Budapest a világ legszebb városai között

Turizmus Online, Pénzcentrum

A ucityguides.com, a világ egyik meghatározó turisztikai információs és véleményformáló portálja felállította top 10-es listáját a világ legszebb városairól, melybe ezúttal Budapestet is beválogatta.

A listán túl nagy meglepetések nincsenek, és habár a “világ legszebb városairól” van szó, legtöbbjük Európában található. Az első helyezett Velence lett, majd Párizs és Prága kapta meg a második és harmadik helyezést – írja a Turizmus Online.

Az első ötben található még Lisszabon és Rió de Janeiro. A hatodik Amszterdam, a hetedik Firenze, a nyolcadik Róma lett a válogatásban. Fővárosunk az előkelő 9. helyezést kapta. A weboldal kiemeli a várost átszelő Dunát, a budai várat, budavári palotát és a pesti városrész elegáns neo-reneszánsz épületeit. Emellett elismerően szól a Lánchídról és a Parlament lenyűgöző épületéről. A tizedik helyen a belga város, Bruges végzett.

A portál egyébként rendszeresen jelentkezik különböző toplistákkal. Egy másik összesítésükben például a világ legjobb kávézóit vették górcső alá. Hazánk itt is szép eredménnyel végzett – a pesti New York kávéház az előkelő első helyet hódította el.

penzcentrum.hu

14 hozzászólás “Budapest a világ legszebb városai között” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Jó látni, hogy még a szocrendszer 45 éve + 20 év balliberalizmus is kevés volt, hogy ezt a várost teljesen elrondítsák.

  2. Lora :) szerint:

    Na mint Olimpián, 9. helyezett….itt ebben is kilencedik.

    kinek a pap, kinek a papné…. mi alapján döntik el?
    Velence hemzseg a patkányktól a magas vízállás óta, 4-5 éve ezen szenvednek.

    Róma?
    Van egy lepukkadt arénája….nagy dolog….és???közlekedni nem tudsz a városban kocsival….
    Prága?
    Hmmm….tényleg szép kis vidék…jó…de hol éri el a szintet Budapesttel? SEHOL
    Párizs?
    Hagyjuk, megér egy misét….és az a rozsdásodó toronymagaslat????
    Amsztedam?
    Hát persze tekerjünk meg egy füves cigit…és még a kurvák is olcsó magyarok…
    Bruges?
    Tényleg szép (de tudja e vajon bárki is miről híres?) a világ legvirágosabb városa, ezt a címet nyerte el 2000-ben ott voltam tök véletlenül a főtéren, tűzijáték, TV, Rádió…ma meg olvasok róla..érdekes…
    Rió?
    Számomra semmi európai nincs benne. És a legtöbb AIDS fertőzött Dél-Amerikából onnan jön…hát igen, irány a Világunió, és a 2016-os riói olimpia….

    Lisszabon?
    Terveztem 2012 májusában, hogy egy német haverral kiruccanunk oda, de fullon tele a szállodák, repjegy is kurva drága…na ez érdekes City lehet!
    Firenze?
    jajjj hagyjatok már!!!! 10 év múlva Alcsútdoboz lesz a menő Metropolitan Mega-City 🙂 felépítünk egy Mega-Nottingham Sunny Vista hétcsillagos Vitorlaszállót…800 milliárd? Nem számít de Alcsútdoboznak LESZ!!! 😛

  3. Dr. grün szerint:

    “A belvárosi önkormányzat teljes meggyőződéssel támogatni tudja a pesti alsó rakpart lefedését és minden lehetséges segítséget megad a megvalósításhoz”

    Milyen klassz lesz, ha esőben és viharban is meglehet tartani a zAlkotmány napi tűzijátékot!
    ))) 🙂 (((
    http://hvg.hu/itthon/20120830_Rogannak_nagyon_tetszik_a_pesti_rakpart_l

  4. Tóth Kati szerint:

    Milyen lehetne,ha nem a szoclib “egyesület “igazgatta volna húsz évig?Remélem nem jönnek vissza!Ugye nem akarja senki egy Horváth Csaba félének átjátszani gyönyörű szép fővárosunkat?

  5. Gustavo Thoeni szerint:

    53 milliárdot húznának ki az autósok zsebéből a rendszámcserével – újabb sarc

    Egy autós szervezet szerint szakmailag nem indokolt, hogy megyei, járási rendszámokat alkalmazzanak egy akkora országban, “amin néhány óra alatt át lehet hajtani”, ráadásul ennek komoly költségei lesznek az autósok számára – írja a Világgazdaság.
    Szakmailag indokolatlan a tervezett területi alapú rendszámcsere – mondta a Világgazdaságnak a 70 tagú Autós Nagykoalíció (ANK) elnöke, aki szerint a csere költségeit a járműtulajdonosok fogják megfizetni. A gazdasági napilap cikkében Knezsik István kiemeli, hogy szakmailag nem indokolt, hogy megyei, járási rendszámokat alkalmazzanak egy akkora országban, “amin néhány óra alatt át lehet hajtani”.
    A szakember szerint a rendszámcsere óriási költséggel jár: új forgalmi engedélyt kell csináltatni és ott van még a rendszám érvényesítési címkéje is. Egy átrendszámozás mai áron 15 085 forintba kerül a tulajdonosnak. (A rendszám hatósági díjas, 8500 forint, a forgalmi 6000 forint és a rendszámcímke 585 forint.) A használt autók átírása is költség lesz, hiszen ha más járásban lakik a vevő, mint az eladó, egy autó eladásakor is végig kell vergődni ezen a procedúrán.
    Ezen kívül a biztosítási kötvényt is módosítani kell. Ha pedig a jármű műszaki vizsgája idején kell rendszámot cserélni, akkor mi lesz az éves autópálya-matricák sorsa? – teszi fel a kérdést az ANK elnöke.
    Mint a Világgazdaság írja, az elmúlt év végén valamivel több mint 3,53 millió személyautót, teherkocsit és rendszámos motorkerékpárt tartottak nyilván. Csak a sima rendszámcsere 53 milliárd forintba fog kerülni a járműtulajdonosoknak.
    (MTI)

  6. Lakó1214 szerint:

    Gustavo Thoeni!
    Erre “találta ki” a magyar az üzembentartói szerződést, így sok költség megtakarítható.

  7. felix szerint:

    Nahát ez a FIDESZ!
    Két év alatt világvárost csinált egy lebombázott romhalmazból.
    Még szerencse, hogy a szocik hozzá sem nyúltak.

  8. Lakó1214 szerint:

    felix!
    Pedig Hagyó és bandája szétlopta és lám-lám?!

  9. felix szerint:

    Az max egy két vállalat.
    A sok lóvé az önkormányzatoknál folyt el, ott meg a FIDESZ volt a fő herda.
    Jöhetsz most Csepellel én meg válaszolok az Apor Vilmos téri piaccal.
    Szerintem akik lopnak azok lakoljanak, politikától függetlenül.
    Max nem lesz aki kormányozzon.

  10. Lakó1214 szerint:

    Félreértettél!
    Nem használok hangulatjelet. Akkor legyen az előzöm végén egy smile ( 🙂 )
    Így másképp hangzik?!

  11. felix szerint:

    OK- és bocs.

  12. krapulax szerint:

    nálam firenze mindent ver, mint egy időutazás olyan az a város.
    prága is tuti jó hely, jó a sör meg a kaja, és olcsó még mindig, főleg a sznob idióták által kisajátított judapesthez képest.

Itt lehet hozzászólni !