Visszaszámlálás indul: 2014 köszöntésére készül a világ

Hirado.hu

Visszaszámlálás indul: 2014 köszöntésére készül a világ

A Csendes-óceánban fekvő Kiribati sziget 8 ezer lakója ünnepelheti elsőként a világon az új évet, közép-európai idő szerint már kedden délelőtt 10 órakor.

Az ausztráliai Sydneyben, a világhírű operaházzal és a kikötői híddal a háttérben tartott pazar szilveszter éjféli tűzijátékot délután 14 órától élvezhetik a tévében a közép-európaiak. A kikötővárosban rendezik a földkerekség egyik legnagyobb szilveszteri mulatságát, amelyre 1,6 millió résztvevőt várnak.
A legjobb helyeket már 24 órával korábban elfoglalták a legelszántabb hálózsákos bulizók, akik a legjobb helyről akarják élvezni a páratlan látványosságot. A legszebb panorámát nyújtó helyek egy részére drága belépőjegyet kellett váltani elővételben, de a legjobb helyet akarók gyakran már ide is egy nappal korábban megérkeznek. A sydneyi tűzijátékra, amelyet akár egymilliárd ember is nézhet a tévében szerte a világon, hét tonna pirotechnikai eszközt szereztek be a szervezők.

Szabadtéri óriásbulival búcsúztatják az óévet, illetve ünneplik az újat egyebek közt Berlinben, Londonban, New Yorkban és Rio de Janeiróban.

A német fővárosban többek közt Heino énekel a Brandenburgi kapunál összegyűlt szilveszterezőknek, Londonban a parlamenttel és a Temze-parti óriáskerékkel a háttérben rendezett tűzijátékra várják a résztvevőket.
Párizsban hagyományosan tilos szilveszterkor tűzijátékot gyújtani, viszont százezrek ünnepelnek önfeledten a tereken és a sugárutakon.

New York leghíresebb terén, a Times Square-en várhatóan idén is több mint egymilliónyian gyűlnek össze az ottani hagyományos szilveszter éjféli szertartásra, egy belülről kivilágított, a fényt 16 millió színáranyalatban megtörő hatalmas kristálygömbnek a magasból való leeresztésére.

Az amerikai nagyvárosban, ugyanezen a téren már szombat óta tart a “búcsúzkodás” az óévtől oly módon, hogy az emberek zúzdába, illetve kukába dobják az elmúlt év rossz emlékeit időző iratokat és egyéb tárgyakat.
A riói Copacabana-strandon rendezik meg idén is a világ egyik legnagyobb szilveszteri partiját 30 fokos hőségben, a zenés és tűzijátékos rendezvényre 2,3 millió embert várnak.

Forrás: Hirado.hu

4 hozzászólás “Visszaszámlálás indul: 2014 köszöntésére készül a világ” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Ez is a jövő!
    Tovább erősödött a Fidesz
    A Századvég decemberben készített közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP tovább növelte támogatóinak arányát az előző hónaphoz képest, és erősödött a Jobbik is, míg az MSZP támogatottsága változatlan, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció pedig továbbra is a parlamenti bejutási küszöb alatt van. A kutatás eredményei szerint Fodor Gábor új pártja, a Liberálisok 2 százalékon áll a teljes népességen belül.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Perspektíva? szerint:

    Ez kell nekik! Mondotta a kitűnő Őze Lajos színművész.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    …és Honoluluban fogják legkésőbb köszönteni az Újévet. Ez már csak így van. “és mégis mozog a Föld” 🙂

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    “A Csendes-óceánban fekvő Kiribati sziget 8 ezer lakója ünnepelheti elsőként a világon az új évet, közép-európai idő szerint már kedden délelőtt 10 órakor”

    Biztos? UTC szerint? Nálam 11 óra az a 10 óra, de sebaj. 🙂

    BUÉK!

Itt lehet hozzászólni !