Tisztább lesz Csepel – Új eszköz a higiénia szolgálatában

Csepel.hu

Tisztább lesz Csepel – Új eszköz a higiénia szolgálatában

Új takarítóeszközzel gyarapodott a Csepeli Városgazda Zrt. gépparkja: a hidegvizes, magasnyomású mosóberendezés szeptember 30-án, a Csete Balázs sétányon vette fel a munkát. A 150 bar nyomással dolgozó eszköz megvásárlására a 14. választókörzet Fidesz-KDNP-s képviselő-jelöltje, Nagy László tett javaslatot a Városgazdának, lakossági bejelentések nyomán.

„Lakossági bejelentéseket mérlegelve, körülbelül másfél hónapja jeleztem a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársainak az Ady lakótelep egyik problémáját, ami a kerület más pontjain is fejtörést okoz. Üzletsorok, alkohol árusítását is végző boltok környékén az épületek lábazata és falai gyakran sajnos emberi és állati vizelettel szennyezettek. Korábban kefés tisztítóeszközökkel, havi egy fertőtlenítő mosással próbáltunk tenni a probléma ellen, most hatékonyabban tudjuk eltüntetni a szennyeződéseket” – mondja Nagy László, aki hozzáteszi: a közterületen történő alkoholfogyasztás visszaszorítására a közterület-felügyelet és a rendőrség erőit is igénybe veszik.  „Képviselő-testületi határozattal sikerült elérnünk, hogy félóránként járőrök figyeljenek a területre. A közterület-felügyelet munkatársai mellett két kerékpáros rendőr vigyáz a nyugalomra” – hangsúlyozza Nagy László.

A berendezés 850 ezer forintba került, közölte Márki Sándor, a Csepeli Városgazda Zrt. hulladékgazdálkodási és útépítési osztályvezetője. A tisztítóberendezést egy kisteherautó szállítja a helyszínre, a Városgazda egy munkatársa vezeti a járművet, míg a másik a tisztítást végzi. Kiemelt területeken: a Kossuth Lajos utcában, a Sátáló utcában, Csillagtelepen, a Szent László és az Ady lakótelepeken végzi el a piszkos munkát az új eszköz, amelyet a Csepeli Városgazda Zrt. tervei szerint lakossági bejelentések alapján is munkába állít.

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Tisztább lesz Csepel – Új eszköz a higiénia szolgálatában” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Akkor most már nyugodtan oda lehet sz@rni, hiszen van már megfelelő technika.

  2. kerdezo szerint:

    A vezető miért nem kezelheti a mosót? Jah, mert így csökken a munkanélküliség.
    Nagyon drága az a műanyag tartály, mert a magasnyomású Karcher-t 50-60ezer forintért lehet megvenni.

  3. kerdezo szerint:

    Amúgy sok ilyen mosó kell, mert VALÓBAN hasznos!

  4. grün szerint:

    kérdező!
    Lehet, hogy a 850 ezres bekerülési költségben az autó ára is benne van?!
    Mert úgy már igen kedvező vételnek tűnik!
    Csepel a “zemúttnégyévben” az ésszerűsítések miatt évi kétmilliárdot spórol meg! 😛 😀

  5. sróf szerint:

    az elmúlt évtizedek tolvajain.

Itt lehet hozzászólni !