Leállhat a csepeli szennyvíztisztító

Magyar Nemzet, Csepel.info

Kétségessé vált a százhúszmilliárd forintból, jórészt uniós támogatással megépített csepeli szennyvíztisztító jövője – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A Budapesti Városüzemeltetési Központ szerint ugyanakkor leállás nem következhet be, sőt, azon is dolgoznak, hogy a Csepelen keresztül menő közúti szállítást kiküszöböljék.

A létesítmény engedélye az év végén lejár, és nem hosszabbítható meg, ha a főváros addig nem oldja meg a működés közben keletkező iszap elszállítását. Az eddigi szállító szerződése is idén december 31-ig szól. A hatóság szerint akár le is állhat az üzem. Amennyiben ismét tisztítatlanul folyna a szenny a Dunába, a városháza több tíz milliárd forintos bírsággal, vízterhelési díjjal, drasztikus csatornadíj-emeléssel számolhat – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

A Magyar Nemzet ugyanakkor hangsúlyozza: a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. szerint ez nem következhet be, mert a Fővárosi Közgyűlés abban már döntött, hogy a szállítást egy önkormányzati cég folytatja tovább, míg az elhelyezésre és ártalmatlanításra közbeszerzési pályázatot írnak ki. A fővárosi önkormányzat városüzemeltető cége is olyan, hosszú távú megoldáson gondolkozik, amely kikerüli a szennyvíziszap Csepelen keresztül történő szállítását: így elképzelhető az iszap helybeli komposztálása vagy a vízi úton történő szállítás is.

Forrás: Magyar Nemzet

Egy hozzászólás “Leállhat a csepeli szennyvíztisztító” bejegyzésre

  1. eszetvesztek szerint:

    Ez hihetetlen.. Csinálnak valamit aminek van értelme, hasznos és ez kérdéses, hogy működhet-e még? katasztrófa..

Itt lehet hozzászólni !