Varga Norman Csepel díszpolgára, új igazgató a Fasang élén

Az MSZP szerint nem érdemel olyan utca esőcsatornát, ahol a polgármester lakik, a Gyurcsány-párt 56-os hős és irodalmi verseny miatt borzong

Csepel.hu, Csepel.info, MTI

A mostani döntéseknek köszönhetően tovább folytatódhat a csatornázás – Sztojanov Péter olvasónk fotója a Vitorlás utcából

Varga Norman Csepel díszpolgára lett, a Fasang Árpád Zeneiskola új igazgatójának pedig dr. Szentkirályi Aladárt választotta meg a csepeli önkormányzat képviselő – testülete. A Csepelen folyó nagyszabású csatornázási munkálatok rendben zajlanak, de az MSZP-s képviselők kritikákat fogalmaztak meg és egy utca teljes csatornázását nem támogatták.

A testület hosszú vita után elfogadta a Nyirő Józsefről elnevezett irodalmi és műveltségi verseny kiírásáról szóló javaslatot, amely ellen a Gyurcsány-párt pénteken közleményt adott ki.

Varga Norman díszpolgár lett

Varga Normannak Csepel Díszpolgára címet adományozott a XXI. kerület képviselő-testülete, miután a csepeli  sportoló közel kétezer kilométert futott le Csepeltől a Londoni Olimpiai Játékok helyszínéig

A sportembert 16 éves korában baleset érte. Hatalmas szerencsével, és az őt műtő orvosok szakmai bravúrjával sikerült ugyan visszavarrni a karját, de azt jósolták neki, hogy egy ilyen sérülés után nem tud majd sportolni. Példamutató akaraterőt felmutatva Norman ezután mégis különleges eredményeket elérő sportoló, többek között ketrecharcos és hosszútávfutó lett.

Dr. Szentkirályi Aladár a Fasang igazgatója

A képviselők megszavazták dr. Szentkirályi Aladár igazgatói kinevezését a Fasang Árpád Zeneiskola élére. Az új igazgató belső pályázó volt, kinevezését 100%-os támogatással javasolta a Fasang Árpád Zeneiskola nevelőtestülete valamint az alkalmazottai. Ugyancsak őt támogatták a Közalkalmazotti Tanács és a különböző zenei tanszakok is. Kinevezését csak a képviselő-testület MSZP-s frakciója nem szavazta meg, ők ezt a lépésüket nem indokolták.

A csepeli képviselők az önkormányzat saját halottjának nyilvánították az augusztus 19-én elhunyt Kratzl Bélánét, aki a csepeli közélet és pedagógus társadalom ismert személye volt.

Csatornázás: csak az MSZP nem támogatta a Sáska utcai közműépítést

Csepelen a mostanihoz hasonlóan nagyszabású csatornázás még soha nem volt; idén a tervek szerint összesen 54 kilométer hosszúságban fektetik le a csöveket. A képviselők elfogadták a javaslatot, hogy a kivitelezők november 15-e után alkalmazhassák a speciális, téli munkavégzésre vonatkozó szabályokat. Erre azért van szükség, hogy kivédjék a felmerülő kockázatokat és fokozottabban óvják a köztulajdont.

Gergely István (MSZP) kiemelte, hogy a csatornák lefektetése után járhatatlanok az utak, amire több lakó is panaszkodott. Németh Szilárd polgármester viszontválaszában jelezte, hogy az utak végleges helyreállítása várhatóan csak a nyomáspróbák elvégzése és a munkálatok teljes befejezése után fog megtörténni. A polgármester hangsúlyozta: a kivitelező szerződésben vállalta, hogy az utakat legalább az eredeti állapotukban állítják helyre, és a csatornázás ügyében lakossági fórumot tartanak szeptember 12-én.

Komoly konfliktust váltott ki ugyanakkor a Sáska utca csatornázása, amely a vitában elhangzottak szerint 20 családi házat, a Szárcsa Általános Iskolát valamint egy önkormányzati és további két alapítványi fenntartású óvodát érint. Bár a Hollandi út és a Sáska utca közötti 200 méteres szakasz csak egy elenyészően pici részét jelenti a 45 kilométeres csatornázási munkálatoknak, a kivitelezés közben derült ki, hogy ez, és még néhány másik útszakasz annyira szűk keresztmetszetű, hogy szennyvízcsatorna és a csapadékvíz-elvezető csatorna nem fér majd el egymás mellett. Ezért vagy egyszerre kell megoldani a két csatorna lefektetését, vagy újra fel kell majd bontani, megépíteni és engedélyeztetni a már elkészült szennyvízcsatornázást. A problémát a kivitelező jelezte az önkormányzatnak, hangsúlyozva, hogy a Szárcsa utcán kívül még több olyan útszakaszra lehet számítani, ahol a két csatorna együttes lerakásával sok tízmillió forintos többletköltséget tud megtakarítani az önkormányzat.

Az MSZP frakció ugyanakkor vehemensen kifogásolta, hogy Németh Szilárd polgármester Sügér utcai házának bejárati oldala is a Sáska utcára nyílik, így egyike lesz annak a húsz családi háznak, iskolának, óvodáknak, amiket a csatornázás pozitívan érint majd. A polgármester válaszában hangsúlyozta , hogy több ilyen utcáról lesz még szó, és a kivitelező jelezte a problémát, a háza Sügér utcai oldalán pedig nem lesz csapadékvíz-elvezető csatorna, ami jelzi, hogy nem valami “csatornamutyiról” van szó. Ezek után a polgármester azt kérte a kivitelezőktől, hogy az MSZP megnyugtatására – amennyiben létezik olyan műszaki megoldás – kerülje el a házát a csapadékvíz-elvezető csatorna. Az MSZP frakciónak azonban ez is kevés volt, és kikapcsolták a szavazógépet, nem támogatták a Szárcsa utca csatornázási munkálatait.

Elindulhat a Nyirő József irodalmi verseny

Nyirő Józsefről nevezik el azt az irodalmi és műveltségi versenyt, amelyet Csepel önkormányzata indít a Kárpát-medencében élő magyar középiskolás diákok számára. A verseny általános témája a két világháború közötti Erdély magyar művelődéstörténete, célja pedig az, hogy erősítsék a nemzeti összetartozást. A vetélkedőre háromfős csapatok nevezhetnek, a résztvevők a művelődéstörténet különféle területein mérik össze tudásukat.

Wittner Mária az 1956-os forradalom csepeli emlékművét koszorúzza 2010 februárjában. Borka-Szász Tamás szerint azonban Wittner ekkor nem lehetett Csepelen – a Gyurcsány-párti politikus talán azért nem látta ezt a koszorúzást, mert Tárnokon lakik

A szocialisták hevesen bírálták az erdélyi írót. Gergely István és Dobák István szerint Nyirő sem politikusként, sem íróként nem fogadható el. A verseny kiírásáról szóló javaslatot az MSZP és az LMP valamint Borka-Szász Tamás ellenszavazatával a képviselők többsége támogatta. A képviselő-testületi ülés után a Tárnokon élő Gyurcsány-párti politikus a Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki. Ebben Borka-Szász felemlegeti, hogy a Gyurcsány Ferencért mondott ima után egyházi kérésre sokan Orbán Viktorért is imát mondtak, Wittner Mária pedig – aki szerinte még nem is járhatott Csepelen – díszpolgár lehet ott, ahol a legtovább tartottak ki az 56-os forradalmárok. A legnagyobb probléma azonban Borka-Szász Tamás szerint az, hogy közpénzből kerül megrendezésre az az irodalmi verseny, amely a székely-magyar író Nyirő Józsefről lesz elnevezve.

A képviselő-testület végül arról is döntött, hogy pályázni kíván a kiemelt szociális városrehabilitációs programban a „Szent Imre tér és déli lakókörnyezetének szociális célú rehabilitációja” nevű pályázattal. A képviselők felhatalmazták a Csepeli Városgazda Kft.-t  a pályázat előkészítésére.

Forrás: Csepel.hu, Csepel.info

A Demokratikus Koalíció közleménye

A csepeli Fidesz-frakció a tegnapi napon gyalázatos döntést hozott: Nyirő Józsefről elnevezett “irodalmi és műveltségi versenyt” hirdetett meg a Kárpát-medencei magyar középiskolák számára.

A csepeli polgármester, Németh Szilárd által jegyzett előterjesztés milliós cechjét természetesen a csepeli adófizetők állják. A Demokratikus Koalíció megállapítja, hogy amikor korábban Németh Szilárd Orbán Viktorért szóló áldóima elrebegésére kérte a csepelieket, akkor a szigetlakók többsége még együtt nevetett az országgal. Mikor Wittner Máriát, a Magyar Gárda zászlóavató “anyját” Csepel díszpolgárának szavazták meg (úgy, hogy előtte talán életében nem járt a kerületben), már elkomorultunk. Mikor pedig a csepeli önkormányzat Nyirő József estet rendezett közpénzből a Radnóti Miklós Művelődési Házban, a jóérzésű csepelieket elöntötte a szégyenérzet. Az akkori éles tiltakozás és óriási felháborodás hatására reméltük, hogy Németh Szilárd leszáll a Nyirő-lóról. De nem, hanem mint a jó sztahanovista, még tudja fokozni! Előbb kínjában elsütötte a kameráknak az “ajándékozzunk egy Nyirő és egy Radnóti kötetet együtt a csepeli érettségizőknek” című rögtönzését, ami a hírek szerint (szerencsére) egy gigablöff maradt. Majd a mai Képviselő-testületi ülésen beterjesztette a Nyirő Józsefről elnevezett irodalmi verseny ötletét, amit a Fidesz frakció (néhány tagja szemlesütve, az ellenzék felé sem nézve) engedelmesen megszavazott. A csepeli DK testületileg szeretne gratulálni Csepel polgármesterének, hogy ilyen mélyen megértette a korábbi kritikák és kifogások lényegét, és ezzel az újabb húzással kívánja öregbíteni Csepel hírnevét! Az már csak csak hab a tortán, hogy a Nyirő-versenyt Németh Szilárd abból a keretből kívánja finanszíroztatni, amit korábban Csepel alapításának idén 300. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatra szavazott meg a testület. Csepel szülinapi rendezvényeinek egyikét ezek szerint egy Szálasi talpnyaló, egy Goebbels-rajongó író neve fogja fémjelezni és reklámozni. Demokratikus Koalíció sajtóiroda

Demokratikus Koalíció

Forrás: MTI

55 hozzászólás “Varga Norman Csepel díszpolgára, új igazgató a Fasang élén” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Mekkora retkek ezek a komcsik. Korábban olyan helyeken hagyták ki a járdát, ahol tudták, hogy jobboldali lakik. Most egy egész utcát büntetnének, mert ott lakik valaki, akit utálnak, és még csak nem is titkolják, hogy ilyen aljasok.

