kevésbé melegszik fel, mint a térkövezett vagy betonozott/aszfaltozott felületek. Könnyen karbantartható járófelületet képez, nem kell kátyúktól tartani vagy attól, hogy a talajmozgások jelentős befolyást gyakorolnak a burkolatra (vízalámosás, süppedés, gyökerek, stb.). A lefagyás és a felfagyás veszélye szintén kizárható, kiváló fagytűrő képességű, nem alakulnak ki repedések. Ellenáll a savas és lúgos kémhatásnak. Nem szükséges takarítani, mosni. Használata során alacsony zajterhelés keletkezik (pl. kopogós cipők). Kisebb mértékű balesetveszéllyel lehet számolni (csúszásveszély, botlásveszély). Esztétikus, természetes hatású kellemes látványt nyújt. Egybefüggő felületet alkot, nagy terhelhetőségű, hosszú élettartam jellemzi. Nem tartalmaz szennyező anyagokat mint pl. az aszfalt. Nem utolsó sorban olcsó és viszonylag könnyen és gyorsan eldolgozható.

  13. propaganda szerint:

    Qqriq, ez nem kavicsburkolat, hanem murva. Azt, hogy “járófelületet képez”, semmiképpen nem mondanám róla. Nem nevezhető járófelületnek az, amiben bokáig süllyed az ember.

  14. Tündér Ilona szerint:

    Qqriq!

    Ez szuper, hogy ennyi mindennek megfelel a murva, sajnos sétálni, futni, biciklizni, babakocsit tolni nem jó rajta.
    Mielőtt nagyon felizgatná magát, ugyanezt elmondtam 2009-ben egy lakossági fórumon a Szenteczkynek is, mert a murvázás az ő agymenésük volt.
    Sajnos nem csak az övék….

  15. Pilsner Urquell szerint:

    A közlekedő polgárok és a közlekedési meg útmérnökök mindig is két külön planétán éltek, és tökéletesen különböző állatfajokhoz tartoznak. (Utóbbiak például még sosem közekedtek, ők csak tervezik.)

  16. mind_the_gap szerint:

    Lakóházak helyett jön a bádog doboz. Plusz az autó hegyek.

Itt lehet hozzászólni !