Augusztus 2-án Anyatejes Világnap a Rákóczi kert Civil és Közösségi Házban

Csepel.hu

Egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez. Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

éA kérdés fontosságának hangsúlyozására 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé.

A szoptatás az anyák életében a világ legtermészetesebb folyamata. Szoros, meghitt, bensőséges kapcsolat anya és gyermeke között. Fontos, hogy az anyák lehetőleg minél később hagyják abba gyermekük természetes táplálását. Az anyatej a legegészségesebb táplálék a csecsemő számára. Kutatások bizonyítják, hogy összetétele aszerint változik, hogy mire van szüksége az adott időben a gyermeknek. A csecsemők számára az a legmegfelelőbb, ha a születést követő egy órán belül megkezdődik szoptatás és folytatódik legalább a baba féléves koráig, sőt azután is. Az anyatejjel táplált csecsemők körében jóval ritkábban tapasztalható fertőzéses megbetegedés, hasmenés, elhízás, fogszuvasodás, fogfejlődési rendellenességek, allergiás reakciók, cukorbetegség. Az anyatej tiszta, baktériummentes, élő fehérvérsejteket tartalmaz, azaz olyanokat, amelyek elpusztítják a kisbaba szervezetében lévő kórokozókat. A benne lévő immunanyagok védelmet nyújtanak a fertőzésekkel szemben így a szoptatott csecsemők immunrendszere erősebb, mint azoké, akik nem anyatejet kapnak.

Kerületünkben a Csepeli Védőnői Szolgálat rendezésében Anyatejes világnapot tartanak augusztus 2-án 9.30 és 15 óra között várandós anyák és családjuk, csecsemőt és kisgyermeket nevelő családok részére, a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban (1212 Budapest, Rákóczi tér 34).

A tervezett program itt tekinthető meg.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

csepel.hu

5 hozzászólás “Augusztus 2-án Anyatejes Világnap a Rákóczi kert Civil és Közösségi Házban” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    A világ egyik legcsodálatosabb képe!

  2. csaba péter szerint:

    Egyetértek , csak azt nem értem , hogy ez, hogy pótolja a családbarát kormány kismama és gyerek ellenes intézkedéseit .
    Pl :a új munkaügyi törvény tervezet is csak családbarát elemeket tartalmaz .
    Ehhez mit szólsz “!?”

  3. Perspektíva? szerint:

    Teljes gőzzel folyik az önmegvalósítás……………., a fiatalok körében is, hiszen míly sokak számára kelt figyelmet a fenti cikk. Az idősebbek talán ár azt sem tudják, hogy mit is felejtettek el?

  4. nagyapó szerint:

    csaba péter! Valami konkrétum is kellene!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. islander szerint:

    csaba péter

    ez most hogy jött ide?

Itt lehet hozzászólni !