Folytatják a fairtást – veszélyben lehetnek az utak menti fák?

Csepel.info

Ezen a hétvégén is folytatódik a Szabadkikötő út menti nyárfasor kivágása, miközben még most sem tudni a fairtás valódi okait. Mint arról többször írtunk már, Tóth Mihály csepeli polgármester ugyan kapott egy igazságügyi szakértői véleményt a fairtásról, azonban – vagy “elvtársi reflexből” vagy jó okkal – a mai napig titkolják annak tartalmát.

A csepeliek által gyártott elméletekből viszont éppen ezért egyre több van – írtuk a témával foglalkozó legutóbbi cikkünkben, ahol az “árokásós” teóriát fejtettük ki bővebben. Szerkesztőségünkbe most újabb feltételezés is érkezett, amely ha igaz, akkor bizony nemcsak a Szabadkikötő út menti nyárfasor, hanem a 2004-ben és a későbbiekben rövidebbre vágott fák is veszélyben vannak. Közben Németh Szilárd csepeli Fidesz-KDNP frakcióvezető, fővárosi képviselő interpellációt nyújtott be Demszky Gábornak „Mi szükség volt a csepeli HÉV-menti nyárfasor barbár kiirtására?” címmel, melyet szintén ismertetünk. Ha Tóth Mihály polgármesteri minőségben nem hajlandó ismertetni az okokat, talán a szintén nem túl beszédes főváros megteszi.

Az “árokásós” elmélet szerint a nyári munkák során megsértették a fák gyökérzetét

Az első súlyos viharkárok 2004-ben érték Budapestet és Csepelt, de sok fa dőlt ki például a 2006. augusztus 20-i viharban is. Minden csepeli jól emlékezhet: 2004-ben az addig elhanyagolt út menti fasorokat kapkodó, de kétségtelenül nagy lendülettel kezdte el a főváros kivágni vagy megritkítani. Csakhogy, arra is emlékezhetünk, hogy a sebtében, tömegesen lefűrészelt facsonkokat az “operáció” után már nem kezelték le semmivel.

A munkások csak a dolgukat végezték – de valaki a döntést is meghozta

Márpedig, amikor megritkítják a fákat, azok olyan sérüléseket szenvednek, amelyekkel igenis törődni kell – állítja egy lapunkhoz forduló kertészmérnök. Erre alkalmas lehet egy egyszerű festés is: ilyenkor egyszerűen lekenik a levágott ágak csonkjait, ími így már megfelelően véd az elgombásodás ellen. Ha viszont ez nem történik meg, könnyen előfordulhat, hogy a fák sebei is elfertőződnek, elgombásodnak, és megindul az a korhadási folyamat, amely végzetesség is válhat.

Viharkár az Áruház téren 2004. június 10-én: a vihar után tömegesen csonkították meg a fákat

Könnyen lehet, hogy a Szabadkikötő út menti nyárfasorral is azt történt, hogy a 2004-es ritkítás után nem kezelték le a levágott csonkokat, és emiatt kezdetek el tömegesen korhadni a fák – mondta el lapunknak a kertészmérnök, aki kiemelte: ha viszont ez igaz, Csepelen tömegesen korhadhattak még el és válhattak veszélyessé a fák a 2004-es ritkításuk óta.

Közben – mivel Tóth Mihály polgármester a mai napig nem hozta nyilvánosságra a főváros által a fairtás okaként felhozott igazságügyi szakértői véleményt, és mert a kivágott fák nagy része még így is egészséges volt, Németh Szilárd csepeli Fidesz-KDNP frakcióvezető, fővárosi képviselő interpellációt nyújtott be Demszky Gábornak „Mi szükség volt a csepeli HÉV-menti nyárfasor barbár kiirtására?” címmel, melyet cikkünk után ismertetünk.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek időrendi sorrendben:

Kivágják a nyárfasort a Szabadkikötő úton

A polgármester tiltakozik a várható felháborodás miatt

Agyő nyárfasor! (Képes beszámoló)

Folytatják a favágást a Szabadkikötő úton

Túl sok a kérdőjel a fairtás körül – titkolják a szakértői jelentést


Németh Szilárd interpellációja:

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz képviselőcsoportjának tagjaként a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1992. (III.26.) sz. Főv. Kgy. rendelet 19.§ (1) bekezdése alapján a Fővárosi Közgyűlés 2008. decemberi (soron következő) ülése vonatkozásában az alábbi

i n t e r p e l l á c i ó t

kívánom dr. Demszky Gábor főpolgármester úrhoz „Mi szükség volt a csepeli HÉV-menti nyárfasor barbár kiirtására?” címmel intézni.
Tisztelt Főpolgármester úr!

