A bulgáriai Smolyanban jártak a vásárhelyis diákok

Helyi Téma

Uniós pályázat keretében ismerkedhetnek a programban résztvevő országok kultúrájával a csepeli Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola diákjai. Az első út a romániai Iasiba vezetett, legutóbb Bulgáriában járt egy kisebb magyar különítmény, februárban pedig Magyar­országon találkozik majd a nemzetközi csapat.

A görög határtól 40 kilométerre fekvő Smolyanban Szobotin Andrea és Csernák Edina tanári kíséretével a 11. osztályos Kusev Diána és a 9. osztályos Molnár Vanda képviselték hazánkat. A programban résztvevő országok – Bulgária, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Románia, Törökország – ezúttal az oktatási rendszerükkel ismertették meg egymást. A bolgár házigazdák nagy szeretettel és segítőkészséggel mutatták be iskolájukat és szűkebb pátriájukat, a vendégek megismerkedhettek a helyi folklórral is. A csapat tagjai számára az egyik legérdekesebb látnivaló az iskolamúzeum volt, ahol a másfél évszázaddal ezelőtti iskolai élet megmaradt rekvizitumait csodálhatták meg. Megnézték a plovdivi óvárost, s annak még romjaiban is fenséges ókori római amfiteátrumát, majd a modern nagyváros nyüzsgő bevásárlóközpontjaival, forgalmas utcáival ismerkedtek.

Februárban Budapesten találkoznak a nemzetközi program résztvevői. – Bízunk benne, hogy az itt szövődött barátságok akkor még tovább mélyülnek – mondta Bikádyné Udvardy Irén, a program egyik projektkoordinátora. – Igyekszünk hasonlóan színvonalasan összeállított programokkal fogadni vendégeinket, és minél színesebben bemutatni Magyarország hagyományait, kultúráját.

helyitema.hu

2 hozzászólás “A bulgáriai Smolyanban jártak a vásárhelyis diákok” bejegyzésre

  1. 9 hónap Fidesz hazugság! szerint:

    azta!—- Középiskolás koromban hány és hány iskola látogatott el…Lengyelországbam Csehszlovákiába, stv..s nem volt azért minden kirándulással “PRPAGANDA” szinte tele egy kerület sem. Természetes volt. Kirándultunk külföldre,,,na és???? Na.. Bummm.. Senkinek ez nem hír…ez természetes !

  2. 9 hónap Fidesz hazugság! szerint:

    Szörőstalpuékhoz nem mentek?

Itt lehet hozzászólni !