Kick-box EB: A magyarok vívják a legtöbb döntőt Bukarestben

csepel.hu

A csütörtöki versenynapot is sikerrel vette a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémiára épülő Magyar Pointfighting Válogatott a bukaresti Kick-box EB-n. Mint arról korábban beszámoltunk, a 15 súlycsoportból 12-en jutottak be a legjobb 4 közé, ezzel biztos helyet bérelve a dobogón.

Közülük Kádas Adrienn (Halker-KiralyTeam, -60kg), Busa Andrea (Halker KiralyTeam, -65kg) és Veres Alex(Halker-KiralyTeam, -69kg) egyaránt Európa-bajnoki bronzéremmel gyarapították a magyar kick-box sport éremgyűjteményét.

Varga László (Halker-KiralyTeam, -57kg), Veres Richárd (Halker-KiralyTeam, -63kg), Gömbös László (Halker-KiralyTeam, -74kg), Imre Tamás (Halker-KiralyTeam, -79kg), Veres Mercédesz (Halker-KiralyTeam, -50kg) és Hanicz Nelly (Halker-KiralyTeam, -55kg) a mai napon küzdhetnek az aranyéremért. Míg Jároszkievicz Krisztián (Halker-KiralyTeam, +94kg), Nagy Henrietta (Halker-KiralyTeam, -70kg) és Kondár Anna (Halker-KiralyTeam, +70kg) szombaton döntőznek.

Ezzel a Magyar Pointfighting Kick-box Válogatott összesen 9 döntőben képviselteti magát, amit az ír és olasz válogatottak követnek egyaránt 7 döntővel, majd az oroszok 1 döntővel. Szintén szombaton kerülnek megrendezésre a csapatversenyküzdelmei is, így bőven tartogat izgalmakat a magyar csapat a hétvégére is.

Varga László (Halker-KiralyTeam) -57 kg-ban erősen kezdett az elődöntőben, majd egy rövid kihagyás szorossá tette a küzdelmet, de végül egyértelműen hozta a meccset, így a mai napon az olasz Davide Colle ellen lép tatamira.

Veres Richárd (Halker-KiralyTeam) -63 kg-ban folytatta a tőle látott remek formát és a súlycsoport talán legnehezebb versenyzőjét küldte haza sima meccsen. A döntőben az olasz kiválósága, Adriano Passaro próbálja majd megállítani a Roma Harcost.

Veres Alex (Halker-KiralyTeam) -69 kg-ban a kellemetlen stílusú, ír Jay Daniels volt az ellenfele a döntőbejutásért. Kiegyenlített küzdelemben, de végül alulmaradt, így Európa-bajnoki bronzérmes!

Gömbös László (Halker-KiralyTeam) -74 kg-ban a torna talán legszínvonalasabb küzdelmét mutatta be szlovén ellenfelével. Gömbinek idő kellett, hogy beérjen, most azonban megtalálta a csúcsformáját, amit a döntőben, az ír Mark McDermott ellen kell újra hoznia.

Imre Tamás (Halker-KiralyTeam) -79 kg-ban a döntőnek is beillő meccsen végig érezte a stratégiát, amit a végére a megfelelő technikával érvényesíteni is tudott. A döntőben a szintén ír Dean Barry lesz az ellenfele.

Jároszkievicz Krisztián (Halker-KiralyTeam) +94 kg-ban a tőle megszokott játékos, de penge éles küzdelmet mutatott, így simán verte török ellenfelét a döntőbejutásért. A szombati versenynapon az angol Chris Astonnal mérkőzik az aranyéremért.

Veres Mercédesz (Halker-KiralyTeam) -50 kg-ban újra remekelt, így a döntőben a rutinos olasz Giulia Cavallaro lesz ellenfele.

Hanicz Nelly (Halker-KiralyTeam) -55 kg-ban ma tegnap sem lehetett megállítani, így a döntőben a kiváló olasz Luisa Gullotti-val küzd a dobogó legfelső fokáért.

Kádas Adrienn (Halker-KiralyTeam) -60 kg-ban összeszedett bunyót mutatott, ám sajnos a hosszabbításban egy ponttal alulmaradt a nagynevű olasz Gloria De Bei ellen, akinek a szerencse mellett az bírói gárda is a segítségére sietett. Maximálisan megérdemelt Európa-bajnoki bronzérem a jutalma!

Busa Andrea (Halker-KiralyTeam) -65 kg-ban folytatta az okos és fegyelmezett formáját, kiegyenlített küzdelemben, a hosszabbításban maradt alul a norvég Ina Grindheim ellen, így Európa-bajnoki bronzérmes!

Nagy Henrietta (Halker-KiralyTeam) -70 kg-ban magabiztos 7 pontos előnnyel fejezete be elődöntőjét, így joggal félhet az első válogatottságát töltő ír Amber Makaulauski, a döntőben ugyanis Henivel kell szembenéznie.

Kondár Anna (Halker-KiralyTeam) +70 kg-ban fiúkat is megszégyenítő gyorsaságú technikáival lesöpörte ellenfelét, így a döntőben régi riválisával, az orosz Irina Murashova-val küzd az aranyért.

Gál Attila (Halker-KiralyTeam) veterán -94 kg-ban szoros mérkőzésen alul maradt a rutinos osztrák Gerald Zimmermann ellen. A remek helytállásnak Európa-bajnoki bronzérem a jutalma!

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “Kick-box EB: A magyarok vívják a legtöbb döntőt Bukarestben” bejegyzésre

  1. november szerint:

    Veres Ricsi megnyerte a döntőt!!!! 🙂

  2. "?!" szerint:

    Hajrá magyarok! Hajrá csepeliek! Kövessétek Veres Ricsi példáját!

  3. Dr. grün szerint:

    “?!”!
    Hatvanöt elmúltam, de nem bírok ellenállni a biztatásodnak!
    Hol lehet jelentkezni?!
    Ja, még egy apróság!
    Rokkantkocsiból művelhető ez a lábemelgetős testmozgás?!

  4. "?!" szerint:

    “grün”!
    A kedvedért pontosítok!

    Hajrá Kick-box EB-n résztvevő magyar versenyzők!
    Hajrá Kick-box EB-n résztvevő csepeli sportolók!
    Kövessétek Veres Ricsi példáját!

    Kérdésedre válaszolva közlöm, hogy a “lábemelgetés” rokkantkocsiból is művelhető!
    A rokkantkocsis módszer előnye, hogy az ügyetlenebbek sem esnek hanyatt lábemelgetés közben!

    Tehát Te is jelentkezhet a senior rokkantkocsisok csoportjának a megalakítása céljából a Szent Imre téren a “Halker-KiralyTeam” edzőtermében!

  5. "?!" szerint:

    Veres Ricsi után további három magyar sportoló nyert ma aranyérmet a bukaresti Kick-box Európa-bajnokságon, a döntők első napján.

    A ma európa-bajnoki címet szerzett négy fő közül hárman a csepeli Halker-KiralyTeam versenyzői: Veres Richárd (63 kg), Gömbös László (74 kg), Imre Tamás (79 kg).

    A csepeli Halker-KiralyTeam további három versenyzője II. helyen zárta ma az Európa-bajnokságot.
    Veres Mercédesz (50 kg), Hanicz Nelly (55 kg), Varga László (57 kg) ezüstérmes lett.

    Holnap (szombaton), a második napi döntőkben 10 magyar versenyző érdekelt.

  6. Jeges Mosoly szerint:

    ÉLJEN!

  7. Dr. grün szerint:

    “?!”!
    Ne a kedvemért pontosíts, hanem a zérthetőség kedvéért!
    Most már csak azt tisztázzuk mi az a “Magyar Pointfighting”?!
    Ezen a sporton belül valami új magyar irányzat, vagy csak a “pontyfinging” németes átírása?!
    Ha már HAL-KER! 😛

  8. "?!" szerint:

    Kedves “grün”!

    Jogos a kérdésed, mert a bejegyzésben szereplő “Magyar Pointfighting Válogatott” megnevezésnek valóban nem sok értelme van.
    Ezt a megkurtított megnevezést leginkább csak a kick-boxban jártas személyek érthetik.

    A fenti bejegyzésben közérthetően “Magyar Pointfighting Kick-box Válogatott” megnevezést kellett használni!

    A “pointfighting” angol szó pedig, ebben az esetben a kick-box sport egy szakágát jelöli.

Itt lehet hozzászólni !