Így változik a közösségi közlekedés ezekben a napokban

Csepel.hu

Így változik a közösségi közlekedés ezekben a napokban

A BKK sűríti éjszakai járatait, a Volánbusznál és a MÁV-nál január 1-jén az ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

A MÁV-Start hétfői tájékoztatása szerint kedden a munkanapi, január 1-jén az ünnepnapi, 2-ától pedig a megszokott menetrend szerint közlekedtetik a járataikat. Jelezték, hogy az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet felhasználják a szerelvényekben, és ahol az utasforgalom indokolja, ott több kocsival közlekedtetik a vonatokat. Január 5-én délután mentesítő járatokat indítanak Budapestre Miskolc Tiszai pályaudvarról és Nyíregyházáról.


A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint kedden napközben a járatok az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek, illetve néhány vonalon év végi menetrend lesz érvényben. Utóbbi rendelkezés a metró- és HÉV-vonalakat, valamint a fontosabb busz- és villamosjáratokat érinti. Szilveszter éjjelén ötpercenként közlekednek a 4-es és 6-os villamosok, és egész éjjel jár a fogaskerekű is órás időközökkel. Néhány kivétellel az éjszakai járatok sűrűbben vagy nagyobb befogadóképességű buszokkal követik egymást, néhány járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik. Január 1-jén, üzemkezdés után a BKK a járatait a munkaszüneti napi, vasárnapi menetrendnek megfelelően indítja.


A Volánbusz tájékoztatása szerint kedden a tanítási szünetes munkanapi menetrend lesz érvényben, de az utolsó járatok általában nem közlekednek. Január 1-jén a munkaszüneti napi, csütörtöktől pedig a tanítási szünetes munkanapi menetrend szerint közlekednek a társaság buszai.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !