Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

Fidesz.hu

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

Magyarország bevándorlásügyben az első pillanattól kezdve a jó kérdéseket tette fel és a jó válaszokat adta meg, a Nyugat pedig egy-két év késéssel követ bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

“Eretnek az, akinek túl korán van igaza, Magyarország ebből a szempontból eretneknek minősül” – fogalmazott a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A magyar migrációs politikáról szólva kifejtette: Magyarország egyszerre védi saját és Európa külső határát, ha nem ezt tenné, akkor “megnézhetnék magukat az osztrákok meg a németek”.

Ausztriában és Németországban azonban ma – bár a “politikai szemfényvesztés” miatt nem mondják – mindenki örül annak, hogy Magyarország megvédte a külső határokat – jegyezte meg.

A magyar politikát – folytatta – a józan ész irányítja, ellentétben több más országgal, így “Magyarország nem egy átjáróház”, ahol ki-be lehet járkálni ellenőrzés nélkül.

A magyar migránspolitika nyugati követésére Orbán Viktor példaként említette, hogy körülbelül másfél éve javasolta a menekültek és a gazdasági migránsok EU-n kívüli különválasztását: “akkor mindenki eretnekséget kiáltott”, most pedig egyre több kormány szerint ez a jó megoldás.

Jelezte ugyanakkor: több mint tíz éve tart az a Soros György nevéhez köthető nemzetközi kampány, amely megpróbálja bebizonyítani, hogy nincs értelmük a határoknak; a nemzeteknek nincs joguk, hogy maguk mondják meg, kikkel akarnak együtt élni; a nemzetek fölé pedig nemzetközi jogintézményeket kell létrehozni, amelyek majd eldöntik, ki hol kivel élhet együtt.

A miniszterelnök az interjúban erkölcsileg tarthatatlannak nevezte a nem kormányzati szervezetekkel (NGO), nemzetközi hálózatokkal kapcsolatos helyzetet, kijelentve, hogy ezeknek semmi közük a civil szervezetekhez.

Megtámadják a határt védő magyar rendőröket, katonákat – például migránsok bántalmazásával vádolják őket, ami “szemenszedett hazugság” -, ráadásul “nem vetik meg a pénzt” sem, “egy jól kiépített migránsbiznisz is zajlik” – fogalmazott.

Példaként hozta, hogy a két bangladesi menedékkérő ügyében hozott strasbourgi bírósági ítélet miatt ki kell fizetni egy nemzetközi hálózatnak a perköltségét. Ezt úgy értékelte, hogy ez a szervezet “nyerészkedett rajtunk”, ami “migránsbiznisz”, és ennek véget kell vetni.

Sajnálatosnak nevezte, hogy a strasbourgi bíróság ehhez “segédkezet nyújt”, azt mondta, a testület döntései veszélyeztetik a magyarok biztonságát. Ezért javasolta a strasbourgi bíróság működésének megreformálását néhány fontos ponton.

Az emberi jogi egyezményből való esetleges kilépést firtató kérdésre úgy reagált: már több ország vetett fel kifogásokat, át kell tekinteni – ahogyan azt a magyar kormány soron következő ülésein meg is teszi -, hogy a tagállamok még mindig fennállónak látják-e azokat a célokat, amelyekért létrehozták ezt a bíróságot.

Az Európai Néppárt szerdai-csütörtöki máltai kongresszusát Orbán Viktor úgy értékelte: az egység mindig fontos egy közösségnél, minden ilyen nyilvános tanácskozás az egység demonstrálására is való, “a művészet az, hogy közben azért őszintén meg kell vitatni azokat az ügyeket, amelyekben véleménykülönbségek vannak”, és ő igyekezett ennek is eleget tenni.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Európa a világ legjobb helye, de a jövő kihívásai bizonytalanná teszik az embereket, ám erre az európai elit úgy reagál, hogy “leszúrja” őket. A radikális pártok megerősödése mögött is azt látja, hogy az európai emberek – okkal – bizonytalannak látják a jövőjüket. A magyar kormány legalább megnevezi a problémákat, és válaszokat ad rájuk, ezek legtöbbje pedig be is vált, így Magyarországon ma rendezettebbnek tűnik a jövő, mint gazdagabb európai államokban – mondta.

