Uzsorásokat, rabszolgatartókat fogtak el a rendőrök

TV2 Tények

Újabb uzsorást fogott el a rendőrség, Ózd mellett. A férfi 2004 óta adott kölcsön pénzt nagyon magas kamatra.

Aki nem tudott fizetni azt megzsarolta, hogy megveri, volt akinek a házát is elvette. Kézzel írta a szerződéseket és pontos kimutatása volt arról, hogy ki és mennyivel tartozik neki.

17 hozzászólás “Uzsorásokat, rabszolgatartókat fogtak el a rendőrök” bejegyzésre

 1. csumpika szerint:

  a bejátszásban elhangzik: az utóbbi időben 25 uzsorást fogott el a rendőrség. eddig nem tudták, hogy ezek a becsületes állampolgárok miből élnek? vagy nem mertek lépni. nagyon örülök, hogy változás állt be, és a rendőrök merik tenni a dolgukat, és teszik is. kimondhatatlan öröm látni a földön fekve vinnyogó zsírdisznókat, akik eddig élet és halál urának képzelték magukat. börtönbe az összessel!

 2. grün szerint:

  Csak nem uzsorabérért közmunkásokat foglalkoztattak?! 🙂

 3. Jeniszej szerint:

  A Fater ledöbbent, hogy ilyen létezik. Lenyúlják a nem fizető adósok házát?
  Vajon a kézzel írott szerződéseket is megváltoztatják?
  Ez elképesztő, hogy mit művelnek ezek.

 4. Jeniszej szerint:

  A Fater olvasta valahol hogy sok bedőlt hiteles lakását is el fogják árverezni.

 5. Királyerdei szerint:

  Kik is?


  Valamit nagyon nem értek az úgynevezett svájci frank alapú hitelekkel kapcsolatban. Az ilyen típusú kölcsönt felvett emberek ugyanis soha semmiféle svájci valutát nem kaptak attól a banktól, amellyel szerződést kötöttek.
  Egyszerűen csak annyi történt, hogy a lakásra, autóra vagy bármi másra vágyó ügyfél bement valamelyik pénzintézetbe, ahol közölték vele, hogy létezik egy svájci frank alapúnak nevezett hitel, amelynek visszafizetése lényegesen kedvezőbb feltételekkel történik, mint bármely más kölcsöné. Továbbá a törlesztő részletek összege függ a svájci frank mindenkori árfolyamától, ám a magyar gazdaság és a forint helyzete stabil, az ügyfélnek semmi oka a kedvezőtlen változástól való félelemre.
  Miután megkötötték a szerződést, a banki ügyfél egyetlen svájci frankot sem kapott. Mind a kölcsönösszeg átutalása, mind a törlesztés, forintban történt. Ráadásul a bankok – egyedülálló módon a civilizált világban – rendelkeztek a szerződés egyoldalú módosításának jogával.
  Tulajdonképpen egy párját ritkítóan tisztességtelen, az egyszerű állampolgárok kárára folytatott hatalmi összjáték következményeként alakult ki a jelenlegi csapdahelyzet. Hiszen még a Horn-kormány alatti parlament tette lehetővé a banki szerződések egyoldalú módosítását az 1996. évi CXII törvényben rögzített feltételekkel, mégpedig csakis az ügyfél kárára. Ezeket a feltételeket az első Orbán-kormány sem változtatta meg, míg a valuta alapúnak nevezett hitelek bevezetését Medgyessyék engedélyezték.
  Mindennek következtében abszurd viszonyok alakultak ki hazánkban a banki hitelezés területén. Egyrészt olyan valuták árfolyamához lehetett kötni – bár csupán virtuálisan – a pénzintézeti kölcsönöket, amelyek hazánkban nem számítanak hivatalos fizetőeszköznek, másrészt a bankok szabadon élhettek az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségével, ami ellentétes az Európai Unió jogrendjével.
  Az egytől egyig idegen tulajdonban lévő pénzintézetek pedig, alaposan vissza is éltek a politikai hatalom által számukra biztosított törvénytelen előjogokkal. Hamisan, fontos tényeket elhallgatva tájékoztatták ügyfeleiket a kölcsönfelvétel várható veszélyeiről, ráadásul a fizetőképességüket szakszerűtlenül, túlzott engedékenységet alkalmazva mérték fel.
  Aztán, amint az várható volt, a válság hatására zuhanni kezdett az irreálisan túlértékelt magyar fizetőeszköz árfolyama. A bankokat nem érhette tényleges veszteség, hiszen az általuk nyújtott kölcsönök felvevői svájci frankot még csak fényképen sem láttak, ám adott volt az ürügy a törlesztő részletek drasztikus emelésére. Mégpedig azzal egyidejűleg, hogy a hitelügyintézéssel kapcsolatban felszámolt költségeiket is egyoldalúan növelték a pénzintézetek.
  Nem valószínű, hogy ebben a kérdésben a jelenlegi kormányt eleve a rossz szándék vezérelné, ám az teljesen biztos, hogy az amerikai elnököt is szorongató nemzetközi pénzhatalommal szemben Orbán Viktorék tehetetlennek tűnnek. Eddig csupán sehová nem vezető, a bajt súlyosbítva elodázó lépésekre futotta az erejükből.
  Pedig, most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy adott a lehetőség a valódi és támadhatatlan megoldásra, hiszen a bankoknak biztosított törvénytelen magyarországi kiváltságok az Európai Unió jogrendjével is összeegyeztethetetlenek. Nem véletlen, hogy a nemzetközi pénzvilágban komoly tapasztalattal rendelkező bankárok is akadnak – például Róna Péter – a törvénytelenségekkel szembeni jogi fellépés kezdeményezői között.
  Tehát akár nemzetközi jogi eszközökkel is arra kéne törekednie a jelenlegi kormánynak, hogy az erkölcstelen és az uniós joggal is ellentétes extraprofitjukról való lemondásra kényszerítse a bankokat. Vagyis érjék be azzal a tekintélyes összegű kamattal, amit számukra az eredeti – az egyoldalú módosításokkal és az árfolyam emelkedéssel nem terhelt – szerződések biztosítanak.
  Egyik oldalon több százezer magyar család legalapvetőbb létfeltételeinek a megvédése, a tömeges hajléktalanság megelőzése, államunk működőképességének megőrzése a tét, míg a bankoknak csupán egy ténylegesen soha nem létezett valutakölcsön árfolyam különbözetének a hasznáról, és a szerződések önkényes módosításával megszerzett uzsoráról kéne lemondaniuk. Adott a lehetőség, hogy végre a magyar nemzeti érdeknek megfelelően lépjünk fel az Európai Unió hatályos jogrendjének hazai alkalmazása érdekében.”