  2. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Segíts már!
    “idén a tervek szerint összesen 45 kilométer hosszúságban fektetik le a csöveket”
    Mintha kb. 60 km csatorna idei megépítéséről lett volna szó!
    Lehet, hogy csak rosszul emlékszek?!

  3. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    Akkor azt kellene írni, hogy:
    Már 16 km elkészült két és fél hónap alatt, de még a a zidén 45 km lefektetésre vár!
    Talán attól fostok, hogy dicsekvésnek tűnne?! Mint a munkahelyteremtés?! ))) 🙂 (((
    “Ne a valót, hanem mindig az igazat!”

  4. Bugi szerint:

    Egy szó miatt hisztizel? Mit mondanál, ha a Sáska utcában laknál vagy a Szárcsába járna a gyereked? Ha az elvtársaid azért küzdenének, hogy azért ne legyen csatornád, mert jobboldali is lakik az utcában?

  5. felix szerint:

    A Sáska és a Szárcsa balhé védhetetlen baromság, hacsak valaki nem ad elfogadható magyarázatot rá.

  6. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Egy szó elmaradása hatalmas valótlanságokat takarhat!
    Néha egy ékezet is, amikor a szarnyalást keveritek a szárnyalással!
    Azt pedig emlékezetem szerint Balczó András is mondta: “A ha-val kezdődő fogalmaknak a sportban nincs értelme!”
    Akár érettségi tétel is lehetne:
    Ha két és félhónap alatt elkészült 16 km csatorna, mennyi a valószínűsége, hogy a még lefektetésre váró 45 km-nek elég a hátralévő négy hónap?! Figyelembe véve a munka igényes utca-rebihalitációkat is! ))) 🙂 (((

  7. Dr. grün szerint:

    félix!
    “Ezek után a polgármester azt kérte a kivitelezőktől, hogy az MSZP megnyugtatására – amennyiben létezik olyan műszaki megoldás – kerülje el a házát a csapadékvíz-elvezető csatorna”
    Mintha arról lett volna szó, hogy a csapadék-víz elvezető csatorna lefektetéséről egyelőre szó sincs!
    Legalább is egy szál csövet látok lefektetni mindenütt!
    Esetleg megvalósult a szelektív csatorna?! Egyszer csapadék, máskor szennyvíz?! Mint jobb kocsmákban ahol ugyanazon a csapon jön a zegri bikavér amelyiken a léányka?!
    A budi majd szétválogattya! ))) 🙂 (((

  8. felix szerint:

    Nagy a baj!
    Sem az ellenzék sem a hatalom nem normális.
    Ez lenne a csepeli választék?

  9. Bugi szerint:

    Tanuljatok meg olvasni.

  10. felix szerint:

    A csöveknek középen gumi fala van, így lehetséges az, hogy két funkciót töltsenek be.
    elég annyit tudni, hogy amikor esek nem lehet sz@rni.

  11. felix szerint:

    Kedves Bugi.
    Szívesen megteszem, de az nem segít Csepelen.

  12. admin szerint:

    Két hibát javítottunk. A csatornahossz fordítva lett leírva: 45 helyett 54 km lesz a teljes hossz. Ez legyen a legnagyobb probléma 🙂

    A Sáska utca kettős csatornázásával kb. 30 millió forintot takarít meg az önkormányzat. A Sáska utca csapadékvíz-elvezetése a Szárcsa Iskolát is érinti, de véletlenül a címben Szárcsa utcát írtunk. Elnézést. Mint a cikkben szó van róla, a megtakarítás azért jelentkezik, mert itt nem lehet a két közművet egymás mellé tenni, tehát később a már elkészült szennyvízcsatornázást újra fel kellene bontani.

  13. Gordon szerint:

    Semmirekellő MSZP. Nem szégyellik magukat!? Mindig leszarták Királyerdőt és most is ezt teszik.

  14. ebihal szerint:

    ” csak az MSZP nem támogatta a Sáska utcai közműépítést”
    Már ez a megfogalmazás is sunyi és aljas! Valószínűleg nem a közművesítést, hanem a
    csapadékvíz csatorna mostani megépítését nem támogatták.
    Csapadékvíz csatornára olyan helyen, ahol nem temették be és karbantartják az árkokat
    nincs szükség! Amíg a szennyvízcsatorna földtakarása 1,8 m, a csapadékvíz csatornát
    1,0 m mélyen lehet vezetni, tehát nem igaz az az állítás, hogy a szennyvízcsatornát ké-
    sőbb mindenképpen fel kell bontani. A szennyvízcsatorna tervezőjének erre utalást, vagy
    javaslatot kellett volna tenni!
    A LEGFONTOSABB AZONBAN AZ, HOGY A CSAPADÉKVÍZ CSATORNÁBA CSAK SZILÁRD
    BURKOLATRÓL LEHET BEVEZETNI AZ ESŐVIZET!!! ERRE MEGY KI A JÁTÉK!!! ÉS ENNEK
    MÁR VAN MUTYI SZAGA!!!

