Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

Csepel.hu

Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

Ismét megmutatják magukat Budapesten a szexuális másság hívei.

Országgyűlési képviselőinket arról kérdeztük, részt vesznek-e a meneten, támogatják-e, egyáltalán hogyan gondolkodnak a hazai homoszexuálisok helyzetéről.

Németh Szilárd, polgármester, Fidesz
“A kisebbség is tartsa tiszteletben a többség életmódját!”

Nem veszek részt, mert az egészet szimpla cirkusznak, magamutogatásnak, provokációnak tartom. Politikusként is sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatnak, mint a „meleg büszkeség”. Például a csepeli ipar újraélesztése, ezzel együtt a munkahelyteremtés. Magyarország alaptörvénye a házasságról, mint férfi és nő közötti életközösségről, a nemzet fennmaradásának alapjáról, azaz a gyermekvállalásról szól. Erre azonban nem képesek a homoszexuális párok. Alaptörvényünket megszavaztam, ebből logikusan következik, hogy a melegházasságot nem támogatom, és soha nem is fogom megszavazni. Viszont mindig kiálltam és ki fogok állni az emberi és alkotmányos jogok tiszteletben tartásáért. Senkit sem érhet hátrány neme, származása, vallása, gondolatai vagy éppen szexuális irányultsága, mássága miatt. Én például boldog házasságban élek feleségemmel és két szép, jóravaló gyermekünkkel együtt. Virág lányomat nőnek, Bendegúz fiamat férfinak, mindkettőjüket becsületes, dolgos magyar embernek neveljük. Büszkék vagyunk erre, de azért nem vonulunk ki az utcára dicsekedni. Éljük az átlagos magyar családok, a csendes, türelmes többség életét. De azt mi is elvárhatjuk, hogy a kisebbség is tartsa tiszteletben a többség életmódját, és ne provokáljanak bennünket csak azért, mert számunkra nem ők a követendő példák.

Szabó Szabolcs, Együtt-PM
“Hátrányos megkülönböztetés, hogy a melegek nem házasodhatnak”

Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

Személyesen nem fogok részt venni a rendezvényen, más programom van, és egyébként sem vagyok érintett ez ügyben. Azt gondolom egyébként, hogy a hálószobában mindenki azt csinál, amit akar. Tehát nem vagyok sem homofób, sem homoszexualitás-ellenes. Ez mindenkinek a magánügye, az pedig, hogy milyen rendezvényeket szerveznek, alapvetően a szervezők ízlésétől függ. Ténykérdés ugyanakkor, hogy egy meleg, illetve heteroszexuális ember nem ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, hiszen az egyik házasodhat, a másik nem. Ez hátrányos megkülönböztetés. Rövid távon nem lehet ezt kezelni, hiszen a magyar társadalom viszonylag elutasító a homoszexuálisok házasságával kapcsolatban. Társadalmi párbeszédet kellene indítani, kideríteni, hogy mi van ennek a  hátterében, talán így lehetne a kérdést megnyugtató módon jogilag is rendbe tenni. A csepeli Együtt-PM tagjai egyébként tudomásom szerint nem vesznek részt a meneten, hiszen az civil rendezvény.

Forrás: Csepel.hu

15 hozzászólás “Csepeli vélemények a melegfelvonulásról” bejegyzésre

  1. Jakab szerint:

    “a gyermekvállalásról szól. Erre azonban nem képesek a homoszexuális párok. ”
    Ez így igaz. Akkor viszont a meddők se házasodhassanak!

  2. kispajtás szerint:

    Jakab, te nagyon hülye!
    Volt már olyan, hogy valaki húsz év meddőség után szült gyereket.
    De egy buzinak akármelyik lyukába tömik, akkor se lesz belőle utánpótlás…

  3. nagyapó szerint:

    A Katolikus Egyház a homoszexuális személyek méltóságát messzemenően tiszteletben tartja. A homoszexuális hajlamot nem tekinti bűnnek, a homoszexuális viselkedést azonban igen (Katolikus Egyház Katekizmusa 2357-59). A kinyilatkoztatásból eredő álláspontja szerint házasság – az élet továbbadására hivatott, életre szóló szövetség – kizárólag egy férfi és egy nő között jöhet létre.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. elhallgattatni szerint:

    a “katolikusok” a sok pedofil, buzi (el nem számoltatott) pappal kussolhatnak, “Istenről”.

