Kifogások helyett: életmódváltás-versenyt hirdet a rádió

Stop.hu

Az országos “Nincs de” elnevezésű kampányhoz kapcsolódva tizenegy hetes életmódváltó programot indított április 28-án a Csepel-szigeti térségben sugárzó Lakihegy Rádió. Eddig 45-en neveztek, de “menet közben” is lehet csatlakozni.

Szvitek György Csaba ügyvezető elmondta, hogy a július 18-ig zajló “verseny” lényege a benevezett egyének és csapatok fittebbé, egészségesebbé válása, amiben a helyi konditermek és egészségügyi szolgálatok nagy segítséget nyújtanak. A szervezésben is részt vevő termek a vállalkozó kedvűeknek ingyenes edzési lehetőséget biztosítanak és életvezetési, étkezési tanácsokkal is ellátják őket.

Szvitek György Csaba hozzátette: a szigetszentmiklósi önkormányzat és a védőnői szolgálat rendezésében április 25-én tartott egészségnapon a Nem mind1-re jelentkezők egyebek mellett vércukorszint-, koleszterinszint- és testzsírszázalék-vizsgálaton estek át, de erejüket és állóképességüket, valamint hajlékonyságukat is felmérték, majd egy pszichológiai tesztet kellett kitölteniük. Ez az alap, ezeket az adatokat vetik majd össze a 11 hét múlva mért értékekkel – közölte az ügyvezető, aki szerint bárki bármikor csatlakozhat a programhoz, melynek legfőbb célja a 11 hétig kitartó versenyzők által elért eredmények felmutatásán túl a rádióhallgatók, illetve a térség több százezer lakójának egészséges életmódra szoktatása.

A versenyzők – akikhez a rádió munkatársai is csatlakoztak – minden hétvégén megszólalnak a Lakihegy Rádió Vitamin című műsorban, hogy megosszák tapasztalataikat.

A legjobbak értékes díjakat vehetnek át a július 25-i szigethalmi ikertalálkozón, amely egybeesik a rádió születésnapjával – fűzte hozzá Szvitek György Csaba.

Forrás: Stop.hu

Itt lehet hozzászólni !