Szerinte ha egy politikus nem érti meg, hogy migránsügyben az emberek a határok megvédését, a közbiztonság helyreállítását akarják, azt elzavarják.

Hivatkozott a március közepén tartott hollandiai parlamenti választásra, amely szerinte óriási áttörés volt: azért maradhatott talpon a holland kormányzópárt, mert átvette a Magyarország által is követett politikát, vagyis világosan kijelentette, hogy a migránsáradatot meg kell állítani. Akik nem ezt tették, mint például a holland szocialisták, azok eltűntek a süllyesztőben – jegyezte meg.

A rádióinterjúban szóba került a 2018-as költségvetés is, amellyel kapcsolatban a kormányfő kifejtette: nem a nagy ugrások, hanem a kiszámítható, tervezhető, hiteles, “lépésről lépésre lépjünk följebb” politika híve.

Minden évben mindenki léphet is egyet előre Magyarországon – mondta, úgy összegezve: az ország fejlődik, és a költségvetésnek is ezt kell szolgálnia a következő évben.

Forrás: Fidesz.hu

8 hozzászólás “Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott” bejegyzésre

 1. jocosaurus szerint:

  Unalmas már ez a sorosozás. El kellene kezdeni teljesíteni. Ja, az nem megy. Arról miért nem beszél, hogy az eu-s pénzeket elkótyavetyélték? Azt kellene plakátokon hirdetni. Brüsszelt pedig meg lehet állítani, pl. úgy, hogy ide egyetlen Ft-ot nem adnak. Amíg Brüsszel csecsén csüngünk, addig hiteltelen köpönyegforgató.

 2. Nagyapó szerint:

  jocosaurus! Igen a szocik elkótyavetyélték az EU-s pénzeket (60 cm-es kilátó, kerékpártároló a mocsárban). Ez megszűnt (ha tud ellenpéldát, írja!).
  Jó lenne, ha az eetásak eszükbe vésnék, hogy az EU-s pénzek nem könyöradományok, nem alamizsnák, hanem ellenszolgáltatás a hazai piacokért, valamint a leépített magyar iparért!!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 3. Betke szerint:

  Nagyapó, ha leépült a magyar ipar, piac nincs, hol van az a több százezer létesített munkahely? Állítólag “18-ra lesz 1 millió!

 4. Kötelező szerint:

  A tolvaj cigány papol közbiztonságról, hát ez óriási.

 5. Kötelező szerint:

  Munkahely már van bőven csakhogy meg is kellene fizetni az embereket. Így csak a fogyatékos cigány csürhe marad ebben a koszfészekben, azok csak szétszedni tudnak mercedest nem összerakni.

 6. Nagyapó szerint:

  Betke! Vegye figyelembe az időt is. Mikor történt a magyar gazdaság kiárusítása, a honi piac átadása külföldieknek és mi történt azóta?
  Furcsállom, hogy fenekét földhöz veri örömében, ha esetleg nem lesz 1 millió, “csak” 950 000 új munkahely!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. Angyalbandi szerint:

  Magyarországon annyira rendezettnek tűnik a jövő, hogy sokszázezren mégis a “hanyatló” nyugaton találták vagy találják meg számításukat.

 8. ZsiványZoli szerint:

  Amíg a versenyszférában dolgozók,pl gyári munkások fizetése nem éri el a nettó 300ezer ft-ot,addig ez az ország halott.A kormány már rég elérhette volna a munkaadóknál a jelentős béremelést,különféle adókedvezményekkel,így ha lenne is adóbevételcsökkenés,azt a fogyasztásból eredő adóbevétel bőven kompenzálná sőt túl is haladná.Mert ugye,milyen a Magyar ember?Ha kicsit több a pénz,máris növekszik a fogyasztás.A sokat emlegetett gyermekvállalásról nem is beszélve.De 150-200ezer ft fizetés mellett felelősséggel gondolkodó ember nem költekezik,sok gyereket meg főleg nem csinál.

Itt lehet hozzászólni !