35 éves az Erdősor-Festő Utcai Óvoda

Csepel.hu

1977 szeptemberében nyitotta meg kapuit először az Erdősor-Festő Utcai Óvoda. A ma 35 éves születésnapját ünneplő intézményben örömkönnyek hullottak az óvoda egykori és jelenlegi dolgozóinak szeméből.

Lukács Tibor hegedűművész muzsikájával derítette jókedvre a vendégeket, akiket Hermann-né Laboncz Etelka óvodavezető köszöntött. Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő és Morovik Attila alpolgármester jókívánságait az önkormányzat nevében Kaszásné Baráth Anikó tolmácsolta: a 2012/2013-as esztendőben egy új csoporttal bővül az óvoda.

A születésnapi ünnepségen az óvodások egy-egy szál virággal köszöntötték Farkas Gyuláné, dr. Kuti Istvánné és Gönyéné Marosán Gabriella volt óvodavezetőket. A 35 év tiszteletére nyílt óvodatörténeti kiállításon a régmúlt idők hangulatát idézték a mesekönyvek, a játékbabák s a megkopott gyerekjátékok. Az elmúlt évek jeles eseményeit – farsang, karácsony, Mikulás, szüreti mulatság, nemzeti ünnep – vonultatták fel az emlékkönyvek képekben.

A vidám hangulatú ünnepi rendezvény szabadtéri programjai párhuzamosan zajlottak az Erdősor és Festő utcai szárnyon. Az egykori és jelenlegi óvodások énekkel, tánccal, verssel és gyerekjátékkal lepték meg a közönséget. A gyerekek szülei is néptáncoltak a színpadon, amit az óvoda dolgozóinak közös éneklése követett 35 galamb röptetése kíséretében.

A Szegedről érkező Csurgó zenekar énekműsora és a gyerekek igazi kedvence, a fülig érő szájú bohóc felhőtlen szórakozást tartogatott minden vendégnek.

Antal Zsuzsa- csepel.hu

6 hozzászólás “35 éves az Erdősor-Festő Utcai Óvoda” bejegyzésre

  1. Bence szerint:

    ovit bezárni vgay a dolgozókat kirúgni.
    csak, hogy ne térjünk el a megszokottól

  2. mind_the_gap szerint:

    Csókosok óvodája..

  3. "?!" szerint:

    Hogy van ez kedves bértolnokok?
    Azt szoktátok hangoztatni, hogy 2010. őszén Csepelen Ti csak egy romhalmazt örököltetek!

    Áruljátok már el kedveskéim, hogy most az óvoda helyén lévő romhalmaz tetején zajlott az emlékünnepség, vagy a “szilárd” propagandátok ellenére ma is stabil óvoda épületben, amely épületnek az előregyártott vasbeton elemekből történő kivitelezésére, a beruházó Csepel Művek nevében, 37 évvel ezelőtt megkötöttem a szerződést a Komárom Megyei Állami Építőipari Vállalattal?!

  4. Gustavo Thoeni szerint:

    Óvodások miatt fordult az AB-hoz az ombudsman
    Többek között a védendő helyzetben lévő gyermekek jogainak védelme ügyében az alkotmánybírósághoz fordul a köznevelési törvény miatt Szabó Máté ombudsman.
    Az alkotmánybírósághoz fordult az új köznevelési törvény miatt Szabó Máté, az alapvető jogok általános biztosa. A Pedagógusok Szakszervezete által az MTI-hez pénteken eljuttatott dokumentum szerint a biztos július 19-én keltezett indítványában azt írta: arra a következtetésre jutott, hogy a törvény rendelkezéseivel kapcsolatban súlyos alkotmányossági aggályok merülnek fel, a védendő helyzetben lévő gyermekek, tanulók jogainak védelme pedig haladéktalan ombudsmani intézkedést alapoz meg.

    A biztos a jogszabály több pontjának megsemmisítését kezdeményezi, így azét a passzusét, amely előírja, hogy a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább négy órában óvodai foglalkozáson vegyen részt. Kifogásolja azt is, hogy nincs semmilyen törvényi garancia arra: az állam az átvett intézményekben biztosítani fogja az eddigi szakmai és tárgyi feltételeket.
    Nagy biznisz lesz a magánóvoda.
    Ha nem akarja a szülő, hogy cigánygyerekekkel együtt legyen a gyereke, akkor viheti a magánóvodába.

  5. lucifer szerint:

    Külföldi lapokból kellett megtudnom, Németh Szilárd legújabb ökörségét, a Nyírő tanulmányi verseny meghirdetését. Erről a pénzszórásról miért nem mesélnek Szilárd talpnyalói?

  6. Tóth Kati szerint:

    Gusztustalan,hogy még egy ilyen ovisokról szóló összeállítást is csak a gyűlölet keltésre,mocskolódásra tudják használni ezek a szoci bértollnokok.Ezeknek mindegy miről ír az info,akkor is mindenről csak a gyűlölködésre és a köpködésre képesek.Nagyon fájhat ezeknek,hogy most más világ van és még lesz is egy darabig.Nehezen viselik.

Itt lehet hozzászólni !