Komposztálási mintaprogram Csepelen is

Csepel.hu

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az Önkormányzat és az FKF Zrt. által nyújtott támogatás keretében a Csevak Zrt. elindítja a komposztálási mintaprogramot a kerület kertes, családi házas (kerítéssel közrezárt) övezeteiben.

Javasolt, igényelhető ládatípusok: lombkomposztáló háló, normál komposztáló edény (műanyag, vagy fa). A ládák saját használatba kerülnek a 3 éves program végén.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, abban az esetben kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet. A jelentkezési lapot megküldheti postai úton a Csevak Zrt.-nek, illetve leadhatja az ügyfélszolgálati irodán. Cím: 1215 Budapest, Katona József u. 62-64. Az elbírálás a beérkező igénybejelentések sorrendjében történik.
Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 9.

Bővebb információ, felvilágosítás: www.csevak.hu, Fenyőváriné Csanádi Brigitta, telefonszám: 278-58-48/183.

Kérdőív letölthető itt

18 hozzászólás “Komposztálási mintaprogram Csepelen is” bejegyzésre

  1. islander szerint:

    az LMP csepeli képviselője előterjesztésének köszönhetően indul a program!

    hajrá, hajrá!

  2. földhözragadva szerint:

    Az ötlet jó, én is akarok kettőt. Tudja vki, hogy összességében hány ilyen komposztáló áll rendelkezésre? 5db?…:(

  3. kilgore trout szerint:

    Az edények mellé egy kiadvány is jól jönne, mert az emberek nagy részének fogalma sincs a komposztálásról.

  4. meghát.... szerint:

    Én pont tavasszal kezdtem el a komposztálást.Utána olvastam a technológiának stb..Érdeklődtem az ismerőseimnél is aki alkalmazzák már ezt a módszert.Állítólag a két éves komposzt a legideálisabb a kiskertünk talajjavításához.( nyílt komposztáló) A zárt rendszerű sokkal gyorsabban ” termeli ” a komposztot! Épp ezért lehet,hogy érdeklődni fogok a lehetőségekről.A zárt komposztálók ált. újra hasznosított műanyagból készülnek. az árak húzósak: 20-50000 ft körül mozognak. Ez egy igazi zöld beruházás az önkormányzat részéről! Csak üdvözölni tudom a kezdeményezést.

  5. lolka szerint:

    Nem szeretnék “túl okosnak” mutatkozni, de akinek a hír kapcsán esik le a “tantusz” és még ráadásul kertes házban is él… és ráadásul kéznél van a GOOGLE hát azt csak sajnálni tudom…pláne ha még pénzt is ad érte…négy karó esetleg négy rossz raklap felállítva………..
    De még faágakból is össze lehet egyet hozni…na jó persze mindenkinek a saját dolga, de állítólag a szép műanyagban szebben komposztálódik a lomb és egyéb zöld hulladék…

  6. Manitu szerint:

    Aki a komposztálásról akar többet tudni, írja be a keresőbe a komposztálás szót 😉

  7. Derge szerint:

    Érdekelne a dolog, de “A ládák saját használatba kerülnek a 3 éves program végén.” – azaz mennyit kell fizetni 3 évig értük??

  8. meghát.... szerint:

    Örülök ,hogy Manitu végre nem a hugyozásról ír. Igaz a szmájlija huncutul mosolyog.. de legalább nem hugyos a szája széle! -Így is lehet kommunikálni!- T.lolka! A magyar ember kreatív,hidd el ,ha eljutott a komposztálás gondolatáig ,megoldja. Az enyém pont olyan,mint a baloldali ,azzal a különbséggel,hogy belülről a házfelújításból megmaradt drejvit hálóval vontam be. Így az apróbb háztartási hulladékok,és a fű sem potyog ki,ill.nem fújja ki a szél.

  9. demokrácia szerint:

    Akit érdekelt már biztosan meg is találta a Csevak honlapján részletesen a komposztálás
    technikáját és sok linket a témáról.

  10. kilgore trout szerint:

    Manitu szerint:
    2011. július 29., péntek – 19:49

    “Aki a komposztálásról akar többet tudni, írja be a keresőbe a komposztálás szót”
    Akinek nincsen internet-előfizetése, az majd rohasztja, ahogy az én szomszédom is…..
    Amúgy igazuk van és az idézett lapok hasznosak.

  11. Teri szerint:

    Mindig kedves a szívemnek, mikor egy újjab lépcsőt lépünk meg és egyre jobban beintegráljuk a környezetvédelmet. Ennek már rég természetesnek kellene lennie… no de nem türelmetlenkedem!
    Én biztos, hogy használnám, ha minden lehetőségem adott lenne hozzá. Ezek szerint már csak a kertes ház hiányzik! 😉 Bár jó volna rávenni a lakótársaimat a tényleges együttműködésre, mert az már egy jó lépés elméletben helyeselni, de venni kell a fáradtságot a gyakorlatba is átültetni a természethez való símulást! Az sosem árt!

  12. lolka szerint:

    Teri szerint:
    2011. július 30., szombat – 09:37
    -Közterületen egy kicsit bonyolultabb az “eljárás” amivel a komposztálás jár…ezt csak a CSEVAK tudja megoldani avval, hogy arra nem képes, hogy a lakóközösségek által összeszedett levágott gazt nem képes elszállítani és akkor indul be a komposztálódás…Pedig ha a CSEVAK, vagy önkori rakna ki dróthálós komposzt tartókat sokan bele tennék azt ami oda való és csak időnként el kellene szállítani, különösen ősszel lenne hasznos…

  13. Gizike a gőzeke szerint:

    Lolka! Szívemből szólottál!

  14. Gizike a gőzeke szerint:

    Főtt ételmaradékot (főként húst és halat, mártásokat és leves-maradékokat), kenyeret és csontokat
    Hamut (vagy csak nagyon kis mennyiségben)
    Üveget, fémet és műanyagot (idegen anyagot)
    Színes újságot
    Pelenkát, porzsák tartalmát
    Fáradt olajat, vegyszereket, festéket, elemet, növényvédő szert, gyertya maradékot (semmiféle veszélyes anyagot!)

    Na nálunk lakótelepen élőknél ez biztosan borulna :))) Mert ez mind az amit nem szabad,mindehhez még felkel nőni!

  15. meghát.... szerint:

    Ezt nem én írtam ! “Na nálunk lakótelepen élőknél ez biztosan borulna 🙂 )) Mert ez mind az amit nem szabad,mindehhez még felkel nőni! ” Majd a közmunkások ,a kapott szívószállal kiszíják a bablevest a komposztbu! Ha már a halat említette: Fejétől bűzlik a hal!

  16. Gizike a gőzeke szerint:

    Te meghát jó nagy balfék vagy az biztos…….és még nőies voltam!Látom fontos részedről az emberek lekezelése!Idióta….pf………

  17. földhözragadva szerint:

    Oké, hogy a ládák saját használatba kerülnek a 3 éves program végén, de mikor kezdődik a program? Melyik évben? Ha nincs pénz, akkor minek kellett meghírdetni? Áh, gittegylet…:(

  18. földhözragadva szerint:

    Jelentkezett a Csevak, kezdődik a ládák kiosztása…

Itt lehet hozzászólni !