Orbán Viktor miniszterelnök év végi videointerjúja

Youtube, Facebook

14 hozzászólás “Orbán Viktor miniszterelnök év végi videointerjúja” bejegyzésre

 1. Menyhért Péter szerint:

  Kedves Viktor!
  Azt mondtad:
  „Szerintem becsületes munkából majd akkor lehet megélni, hogyha a tisztességes munkáért tisztességes bért kap az ember.
  Két iskola létezik: van aki abban bízik, hogy állami szabályozással magasabb béreket lehet garantálni a gazdasági életben. Én nem hiszek ebben. Én azt tapasztaltam, hogy ha az állam megpróbál magasabb béreket előírni, akkor valamilyen módon ezeket a szabályokat kijátsszák, és a végén mindig a legutolsó, a legszegényebb, a legkiszolgáltatottabb ember hátán csattan az ostor, mert ő kap aztán úgy fizetést, hogy a pult alatt, vagy az asztal alatt, vagy zsebtől zsebbe, nincs biztosítása, és végül hosszabb távon ő jár rosszul.
  Ezért én az állami szabályozás helyett az adócsökkentésben hiszek.”

  Ez a szöveg nagyon szép, igazi baloldali – néppárti eszme lenne, HA nem ütközne a magyar valóság tényeivel!

  Igen, becsületesen akkor lehetne megélni a munkából, ha a rendszerváltó politikai elit nem sumákolta volna el az ADÓ és ÁRREFORM után a BÉRREFORMOT, és nem abban látta volna a meggazdagodásának az útját, hogy rabszolga bérért adja el a magyar munkavállalókat.

  Ma általában minden dolgozó ember (kivéve a közép és felső vezetői, pénzpiaci és politikusi rétegeket, akik már most is Eus bérszínvonalon élhetnek) a részére közgazdasági szempontból JÁRÓ munkabérének egyharmadát kapja kézhez, mert a többletet az állam és kisebb részt a munkáltató lenyúlja.

  Szép álom az SZJA csökkentése, de ez a problémának csak a legkisebb részét orvosolja, azt is eltorzult módon.

  A 2011 évi SZJA a bérből élők többségének helyzetén SEMMIT NEM JAVÍT, ezzel szemben a már most is tisztességesen fizetett felső jövedelmi osztályoknak EXTRA JÖVEDELMET AD, társadalmi hasznosság nélkül!

  Az állami szabályozás elvben valóban nem jó, de észre kéne már venni, hogy ma, Magyarországon egy TORZ gazdasági szisztéma létezik, mely érdemi elemeiben inkább a kádári világra elékeztet, mintsem kapitalizmusra.
  A piacgazdaságtól pedig olyan távol vagyunk, mint ….

  Tehát a torz,nemműködő munkaerő-piac szerepét jelen helyzetünkben az államnak kellene felvállalnia!

  Van erre megoldás, de az VALÓSÁGOS RENDSZERVÁLTÁST igényelne, rövid idő alatt, drasztikus megoldásokkal, melyek egyszerre érintenék az állami költségvetés bevételi és kiadási oldalát is, egyensúlyi helyzetet próbálva megtartani.

  Sajnos a magyar politikai elit és támogató értelmiség kizárólag érdek-ciklusokban gondolkodik, ezért az ő fejükben fel sem merülnek a jelen TORZ RENDSZER-ből való drasztikus kilépés lehetőségei!

  Nem látják át, hogy a szerintük „ésszerű, megvalósítható”, tervek csak a jelen rossz megoldásait konzerválják.

  Kedves Viktor!
  Sajnos, nincs valódi konzultáció; nem látható a kívülállók véleményének igénye, ezért még nem tudom javaslataim számszerűsített bizonyítékát prezentálni.
  Szeretnék segíteni, mert rosszul érzem magam a saját objektív véleményemtől, miszerint el kell menni ebből az országból oda, ahol az embert és a teljesítményt becsülik meg a sógor- koma- politikai vazullusság helyett.
  Ehhez azonban az igény visszajelzése kellene, nem pedig az a módszer, ahogyan ma a látszólag kétharmados többség mindenkin átgázol.

  Üdv menyus

 2. Bakker szerint:

  menyus polgártárs nagyon szépen megfogalmazta amit én durvábban mondtam volna, gratulálok neki!
  Előbb-utóbb, ha tetszik-ha nem még OV-nak is szembe kell néznie a mai magyar valósággal és akkor már nem lesz elég hogy csak egy példát mondjak a 16%-al való bűvészkedés.

 3. Manitu szerint:

  A mai magyar rögvalóság az, hogy aki dolgozik és adózik, azt büntetik. Ebből az első lépés az, amikor az adózót nem büntetik különadókkal akkor, ha többet tanult, uram-bocsá’ többet dolgozik, mint mások. Ezt egy közös és arányos teherviselés. Aki tízszer többet keres, az tízszer többet adózik. A 16%-os adórendszer ezt jelenti.

  Lehet károgni, hogy miért nem a munkát nem végzők kapnak pár forinttal több segélyt, és miért nem növeli az ország az adóterheket agelyett, hogy csökentené.

  De a károgóknak egy fontos momentum: részben pont azért tartunk itt, mert túl sok az adó. És ha csökkenteni kell, és a kormány csökkent, akkor pont jól csinálja.

 4. Csaba Péter szerint:

  Ha valaki ezt tényleg értékén halotta:

  Akkor a mester azt mondta ?:

  1)A becsületes élethez szükséges jövedelemszerzés addig bármilyen eszközt engedélyez ,amíg a legális jövedelemből való megélhetés nem biztosított .
  Ha valaki végighallgatja tán nem téved!

  2)Ugyanez vonatkozik a vállalkozókra ha nem versenyképesek az eu – s vállalkozókkal addig nem adócsalók !

  Itt kell felhívni Pl: Gordon stb agymenőket a kommentárokra !

  Erre azért valakinek gombot kellene varnia T segggnyaló( et ) barátaim.

 5. Csaba Péter szerint:

  HA VALAKI OLYAN BAROM , HGY ENNEK FELÜL AKKOR AZT SEM TUDOM FELTÉTELEZNI ,HOHY MEG TUDJA KÜLÖNBÖZTETNI A KÉRDÉST A VÁLASZTÓL.

  Ma a magyarországi életbenmaradás nem Orbán Viktor Ausztriai síelésén múlik.

  Hanem azon kinek engedtetik meg a nagyvezíz kegyelméből a rendelés állomány !

  Aki állami rendelést kap az ma egyértelműen fidesz seggnyaló ,
  ezt nem lehet az előző kurzusra fgni!

  A magyar putyinizmus szemünk elött alakul !

  Egy védelem van !
  Eza hatalom elvesztette az erkölcsi alapját az adó beszedésére !

  Ide vigyázz Gordon most derül ki, hogy mi vagy?!

  Kényszerítsük őket arra hogy erőszakkal hajtsák végre akaratukat .
  aleleplezés legjobb módja.

  Itt az idő most vagy soha ! Válasszatok!

  Ami eztán jöhet csak diktatúra lehet !

 6. Menyhért Péter szerint:

  Kedves Manitu!
  Ahogyan írtam, Orbán Viktor gondolatai szimpatikusak, és egy valóságos polgárosodást indíthatnának el, HA nem hagynák figyelmen kívül a magyar valóságot!
  Azért, mert valaki olyan körökben forog, ahol havi milliós “bérek” a jellemzők, nem rájuk kellene szabni a rendszert!
  Hiába logikus és szép az elv, hogy ne büntessük a többlet teljesítményt, ha az átlagos magyar dolgozó nem havi 200 ezer nettóból él!
  Az a rengeteg alacsonyabb képesítést igénylő betanított és szakmunka, ami a magyar munkaerőpiacra jellemző, ne kéne tán büntetni!
  És azt is el lehetne felejteni végre, hogy a zsebbe fizetés miatt a csóró melóst cseszergetik, ahelyett, hogy a feketén munkáltatóktól elkoboznák az összes vagyonukat!
  Ez az adórendszer alkalmas eleme lehetne egy komplex rendszernek, de önmagában néhány tízezer felső vezető extra jövedelmén kívül sem foglalkoztatást, sem munkahelyet nem fog generálni.
  Üdv menyus

 7. Menyhért Péter szerint:

  Még egy apróság, kedves Manitu!

  Én örömmel venném, ha a segélyek mértéke elszakadna a bérektől, és ne lenne az jellemző, hogy egyes segélyezettek több pénzt kapnak az államtól és a szamaritánus szervezetektől, mintha a család felnőtt tagjai dolgoznának!

  Félre ne értsd azonban: én nem a segélyek összegét csökkenteném, hanem a segélyezés rendszerét alapjaiban átalakítanám, miközben – ezzel együtt – megfizetném a közgazdaságilag tisztességes bért. Egyszerre kellene tehát megfizetni a munka árát, és a segélyezést személyhez kötni a kádári típusú normatíva-átalány rendszer helyett.

  Végül egy rossz szájíz:
  Az én átlagosnál magasabb nyugdíjam például alig haladja meg a 400 eurót, miközben az osztrák koldus 500 eurós havi segélyre tarthat igényt. Tényleg valamit ennyire rosszul csináltam volna, vagy csak a politikai elit lopta ki a fejem fölül a nemzeti vagyont??

  melyikünk csinálja rosszul a dolgát?
  Üdv menyus

 8. "?!" szerint:

  Mi történt Csabavária (Csaba+bavária) Péter? Még nem józanodtál ki?
  Vagy alaphelyzetben józanul is annyira barom vagy, hogy képtelen vagy helyesen írni?

