Művésztanárok koncertje

Csepel.hu

November 29-én este ezúttal nem a tanulók, hanem a Fasang Árpád Zeneiskola tanárainak koncertjének adott otthont a Királyerdei Művelődési Ház. Erre az estére jó lett volna egy növendék bőrébe bújva hallgatni a tanárokat, hogy amit korábban tanítottak, azt most miképpen adják elő. Gyakorlatilag most a diák osztályozta zenetanárát.

A megnyitót és a zenedarabok ismertetőjét az iskola tanárától, Sipos Katalintól hallottuk. A gondosan koreografált előadás, a szerzőkön keresztül felsorakoztatta a zeneirodalom remekműveit. Hallhattunk Donizetti, Rachmaninov, Ravel és Bach darabokat, de három magyar szerző művei is megszólaltak.

Kodály évfordulók lévén (130 éve született és 45 éve hunyt el a világhírű zeneszerző, tudós és pedagógus), a tanárok az Epigrammáiból adtak elő, ami kezdetben kilenc hangszeres mű volt és később íródott rá szöveg. A koncerten Erkel Ferenc Hunyadi János című operájából a nyitány négykezes zongoraátirata és Liszt Ferenc XIX. Magyar rapszódiája is elhangzott.

Erre az előadásra is igaz volt az a mottó, amit Sipos Katalin a műsor elején felolvasott, mely szerint: „a koncertek abban segítenek nekünk, hogy a zene esztétikumában feloldódva, megleljük a helyünket a Kozmikus Egészben, és lélekben nemesülve erőnk legyen az igaz úton járni”.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Művésztanárok koncertje” bejegyzésre

  1. Csepeli lokál szerint:

    Gratulálok a koncerthez. Nagyszerű volt. A képen két Egressys tanár van, de nem baj, ők is remek zenész emberek…

  2. admin szerint:

    Elnézést a tévedésért!

  3. casaBlanka szerint:

    A képen két Fasangos tanár van.Komáromy Éva énekel, kíséri Kozma Anikó.Honnan tudható, nagyszerű volt-e a koncert /az volt/, ha az ott valószínűleg nem lévő kritikus fel sem ismeri a résztvevőket?

Itt lehet hozzászólni !