Öngyilkos merénylőt fogtak Németországban

Origo

Karl-Heinz Schröter Brandenburg belügyminisztere jelentette be, hogy egy szíriai tizenéves levelezésében egyértelmű utalásokat találtak az öngyilkos merényletről, amit a fiú az anyjának írt meg.

Egy 17 éves szíriai egykor menekült fiút tartóztattak le Berlinben, akiről feltételezik, hogy öngyilkos merényletre készült – írja a Deutsch Welle.

Karl-Heinz Schröter Brandenburg belügyminisztere jelentette be, hogya szíriai tizenéves levelezésében egyértelmű utalásokat találtak az öngyilkos merényletről, amit a fiú az anyjának írt meg.

A potsdami rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy elfogták a gyanúsítottat.

Az első információk szerint a 17 éves gyanúsított Szíriából érkezhetett, de a rendőrség szerint nem lehet kizárni, hogy Észak-Afrikából érkezett Németországba. Kedd reggel 9-kor csapott le a rendőrség a Gerswalde nevű településen található befogadó központra – írja a PNN.de.

A gyanúsított felnőtt kísérő nélkül érkezett a fiatalkorú menedékkérőket ellátó tartományi befogadó központba. A tizenéves szíriai fiú 2015-ben illegálisan érkezett Németországba, majd 2016-tól kaphatott ellátást. Jelenleg a rendőrség átkutatja a központot, de bővebb információkat nem osztanak meg a nyomozással kapcsolatban – írja a Bild.

Szükség van az éberségre

Több németországi szakértő is felhívta már arra a figyelmet, hogy az országban további terrortámadásokra is kell készülni.

Tavaly decemberben egy tunéziai férfi a berlini karácsonyi vásárba vezetett bele egy teherautót, ahol tizenketten meghaltak. Idén áprilisban, Kölnben egy 16 éves szíriai menekültet ítéltek el, aki szintén terrortámadásra készült. A tinédzser két évet kapott, amit a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke, Hans-Georg Maassen hétfőn a szervezet éves konferenciáját megnyitó beszédében elmondta, hogy a hatóságoknál nyilvántartott potenciálisiszlamista terroristák száma elérte a 670-et, a szélsőséges iszlamizmus leginkább elterjedt irányzatát, a szalafizmust pedig már 10 ezren követik az országban.

A BfV-hez naponta érkeznek esetleges támadásokról szóló információk, ezért is van szükség az éberségre – fogalmazott Maassen. Az elnök szerint jelentős számban érkezett muzulmán vallású, menedéket kereső migránsok miatt is elővigyázatosnak kell lenni, mert nagy részük személyazonossága még tisztázatlan.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Öngyilkos merénylőt fogtak Németországban” bejegyzésre

  1. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Soros telesz@rta Európát migráncs terroristákkal!

Itt lehet hozzászólni !