  Csabavária 17:31-kor elküldött dolgozatának az értékelése:

  Helyesírási hibák:

  HGY, helyesen: HOGY.
  HOHY, helyesen: HOGY.
  nagyvezíz, helyesen: nagyvezír.
  fgni, helyesen: fogni.
  elött, helyesen: előtt.
  eza, helyesen: ez a.
  aleleplezés, helyesen: a leleplezés.

  Megjegyzések a tartalomhoz:

  “Ami eztán jöhet csak diktatúra lehet!”
  Hiába álmodozol Csabavária.
  Itt többet nem lesz diktatúra annak ellenére, hogy az ál-baloldali cimboráiddal szeretnétek visszahozni a csődöt mondott kommunista diktatúrátokat.

  “Erre azért valakinek gombot kellene varnia T segggnyaló( et ) barátaim.”
  Ne várjatok valakire Csabavária!
  Varrogassátok a gombot saját magatok a seggnyaló elvtársaiddal és barátaiddal együtt!
  Ha így folytatjátok, akkor másra úgy sem lesz egyéb lehetőségetek a következő évtizedben.

  Összegzés:
  Aki csak a Csabavária által 17:31-kor elküldött dolgozathoz hasonló színvonalú szöveget képes írni az tényleg BAROM.

 9. ricsi szerint:

  ” aki állami megrendelést kap, az ma egyértelműen fidesz seggnyaló..” írta bavaria úr.

  Aki az előző helyi politikai vezetéstől az évek folyamán rendszeres munkát kapott: pl. választási plakátokkal szórta meg teherautójáról a várost, stb. nos az nem volt seggnyaló?

 10. nagyapó szerint:

  Érdekes olvasmányok a szocik véleményei. Visszhangozzák Török et. „magasröptű” gondolkodását és stílusát. Elkövetik azt a hibát, hogy „elővágással” próbálnak élni, miközben kiderül, nem ismerik a tényeket. Ha elolvassák a januárban életbe lépett törvényeket, mást írnának.
  Igaz működik a proletár-irigység, de ne ez legyen a mérvadó.
  Miért irigylik, ha valaki többet dolgozik, és többet keres?
  Miért irigylik, ha a gyermekes családok kevesebb adót fizetnek?
  Miért gond, ha a médiumokból kiűzik a trágárságot?
  Stb.
  És még valami. Nyugdíjam nem éri el a minimálbért, (250 euró), de amikor valahol megjelenek, nem kitaposott melegítőben teszem. Kozma atya ad jobb ruhát (a mackó csak Király Gábornak áll jól).

 11. fülöpke szerint:

  T. nagyapó!

  Sajnos, kis hazánkban milliók rendezkedtek be inaktív életmódra. Az elmúlt 8 év – a szavazói tábor egyben tartása miatt – nekik kedvezett:
  – a leszázalékoltak egy része vígan dolgozott ( és ma is dolgozik) feketén.
  – a segélyért nem kellett semmit sem csinálni, miközben a segélyesek által elvégezhető munkákat a helyhatóságok vállalkozóknak adták ki, jó pénzért.
  – aki tehette, azonnal nyugdíjaztatta magát, mert a nyugdíjemelés automatikus, a bérjavítás meg sok helyen a fehér holló társa.
  – sokak szemléletévé vált, hogy a 10-12 órai munkát nem irigyelte másoktól, az érte kapott juttatásokat annál inkább.
  – az igénytelenség terjesztői hősök lettek, a médiákból ömlött a mocsok. Kiagyalói tudatos népbutításra törekedtek, közben a trágya műsorok főszereplói esténként egy átlagos alkalmazott éves bérét zsebelte be.

  A mai nyivákolók a média hulladékokból meggazdagodóktól nem sajnálták a pénzt, a teljesítményt nyújtóktól annál inkább.

  Aki a szabályozással nem ért egyet, az a káosz híve- érhető okokból.

 12. karakó szerint:

  Csak halkan – az illendő tisztelettel – kérdezem:

  az előző (- törölve -) vezetéssel oly igen gyümölcsöző “üzleti” kapcsolatokat ápoló “menyus” fórumozó bírálata, a jelenlegi vezetés intézkedéseinek rovására,

  ugyan kinek jelenthetnek szempont-többletet?

 13. admin szerint:

  Tisztelt Karakó, tisztelt hozzászólók!

  2011-ben is kérjük az írott és íratlan fórumozási szabályok betartását! Finoman is lehet kritizálni, és úgy talán többen is értik.

 14. Menyhért Péter szerint:

  Kedves karakó.

  Az előző vezetéssel soha, semmilyen üzleti kapcsolatban nem álltam.
  Ha nem lennél névtelen gerinctelen féreg, aki visszaél az anonimitás formájával, és a sötétségből mocskolódik csupán, találkozhatnánk a bíróságon.

  Amit leírtam az az én személyes véleményem, amellyel intelligens emberek vitatkozhatnak, érvelhetnek.
  A hazug mocskolódás gyurcsányi erény, élhetsz vele, de csak téged minősít.
  menyus

Itt lehet hozzászólni !