Csepelen óriási és – minden jel szerint – jogos lakossági felháborodást keltett a HÉV-menti (Szabadkikötő úti) nyárfasor barbár kiirtása. Azt mindenki tudomásul vette volna, ha a beteg fákat kivágják, majd azonnal pótolják. De itt nem ez történt! Válogatás nélküli tarvágást hajtottak végre, megváltoztatva ezzel a természeti és tájképi viszonyokat. Ráadásul az is csak ígéret, hogy majd tavasszal pótolják a kivágott fákat. Az emberek sokan elzarándokoltak a hétvégi irtáshoz, hogy képeket készítsenek e meggondolatlan és eszement cselekedetről. A felvételeken is jól látszik, hogy a fák, több mint fele teljesen ép volt!
Felröppent az hír is, hogy a nyári – egyébként engedély nélküli – nagyfeszültségű kábelfektetéskor sértették meg a nyárfák gyökereit, s ezért mondták ki rájuk a halálos ítéletet.

A csepeli internetezők véleményéről az alábbi linkeken tájékozódhat:

http://csepel.info/?p=2617
http://csepel.info/?p=2849
http://csepel.info/?p=2862
http://csepel.info/?p=2946
Tisztelt Főpolgármester Úr!

1. Kérem, adjon indokolt magyarázatot a tarvágás elrendelésére?
2. Igaz-e, hogy tényleg az engedély nélküli kábelfektetéskor sérültek meg a fák gyökerei, s ezért kellet elrendelni az irtást?
3. Irtani csak szakértői vélemény alapján lehet. Mennyibe került a szakértői vélemény, s a tartalma megismerhető-e a csepeliek számára?
4. Mennyibe került az adófizetőknek a tarvágás, szállítás, aprítás, az esetleges fapótlás, tehát ez az egész művelet(lenség)?
5. Miért nem tájékoztatták megfelelően a lakosokat? Miért nem engedtek nekik beleszólást környezetük ügyébe?

Budapest, 2008. november 17.

Németh Szilárd
fővárosi képviselő

27 hozzászólás “Folytatják a fairtást – veszélyben lehetnek az utak menti fák?” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Mi van a Csepel újságban?

    A 2008. november. 21.-i Csepel újságban a LX. évfolyam. 41. számában
    Bankkártyával való visszaélők után nyomoz a rendőrség!

    A rendelkezésre álló adatok alapján a képen létható férfi és nő 2008. szeptember. 21. én jogosulatlanul megszerezték a sértett bankkártyáját, és mivel a sértett a bankkártyára ráírta a PIN kódját így könnyen tudtak a bankszámláról 300.000 Ft készpénzt leemelni!

    A Csepeli rendőrők kérik, hogy aki a képeken látható szemályeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükről információval rendelkezik, az jelezzn a BRFK. XXI kerületi Rend-Őrkapitányságán Cs. I. r.tzrs nál a 06-1 427 ….. vagy hívja a 107, 112, segélyhívó számok valamelyikét illetve bejelentést tehet a 06-80-555-111 telefomónszámon!

    Mit tus d ez a rendőrkapitányság?
    SEMMIT!
    Azt nem tudják elkapni akiről fényképpel rendelkeznek!
    Mikor történt az eset?
    2008. szeptember. 21! Most mit írunk? 2008. november. 23!
    Az esettől a mai napig 63 nap telt el!
    Ez egy jó kis csapat! Mit tudtak kideríteni 2 azaz két hónap alatt?
    SEMMIT!

  2. miska72 szerint:

    Tehát az elkövetőket nem is keresik szerintem, hanem várják a polgárok bejelentését!

  3. Szilveszter szerint:

    Sziasztok!
    Már megin én…. Valami olyanról szeretnék írni pár sort, aminek Ti bizonyára nem örültök majd, de kérlek Titeket, hogy most tegyétek félre az előítéleteteket velem szemben. Már ha sikerül.
    Nos az a bajom, hogy ékes példája Szilárd interpellációja annak a stílusnak, amit akkor sem fogadnak el sehol, ha amúgy igazatok van.
    Ez esetben, mármint a fakivágás esetében valóban jogos a kérdés, hogy mi is áll valójában a háttérben, és ezt a szép fasort miért kellett valóban megszüntetni? Ebben az ügyben a polgármester is intézett kérdést, és ahogy valahol itt olvastam a valószínű népfelháborodás nyomására írt a polgármester. Vagyis van valami, ami politikától függetlenül, egységes csepeli ügy, amiért jobb, és baloldal egyaránt felszólal. Nekem az MSzP-snek épp úgy fáj a szívem azokért a fákért, mint ahogy a Tiétek.
    Kérdezem hát, hogy ugye szerintetek sem mindegy, hogy egy ügy milyen stílusban interpellálódik?
    Csak hogy érthetőbb legyek egy nem túl jó hasonlat: Tegyük fel, hogy van Benned szociális érzékenység, és ha odalép hozzád valaki, hogy pár forintot kérjen, akkor adsz neki. Mond pár szót, hogy kenyérre, vagy kajára. Mosolyog, vagy épp megszánni való ábrázatot vág. Adsz neki. De ha ugyanez a figura úgy szólít meg, hogy: Heee aggyámá egy kis aprót bazze. Ugye, hogy akkor elhajtod a p..csába?
    Hogy hogy jön ez most ide? Hát úgy jön ide, hogy a valóban hiányzó fasort kivágták, és még nem tudjuk, hogy pontosan miért? Épp erre kérdezne rá Szilárd interpellációja, de ha nem kap rá választ, és csak jólneveltségből nem küldik el a p.csába, azon semmi meglepő nincs.
    Hogy érthető legyek, lefordítom a fent interpellációt:
    „Mi szükség volt a csepeli HÉV-menti nyárfasor barbár kiirtására?”
    vagyis: Mi a f.szt csináltatok már megint, ti senkiházi bunkók?

    “Csepelen óriási és – minden jel szerint – jogos lakossági felháborodást keltett a HÉV-menti (Szabadkikötő úti) nyárfasor barbár kiirtása”
    Vagyis: Csepeln se hülye senki, valószínűleg mindenki észrevette, hogy elb.sztátok a Szabadkikötő utat. A minden jel szerint azt jelenti, hogy még nem biztos, hogy jogos a felháborodás, de az biztos, hogy ti ott a fővárosi bunkók tuti, hogy barbárok vagytok!

    (…)
    Ráadásul az is csak ígéret, hogy majd tavasszal pótolják a kivágott fákat
    Vagyis: Azt akarjuk, hogy azonnal hozzátok előre a tavaszt, hogy lássuk, hogy hazudtatok-e?

    Felröppent az hír is, hogy a nyári – egyébként engedély nélküli – nagyfeszültségű kábelfektetéskor sértették meg a nyárfák gyökereit, s ezért mondták ki rájuk a halálos ítéletet.
    Vagyis: az a pletyka járja, hogy már nyáron is sumákoltatok, és ezzel elcsesztétek a környezetet.

    Ezt követően ott szerepelnek azok a hivatkozások, amin az itteni fórumozók Demszkyt szarozzák, fikázzák! Ez aztán egy Demszkynek szóló interpellációban nagyszerű helye van, hiszen azt üzeni, hogy nem csak szerintem (Szilárd szerint) vagy egy senkiházi, de itt Csepelen is ezt mondják páran! (bravó, ez valóban meghozza a jókedvet, és a segítőkészséget!)

    1. Kérem, adjon indokolt magyarázatot a tarvágás elrendelésére?
    Vagyis: Mondd meg te szemét, hogy mit csináéltál már megint?

    2. Igaz-e, hogy tényleg az engedély nélküli kábelfektetéskor sérültek meg a fák gyökerei, s ezért kellet elrendelni az irtást?
    Vagyis: Tényleg sumákoltatok nyáron, és a törvényteles szemétségetek az oka a mostani favágásnak?

    3. Irtani csak szakértői vélemény alapján lehet. Mennyibe került a szakértői vélemény, s a tartalma megismerhető-e a csepeliek számára?
    Vagyis: Van arról papírod, hogy nem vagy szemét bűnöző? És mennyiért vetted azt a papírt?

    4. Mennyibe került az adófizetőknek a tarvágás, szállítás, aprítás, az esetleges fapótlás, tehát ez az egész művelet(lenség)?
    Vagyis mennyit loptatok már megint? (ti mocskok)

    5. Miért nem tájékoztatták megfelelően a lakosokat? Miért nem engedtek nekik beleszólást környezetük ügyébe?
    Vagyis: Miért nem költenek el milliókat a hülyeségük kommunikálására, hogy aztán arról ágálhassunk, hogy a főváros milliókért magyarázza meg a szemétségeiket. És miért nem üthetjük bele az orrunkat mindenbe, hogy aztán pellengérre állíthassunk mindent, ami szdsz-es?

    No hát ez van az én szemszögömből. Ez más olvasatban így jön le, és ebben az olvasatban még akkor is elküldik a Tisztelt interpellálót, ha most kivételesen abszolút igaza van.
    Most tudom, hogy átharapjátok a torkom. Ám legyen.
    Itt jegyzem meg, hogy Tisztelem azt az elszántságot, és kitartást, amit Szilárd mutat itt Csepelen, mert tudom, hogy igen nehéz Csepelen Fideszezni. Éppen ezért fenti hozzászólásom csupán többéves szakmai tapasztalatom alapján írtam, amolyan építő jelleggel. Mert a stílus nagyon nem mindegy!

  4. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Hát most asját szavaidat forgattad ki!
    Mert azt írtad: “Mert a stílus nagyon nem mindegy”!
    Milyen képviselő, köztisztviselő az aki így át tudja fogalmazni a kérdéseket?
    Ha meg tényleg így tette volna fel Német Szilárd a kérdéseket, akkor meg azért lenne bunkó!?
    Hát szerinted akkor, hogy lehet feltenni a kérdéseket, hogy ne lehessen belekötni?
    Mert ez az az eset, ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta sapka az a baj.

    Valószínű CSI is, a Városépítési iroda is, a jegyző is a polgármester is, a Közig hivatal is, a rendőrség is, az Önkormányzati Minisztérium is, a Pesterzsébeti Önkormányzat is azért nem vette tudomásul a normálissan megfogalmazott bejelentéseimet mert kiforgatták a szavaimat?

    Hát akkor mindenhol olyan emberek ülnek a hivatalokban mint te.
    Ne vedd sértésnek, csak akkor nekem ebből ez a meglátásom.

  5. Jeniszej szerint:

    Látom a nagy klasszikus szófosó hazudozónak, vannak kővetői.
    De ettől a tájat díszítő szép fasor eltűnt.
    Ez tény!
    Ez rossz a csepeli embereknek!
    Úgy gondolom a pusztítást lehetett, volna humánusabbra formálni.
    Folyamatos felelős gondozása a fasornak nem vezethetett volna ide.
    Gondolom.

  6. Kovács Ernő szerint:

    Isten veled fasor! “Szép volt fiúk!”

  7. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska!
    Nem tudom, hogy tragikus ügysorozatod miért ilyen széleskörű, és szinte minden hivatalra kiterjedő. A hivatalokban sokszor olyan emberek ülnek, akik valahogy odakerültek egy sima érettségivel. Ha tetszik, betanítottként.
    Az, hogy bíróságig ment a dolog, és Te ott nyertél, az meg azért is érdekes, mert valószínűleg nem kellett volna addig romlani a dolognak. Pláne, hogy megnyerted az ügyeket, amiből az derül ki, hogy Neked volt igazad. Ebből ered, hogy az asztal fiókos asztalán csinálták a hülyeséget. Hogy ez azért alakult-e ki ez a helyzet, mert valóban dilettánsokkal hozott össze Téged a sor, vagy b.szd szájba stlust vittél végig, és ezt nem kultiválták, azt nem tudom. Az viszont nem elképzelhetetlen, hogy a Te felvetéseid is pontosan így értelmezték, ahogy én fent az interpellációt.
    Bár lehet, hogy a fenti írásom is félreérthető volt, ezért mondom, hogy bevágtam az eredeti szöveget, a “vagyis” után meg azt írtam, amit sugall az interpelláció mondata.