  15. Éva szerint:

    Kedves kételkedők, GYERTEK EL a SÁSKA UTCÁBA EGY JÓ KIADÓS ESŐ UTÁN, és meglátjátok mi itt a helyzet. Gumi csizmát otthon ne felejtsétek.

  16. ebihal szerint:

    Éva!
    Több tucat ilyen utca van Csepelen!

  17. Gordon szerint:

    És ki tehet róla!?…

  18. Manitu szerint:

    Gordonnál a pont. Ha az MSZP csak egyszer tartotta volna be az ígéretét a 16 év alatt, már nem lehetne csatornázatlan utca egy sem.

  19. Tóth Kati szerint:

    A kommunisták mindig is ilyenek voltak,másoknak rótták fel azt amit ők tettek.Aljas komcsi trükk.Grünnek:nem mindegy hány kilométert építettek már meg,az is több mint a nulla.Savanyú a szőlő ennek a sok sötét szocinak.Tudomásul kellene venniük,hogy nem értenek semminek a megépítéséhez csak a pusztításhoz.Nálam ők az elutasításban a roma kisebbséget is megelőzik kártékony hatásuk miatt.

  20. ebihal szerint:

    Gordon!
    Az elejét is olvastad, vagy csak kényszeres vagy? Állítom, hogy Szilárdnak nem a
    csapadékvíz csatorna hiányzik igazán, hanem a szilárd burkolatú út!

  21. ebihal szerint:

    Manitu!
    Úgy látom Te sem olvasol!

  22. pt szerint:

    Az mszp kussoljon ha a csatornázásról van szó!

  23. szigetország szerint:

    Hány kilométer csatornát fektetett le az MSZP 16 év alatt?!
    Ha többet, mint most 2 év alatt a Fidesz, akkor lehet reklamálni.

    Az pedig a tahóság netovábbja, hogy az MSZP egy utcát zár alá akart vetetni!

  24. felix szerint:

    A polgármester dobjon egy hátast a saját utcájában, ha azt akarja, hogy az szilárd burkolatú legyen.

  25. casaBlanka szerint:

    Ez a Szentkirályi nem az a Szentkirályi, akinek a lánya a fő narancslegény egyik jobbkeze?
    Akkor már érthető, miért ő lett az igazgató, igazgatási végzettség nélkül, bár a pályázati kiírásban az, mint kötelező feltétel volt megadva.

  26. nagyapó szerint:

    Mindig a komcsi ugatás! Nem tudom miért nem arról írogatnak, hogy a volt MSZP képviselő előtt meg fog állni a 71-es busz. Elintézte.
    ebihal! Kérdezze meg Gergely képviselő urat (MSZP), aki építészmérnök, mielőtt marhaságokkal terhel minket!
    felix ! Kérdezze meg a polgármester urat, mi a lakcíme! Meg fog lepődni.
    Idióta Dr. grün (szombat – 09:04) Ne ugasson bele műszaki dolgokba. Maradjon annál, kihez köthető a “köpeny”!
    Választat 1 Lenin, 2 Gogol, 3 Hruscsov, 4 nem orosz-szovjet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  27. Lakó1214 szerint:

    Vénfasz!
    A busz is fog egyszer arra járni, vagy tanulmányt készíttettek a saját BKK-tokkal, mint a 179-es vonalán? Menjetek abba a szánalmas pótcselekvő picsába. Elmebeteg, hatalommámoros bagázs!

  28. Lakó1214 szerint:

    Gordon 9:44-re. Van ott a zsebekben, össze is lehet dobatni bármire!

  29. nagyapó szerint:

    Lakó1214! BKK-tokkal- vonóval!!!
    A komcsi trágárkodás már megy. Jó lenne “ucsitszjá, ucsitszjá, ucsitszjá!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  30. Lakó1214 szerint:

    Terelsz, vénfasz?
    Két hónapja kész a megálló, mikor fog járni arra a busz is?
    Melyik állat rakott táblát a soha nem főút Kolozsvárira, egy sarokra?

  31. CsepeliNo1 szerint:

    Milyen szép!
    Ezen a honlapon, még az admin is politizál!
    Ez nem összeférhetetlen?

    Tóth Kati!
    Csak hogy tudd, ezt a csatornázást is még az előző vezetés intézte el! Engedélyek, kivitelezések, pénz, minden…

    Szigetország!
    Csatornában, nyertek, NA ÉS?
    KITÖRÖLHETITEK VELE!
    Kórház nuku, Gerincút nuku, Csatorna talán, Sztk tönkre verve, Iskolák bezárva, Botrányok (Orbán áldó ima, Nyírő est), stb…
    Soroljam még mennyi jóságot tettetek a kerületért?
    Ti biztosan nem kaptok díszpolgári címet!

  32. Bugi szerint:

    Csepelino a kórházat te zárattad be, iskolát csak ti zártatok be, az uszodát ti zártátok be, csatornát, gerincutat meg ti ígéretek 16 évig és a Fidesz épít. Embert viszont öltetek, kettőt is. Büszke lehetsz rá.

  33. Bugi szerint:

    Arra is büszke lehetsz, hogy amikor épülhetne a csatorna, ti nem támogatjátok.

  34. pt szerint:

    Az mszp csak saját magát támogatja.

  35. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Nem szükséges Gergelyhez fordulnom, egy kamarába tartozunk, sőt egy építő-
    mérnökivel hosszabb vagyok. Úgyhogy ajánlatos lenne műszaki ügyekben, főleg
    ezeken a szakterületeken ha visszavenné az arcát!

  36. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Támogatni a csatornát?!
    Nem elég hogy a zEU-s támogatást kibrusztoltuk, mint annyi mindenhez, amivel most dicsekedtek?!
    “Tartsd meg fiam a kéményt, amíg felveszem a pénzt!” kűmíes orbán-legends! ))) 🙂 (((

  37. Ajtony szerint:

    Kedves bolsevikok, kiemelten stupidNo01 és grün – mert aki nem tud helyes írni, még tréfának se doktor – az északi területek 8mrd-os bevételéből mi is készült?
    – hát nem Csepeli gerincút. Sikerült az átmenő forgalmat a város közepére hozni évekkel ezelőtt – azóta is szopás a Táncsics és a Kossuth. Sikerült évekig halasztatni Csepel-szigeti gerincút engedélyezését, míg végül nem kis összegért át kellett terveztetni. Királyerdő le volt szarva nálatok. – és az elvtársnő (vagy nőiesedett et) mer igazgatót faksznizni, mikor képviselőitek síbolta iskolában igazgatót lövettek?
    Arról meg külön lapot lenne érdemes nyitni, hogy miért járt Ferenc tesó rőzsedombi gyermeke a “kisegítő” suliba, és hogyan került onnan a Corvinus-ra.
    Elmentek ti a p….

  38. Dr. grün szerint:

    Ajtony!
    Nem voltam sohasem vérengző típus, de egy ilyen mondatért legalább egy osztályismétlést kiutaltam volna!
    “Kedves bolsevikok, kiemelten stupidNo01 és grün – mert aki nem tud helyes írni, még tréfának se doktor – az északi területek 8mrd-os bevételéből mi is készült?”

    Miért nem használod a helyesírás ellenőrző programot?! Bár azt hiszem a fogalomzavart, mint a “helyes írni” vagy “még tréfának se doktor” nem tudja kiszűrni, (mint a szárrágást a szarrágástól) de jót tenne olyan esetben mint a “stupidNoo1”!
    Csak a piros hullámvonal konfirmálására kellene komprimálnod a zagyadat! ))) 🙂 (((

  39. "?!" szerint:

    Na vitatkozó Fiúk, Lányok!
    Ismét itt vagyok, mert a legújabb gyógyszereim ismét megtették jótékony hatásukat.
    (Megjegyzem, hogy nem azért jelentkeztem ritkán az utóbbi időben, mert nem volt véleményem az itt vitatott ügyekről, hanem azért, mert az egészségi állapotomból eredő problémáimhoz képest szóra sem érdemes témává váltak ezek az ügyek.)

    Tehát lássuk a medvét!

    Kedves volt bolsevik „Ajtony”!

    Ma 12:56-kor írtad, hogy
    „az északi területek 8mrd-os bevételéből mi is készült? – hát nem a Csepeli gerincút”.

    Szerintem, ha hallgattál volna, akkor bölcs maradtál volna, mert ezúton tudatom, hogy a csepeli-gerincút építése a Fővárosi Önkormányzat hatáskörébe tartozik, ezért nagy baromság lett volna az Észak-Csepelért kapott pénzt a Főváros helyett a gerincút megépítésére költeni!

    Arra a kérdésedre válaszolva pedig, hogy „az északi területekért kapott 8 milliárd forintos bevételből mi is készült”, azt javaslom, hogy fordulj bizalommal az Önkormányzat Városgazdálkodási Ágazatához, ahol tételes egyedi kimutatást vezetnek az északi területért kapott pénzek elköltésének minden forintjáról.

    A 8 milliárd forintból 2010. októberben megörökölt, több mint 3 milliárd Ft-ot pedig a jelenlegi önkormányzaton kérheted számon.
    Megnyugtatlak, hogy ezzel a több mint 3 milliárd Ft-tal a jelenlegi csapat is el tud számolni. Különösen azért, mert a 8 milliárd Ft-ból még rendelkezésre álló kb. 2 milliárd Ft ezévi felhasználásáról néhány hónappal ezelőtt döntött a Képviselő Testület.

  40. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Idióta Dr. grün (szombat – 09:04) Ne ugasson bele műszaki dolgokba. Maradjon annál, kihez köthető a “köpeny”!
    Választat 1 Lenin, 2 Gogol, 3 Hruscsov, 4 nem orosz-szovjet.”

    Na akkor kezdjük, de aki semmihez sem ért, csak ugat, annak hiába minden!
    Tanulni, tanulni és tanulni! 🙂

    1.) pro primo (először) Nem “köpeny” hanem köpönyeg!
    2.) pro secundo (másodszor) A “Köpönyeg” Gogolhoz, de a mondás Dosztojevszkijhez kötődik!
    http://oroszrealizmus.netlap.net/

  41. CsepliNo1 szerint:

    Bugi!
    Azért mert ott van köztetek a FŐSÖTÉT (Manitu), és Ő azt hiszi, tudja ki vagyok, attól még nem biztos, hogy az vagyok, akire gondoltok! DE MÁR NEM ÉRDEKEL, MIT BAROMKODTOK EZ ÜGYBEN, csak a Te érdekedben mondom, hogy nem tűnj olyan sötétnek, mit amilyen vagy!
    És ne légy hülyébb az átlagnál, a csatornához annyi közötök van, mint nekem a “a kórházat te zárattad be, iskolát csak ti zártatok be, az uszodát ti zártátok be, csatornát, gerincutat meg ti ígéretek 16 évig és a Fidesz épít. Embert viszont öltetek, kettőt is. Büszke lehetsz rá.”
    Milyen uszodáról beszélsz? Szedd már össze magadat!
    Csatorna, gerincút épül, az engedélyeztetéseket az előző önkormányzat intézte, Ti már a készbe ültetek bele!
    A FIDESZ nem épít semmit, hanem rombol! Mindent a földel tesz egyenlővé!