 6. Jeniszej szerint:

  A legnagyobb a baj ott keletkezett azoknál a dolgos munkás embereknél, akik számítottak arra, hogy a rendszerváltással az élet csak szebb lesz.
  Tényleg szabadok lettünk?
  Ezzel szemben a lúzer rendszerváltó politikusok büntetlenül engedték, hogy széthordják az országot, a gyárakat a Magyar Nép tulajdonát.
  Kizsigerelték az ipart, a mezőgazdaságot, megszégyenítették az embereket. Mindent elkövettek a politikusok, hogy a rablás az országban a legnagyobb méreteket öltsön. Kényük-kedvük csűrték, csavarták a törvényeket, hogy a rablásuk törvényesnek legyen látható.
  Nincs csoda!
  Jól becsapták az embereket a soha nem látott frankkal és sok minden más fortéllyal.
  Ezeknek a piti uzsorásoknak tehát volt kitől tanulniuk az elmúlt évtizedekben.
  🙂

 7. Királyerdei szerint:

  Elmentek a tankok,és bejöttek a bankok.

 8. Gordon szerint:

  Jó, jó! Nyugi Királyerdei.

 9. Manitu szerint:

  Nocsak, megint nem a péniszlengetők és a vonulók oldják meg a problémákat.

 10. Nemmondomeg szerint:

  Természetesen a származásuk nem fontos !
  A gond, hogy nem kapnak kellő büntetést, és amit kapnak azt is luxuskörülmények között töltik el.
  Tévé, kondigép, ingyen víz, ingyen kaja……
  A család meg átveszi az üzletet. Ez nem új keletű dolog, csak nem közlik a médiában.
  Volt ( és van ) akit 10 évig tartottak fogva moslékon és rettegésbe tartva.
  Mit érdemel az ilyen mocskos állat ????
  Pár évet ?
  Lenne ötletem. De akkor én vagyok a rasszista…..
  Az idős, kiszolgáltatott emberekre azonnal rárepülnek, és elveszik mindenüket.
  Azt nem értem miért kell őket védeni, ha a világon semmi hasznosat nem tett egész életében több generáción át egy-egy család ?
  Tömegesen púposkodnak ki Kanadába, hogy ők itt a nagy ” üldözöttek’.
  Pénzt kapnak, lakást és még több pénzt, pénzt.. Persze dolgozni ott sem dolgoznak.
  Minek ha az állam fizeti.
  Persze ha az összes semmirekellő, ingyenélő, élősködő kimenne egy szavam se lenne, de sajnos ezek egy idő után visszajönnek.
  Nagyon nincs ez rendjén.

 11. Nemmondomeg szerint:

  Manitu
  Látom te még mindig a “péniszlengetők”-nél tartasz.
  Ez több mint humoros. 😀

 12. paul szerint:

  Manitu=Gordon.

  Ezt olvasd el! Utána mondj véleményt a HVG–ről.

  http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=86047

  majd menjél péniszt lengetni!!!

 13. paul szerint:

  Himanshu Gulati, az indiai ‘radikális’

 14. meghát.... szerint:

  Királyerdei szerint:
  2011. július 29., péntek – 15:20

  Elmentek a tankok,és bejöttek a bankok. Ez olyan Grünös aranyköpés ,gratulálok!

 15. Manitu szerint:

  A Jobbik vonulói elkaptak már bármilyen bűnözőt? Elijesztett már bárki bárkit is a bűnözéstől a trappolással, a karlendítéssel, a Szálasi nevét porba pisiléssel?

  Úgy látom, hogy még csak a rendőrségnek sikerült ilyen.

 16. aggódó szerint:

  Újabb helyesírási bakik a csúcsok csúcsán:
  http://wwww.mandiner.hu/cikk/20110729_schmittek_elirtak_a_norveg_kiraly_nevet
  http://libreoffice.hu/2011/07/29/libreoffice-t-a-keh-be/

  Nekik sem ártana egy jó kis szaktanácsadó, mint K. Orbán Kiskunhalason.

 17. lolka szerint:

  Az még sajnálatosabb, hogy a másolás sem megy…
  -Annak idején a magyar tanár külön “jutalmazta”, ha valaki a leckét még hibásan is másolta…

Itt lehet hozzászólni !