  8. Szilveszter szerint:

    De hogy ne csak a pofám járjon, íme egy feltételezhetően szívesebben válaszra méltatott interpelláció:

    Csepel lakosságának megszokott lakókörnyezetében, méltán további kérdéseket felvető, visszavonhatatlan változás történt! Mind a Csepelen élők, mind az aglomerációban lakók napi rendszerességgel közlekednek úgy autóval, mint HÉV-vel, a Szabadkikötő úton, ahol az évtizedes fák módszeres kiírtása történt napjainkban. Nem csak a sokak régi emlékét felidéző, kedves fasor sorsáról van szó, hanem rohamosan fogyó természeti értékeink pusztulásáról, eltűnéséről is, amely értékek megőrzésére egyre nagyobb figyelmet fordít egy felelőségteljes városvezetés.
    Ez az érték tűnt most el, minden kérés, tiltakozás ellenére, a lakosság pedig értetlenül, csalódottan áll a helyzet előtt. Kérdéseink megválaszolatlanul maradnak: Kinek volt útjában a fasor? Milyen érdekek állhatnak a csepeli emberek ifjúkori emlékeinek, környezetének eltörlésének hátterében?
    Mindenki tudja, hogy az idő egyszer lejár, ami él, az egyszer elmúlik. Azonban kérdéses, hogy ennyi fa hogyan lehet egyszerre beteg, kivágásra ítélendő? Az is nyilvánvaló, hogy ami veszélyt jelent a környezetre, azt szükséges, hogy eltávolítsák. Jelen esetben azonban egy teljes fasor letarolásának lehettünk szemtanúi, ami már hivatalos indoklást igényel Budapest Főváros Vezetésétől!
    Képviselve tehát Csepel, és környékének méltatlankodását, Kérem Tisztelt Főpolgármester urat az alább kérdések megválaszolására:
    1. Mi volt a pontos oka a teljes fasor eltávolításának?
    2. Történt-e vizsgálat annak megállapítására, hogy a nyári munkálatok során keletkeztek-e olyan sérülések a fák gyökerein, ami a mostani kivágásukat indokolttá tette?
    3. Amennyiben megállapításra kerül, hogy emberi mulasztás történt, amelynek során közvetve, vagy közvetett módon környezetkárosítás történt, történik-e az ügyben személyi felelőségre vonás?
    3. Pontosan mikor várható a természeti kár enyhítése, a kivágott fasor pótlása?
    5. Mikor, és milyen formában kívánja a választópolgárokat tájékoztatni a lakókörnyezetüket ért károsodás okairól, körülményeiről?
    6. Kívánja-e Budapest Főváros, és különös tekintettel az érintett lakókörnyezetben élő választópolgárokat hitelesen, és korrekt módon tájékoztatni a jövőben az őket, és környezetüket érintő beavatkozásokról?

    Kérem a lakosság tisztes tájékoztatása érdekében a fenti kérdéseket mielőbb megválaszolni szíveskedjen!

  9. Bubus szerint:

    Tudod Szilveszter, ebben a történetben éppen az a leginkább elszomorító, hogy Tóth Mihály csepeli polgármester.

    Mégis eltitkolja az igazságot a fairtásról. MIÉRT?

    Nem ment el a kórházunkért sem kiállni. Pedig megígérte.

    1. Ha úgy gondolta, hogy Csepelnek és a csepelieknek nem kell kórház, MIÉRT HAZUDOTT?

    2. Ha igazat mondott akkor, amikor megígérte, hogy kiáll a kórházért, MIÉRT NEM ÁLLT KI?

    Amikor Tóth a Csepel SC-ről azt mondta, hogy nem lesz felosztva, szétszedve, ellopva, akkor MIÉRT HAZUDOTT?

    És így tovább… Na, ez a gáz, itt a szocik nem szoktak igazat mondani.