    AZT MEG HALKAN MONDOM, HOGY A KÓRHÁZ MŰKÖDIK, NINCSEN BEZÁRATVA, sőt még betegek is vannak benne! ;-)))))

  42. szigetország szerint:

    “Köpeny” vagy “köpönyeg” mindegy, az eredeti oroszban “snyícel” szerepel Gogol művének címében. Mind a két fordítás helyes.

  43. "?!" szerint:

    Kedves „Bugi”, és más gátlástalanul itt hazudozó fórumozók!
    (Akinek nem inge, az ne vegye magára a megszólítást!)

    A hazugságaitok cáfolataként, tájékoztatásul közlöm, hogy az augusztus 30-án tartott rendkívüli képviselőtestületi ülésen az MSZP képviselői és a DK képviselője nem a csatornázás ellen szólaltak fel, hanem csak azt forszírozták, hogy ha „a Sáska utcában a szennyvízcsatorna építésével egyidejűleg megépítik a csapadékvízelvezető csatornát is, akkor a most folyó szennyvízcsatorna építéssel egyidejűleg más csepeli utcákban is meg kellene építeni a csapadékvízelvezető csatornát, mert máshol is ez lenne a leggazdaságosabb, és ezzel a megoldással máshol is el lehetne kerülni az utak újabb felbontását”.

    Ezzel együtt „természetes ellenzéki kérdésként” azt is megkérdezték, hogy ha más utcákban a szennyvízcsatorna és csapadékvízelvezető csatorna egyidejű megépítésére nincs lehetőség, akkor miért kivétel a Sáska utca (amelyben a polgármester lakik), és miért vált szükségessé, hogy erről az egy utcáról külön döntsön a Képviselő-testület?

    EZEK A TÉNYEK kedves „Bugi”, és más hazudozók. Ezeket majd elolvashatjátok a képviselőtestületi ülés most készülő jegyzőkönyvében is!

    Más:

    Folyamatosan azt hangoztatjátok, hogy „16 év mszp-s ígérgetés után Ti most megvalósítjátok Csepel TELJES csatornázását”, ezért arra kérdésre szeretnék választ kapni Tőletek, hogy a TELJES csatornázás érdekében mikor építtetitek meg a Csepelen a jelenleg hiányzó és a választások óta eltelt majdnem 2 év alatt még meg sem tervezett kb. 80 km csapadékvízelvezető csatornát, amelynek része lesz a polgármester utcájában megépítendő kb. 500 méter csapadékvízelvezető csatorna is, amely csatornának a használatbavételére is csak azután kerülhet majd sor, ha a környék csapadékvízelvezető rendszerének a többi csatornája is megépül?!

    Ha ezt a kérdést nem tudjátok érdemben megválaszolni, akkor többet ne verjétek a melleteket azzal, hogy Ti most Csepel TELJES csatornázását megvalósítjátok, mert Csepel TELJES csatornázásához a hiányzó kb. 80 km csapadékvízelvezető csatornahálózat megépítése is hozzátartozik.
    Arról nem is beszélve, hogy a csepel-hárosi városrészben elég sok csatornázatlan utca kimaradt a szennyvízcsatorna építésre vonatkozó COL4 projektből, pedig ott is csepeli állampolgárok élnek, méghozzá a Fővárosi Vízművek csepeli kútjainak a vízbázisvédelmi területén! (Például: a Páskom utcában, Béke utcában, Lajos utcában, Fradi utcában, Lobó utcában, Trafó utcában, valamint a névtelen belső utcákban.)

    Tehát hátrább az agarakkal, és ne nagyképűsködjetek, mert sok még a feladat ahhoz, hogy Csepel jelenlegi lakott területeinek a teljes csatornázottságáról beszélhessünk!

    Ráadásul a jelenleg lakott területek csatornázása után fog következni a jelenleg még nem lakott területek (Észak-Csepel, stb.) csatornázása, és ha az utódok is hozzátok hasonlóan tisztességtelen hozzáállással ítélik meg az elődöktől örökölt helyzetet, akkor arra a csatornázatlan területre hivatkozva Titeket fognak megfosztani a becsülettől, mert megígértétek Csepel 2012-ben történő teljes csatornázását!

