Szilveszteri bulival indul a magyar EU-elnökségi fél év

MTI, Mno.hu

Szabadtéri fényjáték és tűzijáték is lesz

Szilveszteri bulival indul ma este a soros magyar EU-elnökségi fél év; a 2011 első felében esedékes elnökség „felvezetőjét” Európa mi vagyunk címmel rendezik meg a budapesti Millenáris parkban.

Az EU-elnökséget megnyitó – szombat hajnalig tartó – ingyenes kulturális eseményre a rendezők több ezer érdeklődőt várnak; a bulizók könnyű- és népzenei koncerteken vehetnek részt, szórakoztató filmeket láthatnak az EU-elnökség vidéki helyszíneiről. Az előadók között van Dresch Mihály, a Buda Folk Band, a Kishúg (Szalóki Ági és Borlai Gergő), továbbá Szirtes Edina-Mókus és a Sárik Péter trió, a Balkan Fanatik és a Presidance Company. A Cassiopeia buzogánycsoport szabadtéri fényjátékot mutat be, és tűzijáték is lesz. Az újévet köszöntők éjfél után kivetítőn láthatják és hallhatják Schmitt Pál köztársasági elnök ünnepi beszédét.

A magyar EU-elnökség fő céljai közé tartozik javítani Magyarország nemzetközi tekintélyén és közelebb hozni az uniót a közvéleményhez. Ódor Bálint, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára a magyar EU-elnökség hivatalos honlapján közölt blogjában rámutatott: a magyar elnökség elsődleges feladata az összeurópai érdekek előmozdítása; az „Erős Európa” elnökségi mottó is jelzi, hogy az EU-elnökség hozzá akar járulni egy gazdasági, szociális, politikai és intézményi szempontból egyaránt erős Európa építéséhez. A soros EU-elnökséget Magyarország hivatalosan január 6-án veszi át, az Európai Bizottság és a magyar kormány már másnap együtt ülésezik.

Forrás: MTI, Mno.hu

Egy hozzászólás “Szilveszteri bulival indul a magyar EU-elnökségi fél év” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !