Új magyar busz Budapesten

Totalcar

További képek itt

A BKV két vonalon teszteli a NABI Siriust, egészen február közepéig. Aki lefényképezi a tesztjárművet, akár jutalmat is kaphat.

A tesztüzem célja, hogy a BKV, illetve az utazóközönség megismerje a típust, és véleményt elkothasson róla. E célból két útvonalon állítják forgalomba: először, január 31-étől február 6-áig az 5-ös viszonylaton közlekedik majd a Pasaréti tér és Rákospalota, Kossuth utca között, február 7-e és 13-a között pedig a 178-as vonalán találkozhatunk vele, a Naphegy tér és a Stadionok megálló között.

A buszteszt sok előnye közül az egyik, hogy a próbakocsin ingyen lehet utazni, de emellett a NABI még egy pályázatot is hirdetett azoknak, akik fényképet készítenek a járműről, és feltöltik ezt a cég facebook oldalára. A legjobb képek feltöltői gyárlátogatást nyernek. A fotózást megkönnyítheti, hogy a BKV közzétette a tesztbusz menetrendjét is.

A Sirius részben alacsony padlós, szóló városi autóbusz, 104 fős befogadóképességgel, amiből 30 ülőhely. Az alváz az MAN-től érkezik, ahogy a legtöbb autóbusz, ez is farmotoros – egy 6,9 literes, 290 lóerős turbódízel motor mozgatja, hatfokozatú automata váltó közbeiktatásával – és légrugózású futóművel érkezik. Erre az alapra építik itthon a 12,58 méteres karosszériát, acél csövekből, alumínium és üvegszálas műanyag burkolattal. Az utasteret három ajtón keresztül lehet megközelíteni, ezek közül a két első kétszárnyú, a leghátsó egyszárnyú. Középen kihajtható rámpa segíti a kerekesszékes utasok felszállását.

A NABI, és több más buszgyártó is arra pályázik, hogy a későbbiekben részt vehessen a BKV autóbuszainak csereprogramjában. Ez egyelőre, a megfelelő anyagi háttér hiányában, nem kezdődött meg, annak ellenére, hogy az aktuális buszpark állapota alapján már évekkel ezelőtt esedékes lett volna.

Forrás: Totalcar

10 hozzászólás “Új magyar busz Budapesten” bejegyzésre

  1. Teri szerint:

    … ha mégis megtörténne most a csereprogram, akkor talán nem kéne aggódnia szmogriadó miatt, ugyanis a légszennyezés legalább 1/3-dal csökkenne.

    De egy másik ötlet:
    Már benne a XXI. században miért nem preferálják a más alternatív üzemanyagot használó járművek behozatalát? (áram, hibrid, napelem stb.)

  2. Bugi szerint:

    Ha Hagyóék nem lopják el a pénzt, a buszok jelentõs része már most környezetbarát lenne.

  3. islander szerint:

    őőő…izé…mit is nyilatkozott Lázár János a zöldenergiával kapcsolatban?

  4. Schneider Ádám szerint:

    Teri: szmogriadóval egyetétértünk.

    az “alternatív” üzemanyagoknak meg járj utána, hogy miért nem használják, vagy busznál miért nem. utána meg tudod. kis segítség: nem életképesek.

  5. Voltbuszos szerint:

    Végre egy legalább elemeiben magyar busz! Ha nem vágják szándékosan tönkre az Ikarust és a Ganz gyárat, ma nem Európa roncstelepe lennénk. Demszky és csapata egy nagy buszrendeléssel, meg egy körúti villamos tenderrel megmenthette volna ezeket a cégeket. De nem nekünk eddig jó volt a hannoveri roncs villamos, (ami nem is villamos, hanem Stadtbahn (kicsit olyan mint a HÉV-eink)). Meg a török Volvo és a Brüsszelből levetett, csúnya Van Hool busz. Remélem, hogy az új városvezetés végre a magyar ipart fogja támogatni.

  6. Teri szerint:

    Schneider Ádám:

    Hmm.. a használatban lévő hibrid sem? És a biogázolaj sem?

    Egyébként az igaz, ha manapság a Magyar Szabadalmi Hivatal kijelentheti valamire, hogy nem támogatja, mert “korát megelőző”, akkor kimondhatjuk, hogy nincs alternatív életképess üzemanyag, míg az olaj korának vége el nem jő!!! Vajon miért?

  7. Teri szerint:

    …és egyetértek a magyar ipar támogatásával!!!!

  8. abcd szerint:

    A NABI (North American Bus Industries) a világ egyik vezető tömegközlekedési autóbuszgyártója. Az 1992-ben alapított vállalat gyökerei a hetvenes évekig nyúlnak vissza. A NABI Magyarországon belül Kaposváron és Budapesten működtet buszkarosszéria-gyártó és -összeszerelő üzemeket. A NABI Magyarország legnagyobb foglalkoztatója az autóbusz-iparban.

    Magyar mint az AUDI stb….

  9. Schneider Ádám szerint:

    Teri: a hibrid csak csökkenti az elhasznált üzemanyag mennyiségét, valódi megoldást nem nyújt. sőt, a belekerülő akkumulátorokkal kérdésesé teszi a környezetvédelmi indokot is.
    van 1,5 liter vized, de tovább szeretnéd használni, ezért öntesz hozzá 2 deci sósavat. szerinted ez megoldás?
    a biogázolaj pedig egy idő után az élelmiszer-termeléstől veszi el a földet. akor az lesz a kérdés, hogy együnk vagy tankoljunk?

    és egyik sem váltja ki a kőolajra alapuló ipari ágakat. tessék körbenézni hogy mennyi műanyag van körülöttünk.

  10. csaba péter szerint:

    Ugye ez most vicc volt , amikor a főváros a Kínaiaktól vesz néhány ezer buszt?

Itt lehet hozzászólni !