  44. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün! Szigetország megelőzött. Dosztojevszkijtől származik az a híres mondás, hogy az egész orosz irodalom Gogol Köpenyének az ujjából bújt ki. Az eredeti cím, Шинель köpeny, télikabát.
    Gogol művét Arany németből fordította. Nem tartom valószínűnek, hogy Dosztojevszkij ismerte Arany fordítását, így tt-nél (trágár tanító) valami nem kóser.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  45. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    szigetország becsülettel megírja, hogy:
    “Köpeny” vagy “köpönyeg” mindegy, az eredeti oroszban “snyícel” szerepel Gogol művének címében. Mind a két fordítás helyes.”
    Te is tudnád, ha kinyitod a linket! De ugatni a vakvilágba könnyebb! 🙂

    http://oroszrealizmus.netlap.net/

  46. nagyapó szerint:

    Azért nem semmi “?!” szoci stílusa. “Elhallgatok, majd cáfolok”. Idézi a szocik műszakinak álcázott személyeskedését, de nem idézi az előterjesztést.
    Ezt az előterjesztést bárki megtekintheti a csepel.hu oldalon a „242. sz. előterjesztés” címen. Ebben leírják az esővízcsatorna műszaki problémáit, a megoldás előnyeit.
    „Más”
    Teljes hülyeség, vagy rosszindulat összekeverni a szennyvízcsatornát a „záporcsatornával” . Az esővizet nem lehet a tisztítóműbe vezetni, mert túlterhelést okoz.
    Tehát hazugság, hogy :
    „Csepel TELJES csatornázásához a hiányzó kb. 80 km csapadékvízelvezető csatornahálózat megépítése is hozzátartozik.”
    Hazugság, mert ha ebihalat megkérdezi, aki Gergelynél „egy építő-
    mérnökivel hosszabb”, talán elmagyarázza, földútra nem lehet csapadékvíz-elvezető csatornát építeni! Földútnál marad az árok, aminek ásásában a szocik menők.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  47. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Külön a kedvedért! Utálok melózni, de a sötétséget jobban! ))) 🙂 (((
    http://konyv-ujsag.zsibvasar.hu/estatic/html/popup/zoom.html?IMAGE_INDEX=0&IMAGES=%271731/1731226.jpg%27,%271731/1731219.jpg%27

  48. bélabá szerint:

    Jé, nagyfaternak van cirill betűs billentyűzete is, csak nem a régi kapcsolatok ápolására?

    😀

  49. Dr. grün szerint:

    bélabá!
    Még a komcsi korában kapta jutalmul november hetedikére, hűségességéért! ))) 🙂 (((

  50. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün, aki nemcsak trágár, de öregkori elhülyülésben szenved!
    Sajnálom, hogy nem ismeri a cirill betűket, ezért ismét idézem: A Gogol mű címe Шинель, ahogy írtam (kár volt keresgélnie!), aminek magyar fordítása, ahogy írtam, köpeny, télikabát. Újra ismétlem (gy.k.): nem hiszem, hogy hogy Dosztojevszkij ismerte Arany fordítását!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  51. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “A cári Oroszországban az ukrán származású Gogol teremtett iskolát. Dosztojevszkij később azt állította: “Mindnyájan Gogol köpönyegéből bújtunk elő.”
    Nem vitatkozok tovább!
    Már az az érzésem egy lovat könnyebb háton úszásra megtanítani, mint Téged a zorosz realistákra! ))) 🙂 (((

  52. "?!" szerint:

    “nagyapó”, Te orosz nyelven ma is előszeretettel idézgető idióta exkomunista bértolnok!
    Látom, hogy tegnap este 20:14-kor ismét feszegetted a pofonos ládát, és hiányoltál tőlem néhány jó szót éjszakára, ezért most e kora hajnali órában, a 20:14-es hozzászólásodra az alábbiakat válaszolom:

    Az baj, hogy Te már olyan mértékű öregkori elhülyülésben szenvedsz, hogy nem csak a mások által írt szöveget nem érted, hanem valószínűleg azt sem tudod felfogni amit magad írogatsz.

    Alább azonban teszek még egy kísérletet a sötét agyad megvilágítására:

    1.) Az általad kritizált hozzászólásomban azt próbáltam elmagyarázni az e témakörben tájékozatlan értelmes embereknek, és a hozzád hasonló sötét agyúaknak is, hogy:

    – durván egy évtizede érvényes az a rendelkezés, hogy a települések szennyvizeinek, valamint csapadék vizeinek az elvezetésére csak elválasztott rendszerű csatornahálózatot szabad építeni;

    – Budapesten a szennyvízelvezetés fővárosi hatáskörbe, a csapadékvíz elvezetése pedig kerületi hatáskörbe tartozik;

    – az EU, a Budapesti Régióban a csapadékvíz elvezetést nem támogatja, ezért nem képezi részét a Csepel hiányzó szennyvízcsatorna hálózatának megvalósítására irányuló COL4 projektnek a csapadékvíz elvezető csatorna megépítése;

    – a csapadékvíz elvezető rendszerek megtervezéséről és megépítéséről a Fővárosban a kerületi önkormányzatok a saját költségükre kötelesek gondoskodni;

    – a csapadékvíz elvezetését, az utcák szélességétől és terepviszonyaitól, valamint a területre vonatkozó előírásoktól függően, a szennyvízcsatornától elválasztott csatornával, vagy felszíni csapadékvíz elvezető rendszerekkel, illetve a csatornarendszer és a felszíni vízelvezető rendszer kombinációjának kialakításával kell megoldani.