  5. grün szerint:

    “Viszont mindig kiálltam és ki fogok állni az emberi és alkotmányos jogok tiszteletben tartásáért. Senkit sem érhet hátrány neme, származása, vallása, gondolatai vagy éppen szexuális irányultsága, mássága miatt”
    .
    Akkor mire ez az egész szájtépés?! 😛 😀

  6. grün szerint:

    Öreg Farok!
    “A Katolikus Egyház a homoszexuális személyek méltóságát messzemenően tiszteletben tartja”.
    Értsük úgy, hogy körömszakadtáig védi a zelkövető papokat?! 😛 😀
    .
    http://www.magyarhirlap.hu/vatikan-nincs-mentseg-a-papi-pedofiliara

  7. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t., meg elhallgattatni! Milyen érdekes, hogy csak katolikus papokról írnak. Miért? Egyszerű. Az egyetlen hierarchikus egyház a katolikus. Nem kell más, mint néhány idióta Dr. grün t.t. köréhez tartozó ügyvéd, akik pert indítanak, ahol a tanuk “tisztán” emlékeznek 20 évvel ezelőtt történtekre. Olyan ez, mint amikor a 80 éves tanú visszaemlékszik a 70 éve történtekre. Mit lehet ez ellen tenni? Semmit. Ilyen a zsidó, a protestáns, a mohamedán egyházak esetében nem lehetséges, mert nincs kit megfejni.
    A MÁV-ot is lehet perelni, hogy vonatot közlekedtettek Auschwitzba.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. grün szerint:

    Öreg komcsi!
    Az igaz tanúk esetére ott a Képíró vagy a Csatáry esete!
    Számtalan jó emlékezetű még látta is, amint géppisztollyal lőtték a záldozatokat!
    Vagy akik úgy emlékeznek, hogy a német bevonulás megszállás volt és ezzel át lehet hárítani a deportálások magyar felelőseinek bűnét a nagy német sasra! 😛

  9. TenkA szerint:

    grün

    És erről mi a vélemény? Csak mint kollégának ajánlom megtekintésre.

    Embermentők adatbázisa:

    http://www.hdke.hu/emlekezes/embermentok/embermentok-nevsora

    Embermentők Magyarországon

    http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&chapter=11_2_2&type=content

  10. grün szerint:

    TenkA!
    Honnan tudjam én, hogy a belinkeltekről mi a vélemény?! Nem vagyok én Nostradamus!
    De kérdezz meg hozzáértőket és megtudod!
    .
    Érdekelne ellenben, hogy mitől vagyunk mi “kollégá”-k?!
    Nehogy úgy járjunk mint a csürhés mikor odaköszön a pléhbános úrnak.
    Aggyonisten kolléga!
    De János, hogy hogy kolléga?
    Hát úgy, hogy atya lelkipásztor, én disznópásztor-feleli hetykén.
    Na idefigyeljen János! Majd ha magának is annyi utódja lesz a gondjaira bízottak között mint nekem a sajátjamnál, esetleg akkor mondhatja! 😛 😀

  11. Balos szerint:

    A megszállási emlékmű csak politika. Tény, hogy a németek megszállták Magyarországot, mint ahogy az is tény, hogy a magyar államszervezet gond nélkül kiszolgálta őket utána.

    Így aztán miközben az egyik csapat szobrot épít, a másik tiltakozik ellene, mert ha a kormány csinál valamit, akkor tiltakozni kell ellene. Az meg senkinek sem jutott eszébe, hogy ha eddig minden zsidó szervezet megemlékezett a megszállásról, akkor most hogyan van az, hogy mégsem volt az, amire 1945 óta megemlékeznek. Idén is volt megemlékezés, aztán a megemlékező zsidó szervezetek közül többen kijelentették, hogy valójában arról emlékeznek meg, ami nem is volt, ezért tiltakoznak a szobor ellen, ami azért készül, amiről megemlékeztek, de ami azért nem volt, mert szobor készül róla.

    Az ilyen akciókkal a baloldal csak leégeti magát, igaz, közösségszervezésnek nem rossz.

  12. grün szerint:

    Balos!
    Mivel az szovjet csapatok már elérték a Kárpátok keleti határát, a magyarok megbízhatóságát és a lerongyolódott hadsereg erejét ismerve Hitler német haderő átcsoportosításról döntött, amit egyes politikai körök megszállásként aposztrofálnak!
    Hiszen a kormányzót és az általa kinevezett adminisztrációt a helyükön hagyták!
    Csak valakiknek az érdeke úgy kívánja, hogy valahogy a zutána következő magyarországi események felelősségét áttolják a németekre, ezzel mintegy felmentve a magyar elkövetőket!
    Ősi igazság, hogy “Megtörtént dolgokat meg nem történtté tenni nem lehet, csak a mindenkori politika elvárásaihoz igazítani!”

  13. TenkA szerint:

    kedves grün!

    Hát persze, hogy nem vagyunk kollégák a szó konkrét értelmében, de nem is lehetünk. És nem is “kollégálkodik” az ember akárkivel….ugye.

    De mintha grün töri szakos tanar lenne, vagy tévedek?

  14. felix szerint:

    Balos.
    Ismét kicsit egyszerűen gondolkozol.
    A zsidók is megemlékeznek a “megszállásról”, de nem onnan kezdik az “időszámítást”.
    Ez óriási különbség.

Itt lehet hozzászólni !