Rendőrkutya-bemutató Csepelen

Nava.hu – 1943. október

A Rendőrség Budapest környéki osztályparancsnokságai rendőrkutya-bemutatót rendeztek Csepelen.

A rendőrök okos és hűséges segítőtársai sokoldalú tudásukkal bebizonyították, hogy a bűnözők elleni harcban megállják helyüket.

5 hozzászólás “Rendőrkutya-bemutató Csepelen” bejegyzésre

 1. Jobb Csepelért szerint:

  Az akkori rendőrség teljesen más volt, mint a mostani!
  Akkor tekintélyük volt és senki nem merte megcsinálni azt, mint amit Borsod megyében, hogy helyi romák felfegyverkezve nekimentek a rendőrségnek.
  De a magyar zászló megtaposása is távol állt tőlük, nem úgy mint 2002-ben és 2006-ban.

  1943-ban Budapesten volt egy háborúellenes tüntetés, ahová kivezényelték a rendőröket. Amikor a tömeg elkezdte énekelni a Himnuszt, a rendőrök abbahagyták az oszlatást és vigyázzban álltak!

 2. Gordon szerint:

  Igazuk volt a háborúellenes tüntetőknek.

 3. Jobb Csepelért szerint:

  Gordon!

  Nem arra akartam kitérni, hogy mennyire volt jogos, vagy jogtalan az akkori tüntetés… A bejegyzésemmel összehasonlítottam 68 évvel ezelőtti és jelenlegi rendőrséget, amely 2006-ban jogosan kapta az ÁVH megnevezést.

 4. Pro Patria szerint:

  Gordon inkább szimpatizál az országot 1943-ban Sztálinnak odadobó Angliával és Amerikával, valamint a megszálló szovjetekkel!

 5. Jobb Csepelért szerint:

  Pro Patria!

  Nem egyetérteni valamivel (jelen témában a háborúval), az nem egyenlő az azonosulással (pl a Szovjetunióval)!
  Amikor az USA 2003-ban megtámadta Irakot, az ellen mind a MIÉP, mind pedig a Munkáspárt is tiltakozott, mégsem vádolható a két párt azzal, hogy összemosódtak, ha másért nem, hát a két különböző politikai meggyőződés miatt!

  Kétségtelen, hogy a ’42-es tüntetésen (a 18:53-as bejegyzésemben rossz évszámot adtam meg) jelen voltak (csekély számban) az illegális kommunisták is, de a megmozdulást nem a jelentéktelen támogatottságot élvező kommunisták szervezték, hanem a Magyar Történelmi Emlékbizottság.
  1942. március 15-én a Petőfi szobornál a kisgazdapárti Bajcsy-Zsilinszky Endre és a parasztpárti Kovács Imre koszorúztak.

Itt lehet hozzászólni !