    2.) A fentiekből valamint az önkormányzati törvény rendelkezéseiből következik, hogy:

    – úgy mint más települési önkormányzatok, a Csepeli Önkormányzat is elválasztott rendszerben köteles megoldani Csepelen a szennyvizek és a csapadékvizek elvezetését, vagy mint a Sáska utcában, vagy felszíni csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésével, vagy e két megoldás kombinációjával;

    – Királyerdő keskeny utcáinak többségében a csapadék víz elvezetése csak a Képviselő-testület által a Sáska utcába most megszavazotthoz hasonló elválasztott csatornázással oldható meg, ezért már régen rendelkezésre kellene állni a terveknek, valamint a finanszírozáshoz szükséges pénznek ahhoz, hogy ezekben az utcákban a csapadékvíz elvezető csatorna – a most folyó szennyvízcsatornázással egyidejűleg – a legolcsóbban, és az utak újabb felbontása nélkül megépülhessen.

    Más:

    1.) Az agysorvadásban szenvedő, de épp ezért a fórumozók között leggátlástalanabb, és legnagyképűbb exkommunista „nagyapó”-nak fogalma sincs a települések elválasztott rendszerű csatornázására vonatkozó előírásokról, ezért engem vádolt meg azzal, hogy összekeverem a szennyvízcsatornát a „záporcsatornával”.

    A szerencsétlen flótás nem képes felfogni, hogy az Ő által emlegetett záporcsatorna létesítés messze nem fedi le a települési csapadékvíz elvezetés fogalmát, továbbá hogy még véletlenül sem gondoltam az összegyűjtött csapadékvíznek a tisztítóműbe vezetésére.

    A szerencsétlen flótás nem képes felfogni, hogy Csepel korábban épített egyesített rendszerű csatornákkal ellátott utcákban is pontosan azért kell a csapadékvíz elvezetését a szennyvíz elvezetésétől elválasztva megoldani, mert az egyesített csatornákon keresztül a szennyvíztisztítóba jutó nagy mennyiségű esővíz túlterhelést okozhat, és megbéníthatja az egész rendszert.

    2.) A megszokásból rendszeresen hazudozó vén csont szerint hazugság, hogy „Csepel TELJES csatornázásához a hiányzó kb. 80 km csapadékvízelvezető csatornahálózat megépítése is hozzátartozik.”

    Annyiban van igaza a vén hazugládának, hogy a most folyamatban lévő COL4 programnak valóban nem része a csapadékvíz elvezető hálózat megépítése, mert mint fentebb említettem, az EU csak a hátrányosabb helyzetű régiókban támogatja a csapadékvíz elvezetés megoldását.
    Ettől függetlenül azonban a Csepeli Önkormányzatot terhelő át nem hárítható feladat a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése az egész kerületben, ezért Csepel TELJES csatornázásáról csak akkor beszélhetünk, ha a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése az egész kerületben megtörténik.

    3.) Nagyképűen azzal irányított a dilettáns vén hazudozó, az „ebihal” nick nevű fórumozó társunkhoz, hogy „ebihal” majd elmagyarázza nekem, hogy „Földútra nem lehet csapadékvíz-elvezető csatornát építeni!”, mert “Földútnál marad az árok, aminek ásásában a szocik menők.”

    A mindenkit lekommunistázó volt kommunista vén hazugláda sötét agyának a megviágítása céljából közlöm, hogy az általa idézett szabály fordítva érvényes.

    Mégpedig úgy, hogy „a földutak szilárd burkolattal történő ellátásának a feltétele, a csatornázás megtörténte.”

    Megjegyzem, hogy csak a „nagyapó” fedőnevű kommunistából átvedlett önkormányzati képviselő agyában létezhet olyan elképzelés, hogy a Királyerdőben most csatornázandó utcákban tartósan megmarad az árok (ott is ahol jelenleg nincs, mert nem fér el), és ezeknek az utcáknak az útjai tartósan földutak maradnak, miközben már a budapesti agglomerációban lévő településeken csak elvétve lehet földutat találni!

    A vén hazugládának az a kijelentése pedig, hogy „árokásásban a szocik menők”, csak annyi megjegyzést érdemel, hogy a minden más véleményen lévő fórumozót azonnal gátlástalanul lekommunistázó és leprolizó, „nagyapó” nick nevű volt kommunista bértollnokhoz hasonló árokásógép hetedhét határon túl sem található!

    Ceterum censeo… A volt kommunista „nagyapó”, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  53. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Egy település csatornázásába a csapadékvíz csatorna is beletartozik a tankönyv
    szerint! Csepelen az elválasztott rendszerű csatorna, szennyvízcsatorna része épül.
    Csapadékvizet csak egyesített rendszerű csatorna esetén vezetünk a tisztítóba!
    A Sáska utca, folytatva a Daru ,Darázs utcákkal erősen lejt a Hollandi út felé, itt
    folyik le a környező utcák vize is. Ezért a csak a Sáska utca csapadékvíz csatornájának
    a kiépítése semmit sem ér, mert a magasabban lévő utcákból lejövő víz telehordaná
    a csatornát.

  54. Zizi szerint:

    Az egy dolog, hogy csatornáznak, de a közlekedési helyzetet is meg kellene oldani. A Csepeli úton ma reggel is sárgán villogott a jelzőlámpa, pedig csak egy sáv járható. És nem ez volt az első eset. Hullani kéne azoknak a fejeknek, akik ezt így hagyták!!!!

Itt lehet hozzászólni !