  10. Jeniszej szerint:

    Olvastam valahol.
    – Csepelen azért ültetnek fákat, hogy a Duna partot elzárják a gépkocsival behajtók elől.
    Mi történik, ha egy munkában megfáradt meglopott nyugdíjas rosszul lesz, horgászás közben.
    Mentő, tűzoltó gépjármű, hol fog közlekedni?
    Netán arra az időre kiássák az utat, elálló fákat?
    -Ez badarság.
    Én hiszem, hogy Csepelen azért kell a fákat ültetni, mert azok az itt élő adófizető emberek örömére szolgáljon.
    A horgászok, vadászok tudják ezekhez a sportokhoz súlyban tetemes mennyiségű felszerelést, etető anyagot kel
    Cipelni.
    A vízpart megközelítése egy kulturált kiépített úton nem a természet rombolása.
    – gondolom.
    A horgász társadalom egyébként többet tett a Dunapart-ért, mint tíz fa elültetése.

  11. Jeniszej szerint:

    Hiszem
    – a fákat az utak mellé és nem az út közepére kell ültetni!
    Talán azért, hogy később legyen valós ok a fák kivágására?

  12. LB szerint:

    Szilveszter!

    1.) Mi az akadálya, hogy az általatok delegált fővárosi képviselő ezt az interpellációt benyújtsa?

    2.) Ha valóban készült szakértői vélemény, és azt megkaptátok, akkor miért nem hozzátok nyilvánosságra?

  13. Szilveszter szerint:

    Kedves LB!
    1. Nem tudom, talán tőle kellene megtudakolni fogadóóráján. De ott akkor kezdeményezni is lehet ilyesmit, ha ilyen igény van.
    2. Nem tudom, de én nem kaptam.

  14. médi szerint:

    Ezek a fák már nem nőnek újra. A gallyazás utáni sebkezelés elmaradása visszatérő bűn, CSepelen különösen. Mit szól ehhez a csevak és a főkertészné?

  15. miska72 szerint:

    Jeniszej ezt a Csepel újságban olvastad.
    Igen a csepeli önkormányzat a CSEVAK embereivel 30 fő elültettek 10 fát!
    30 ember 10 fa szép kis teljesítmény! 10 en ültettek 20-an nézték! Szocialista munkamegosztás!
    No comment!
    Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szálhámos!

  16. látó szerint:

    Az út másik oldalán lévő erdőcsíkban kidőlt-bedőlt fákat miért nem gondozza senki?
    Majd az összes fát itt is kivágják?
    Rombolni könnyű, de létrehozni valamit, ahhoz sok idő kell.
    A jövőre ültetendő fák, megérik azt az időt, amikor elkészül a gerincút? 1981 óta igérik, de vajon élek még akkor, amikor átadják?

  17. miska72 szerint:

    Jaj jaj jaj! A második rákóczi Ferenc úton a MURUS ZRT. és az Önkori Szocialis bérlakásai között is volt telepítve egy kis erdő! Kivágták! Mint a 21-et!
    Ki emlékszik ere?
    Milyen szép volt már ez a kis fatelepítés?
    Ez nem pazarlás?
    Ki ültette al azokat a fákat?
    Az Önkori!
    ki vágatta ki? Ki adott oda építési engedélyt?
    Miből vették a fákat? Az ADÓFIZETŐK pénzéből!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  18. Menyhért Péter szerint:

    Tisztelt csepeliek!
    Sajnálatos módon naív voltam, amikor azt hittem: a józan ész felülkerekedhet a hatalmi arrogancia felett, s leállítják a vandál pusztítást.
    A csepeli önkormányzat nagy kussban van arról, hogy a fasor kivágására ŐK ADTAK ENGEDÉLYT!
    A szakértő – mint azt a levele mutatja – kellően beképzelt és arrogáns: biztos benne, hogy senki nem meri vállalni annak a felelősségét hogy kétségbe vonja az ő ítéletét! Ez az ember olyan, mint az 56-os vérbírók voltak: semmi nem számít, csak az elé hozott ügyben elmarasztaló ítélet kell. Ha ez lesz a normális hozzáállás a természet ügyében, akkor rövid időn belül csak nyírott gyepben és egyen fákban gyönyörködhetünk majd, elfeledve hogy a természethez a madárdal is hozzátartozik..
    Az ügyben eddig titkolt engedélyeket, és a Csepeli Zöld Kör Egyesület rendőrségi bejelentését érdemes elolvasni, ha valaki tisztább képet szeretne ez ügyben. Elérhetősége:
    http://www.osszefogas.nonprofit.hu/alrovat/17/21.html?archivum=
    Üdv menyus

  19. baniko21 szerint:

    Tehát megint bebizonyosodott Miska 72 szlogenje az önkormányzatról.
    Igy képviselik a csepelieket! Ők adják az engedélyt a fák kiirtására,
    gondolom meg is terveztették valamelyik kebelbelivel a kivágást, netán
    még tervrajz is készült hozzá, a csonkokat pedig Kál Károly kft-je fog-
    ja őrizni, hogy mindenki jól járjon. Ja és persze a szakértő is közülük
    való. A kivágott fákat pedig az önkormányzat épülete elé vihetnénk, jó nagy máglya lenne belőle. Hát csoda ha hallgatnak, mint az a bizonyos
    sz.r a fűbe? Szilveszter! Ez a ténykedés is biztos a haladást szolgálja!
    No de kinek a haladását?

  20. Szilveszter szerint:

    Én leírtam a dologgal kapcsolatban mindent, amit el akartam mondani. Én is sajnálom, hogy ez történt, és magam sem értek vele egyet!

  21. Jeniszej szerint:

    Ki tudja?
    Van lehetőség arra, hogy most a jövő héten társadalmi munkában a csepeli lakosok pótolják a kivágott fasort.
    Én vállalok 2 db. fa elültetését, de lehet, hogy többet is.

  22. baniko21 szerint:

    Jeniszej!
    Társulok én is, de elöbb az önkormányzattal a diszítőelemként meg-
    hagyott tuskókat és félbevágott fatörzseket ki kellene szedetni.
    Legalábbis azzal, aki engedélyt adott a vandalizmusra.

  23. miska72 szerint:

    Az önkorink megint talátlt egy korrupt szakértőt?
    Krizsán kálmánt is Ök találták meg, akkor még CSI volt az építésügyi osztály vezetője!
    Mondom én, hogy ez egy MAFFIA! Ébredjetek már fel!

  24. Menyhért Péter szerint:

    Kedves jóindulatú csepeliek!
    Ezt a pusztítást már nem lesz könnyű helyrehozni, mivel a most ültetendő fasor 30 év múlva lesz olyan, mint ami idáig volt!
    Sajnos, valószínűsíthető, hogy a facsonkok ott fognak maradni, mivel azok kivétele teljesen megbontaná a HÉV pálya alépítményét!
    Miért pattogunk mi, támogatók nélküli civilek?
    Mert ha egy ilyen fasort bűntetlenül el lehet pusztítani, akkor a hatalom birtokosai bármit megtehetnek!
    Ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám: a birka csepeli nép azt kapja amit megérdemelt!
    Ennek a lakosságnak nem kellett a kórház sem; eladhatták az orruk elől a Kis Duna partot; eltűrték a januári TB törvény meghozását; kivághatták a jelképes fasort; stb.
    Itt mindent megtehetnek a globális tőkét képviselő mszp-s vezetők, mert még saját párttagjaik sem jöttek rá, hogy a gyf MILLIÁRDOS BAGÁZS kiírtotta a baloldaliságot a pártjukból.
    Semmi nem gond, hiszen máris úgy ismerik főváros szinten Csepelt, hogy az egyik legkorruptabb kerület, ahol a pénzükért bármit megkaphatnak.
    Üdv menyus

  25. Bubus szerint:

    Kedves Péter,

    csak egy apró kritika: ha “támogatók nélküli civilek”, akkor mire fel itt a fórumon is meg több párt részéről is a tiltakozás?

  26. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Bubus!
    Akor lennénk “támogatott” civilek, ha a fasor védelmében több (netán több száz?) ember kiállt volna a Főkert gépei elé, s nem egy-két szórványos panasz feszülne a hatalom ellen.
    Tudod, amikor Csepelen összesen két civil környezetvédő szervezet van: az egyik felelhetetlen, csak különböző pénztek felvételénél tűnik fel a neve; s a másik mi vagyunk, az alig tizenvalahány fős tagságunkkal, elég tehetetlennek érzem magunkat.
    Itt van a szennyvíztisztító ügy, ahol várhatóan a környezetvédelmi és szociális jellegű befejező beruházásokra nem marad majd pénz; vagy a tervezett (gerincút helyett még jól ki is szúrnak a csepeliekkel) szemétégető, aminek csodaszép ígéretei lesznek; vagy akár galvániszap vagy hasonló atrocitásokról is beszélhetnék; s ezekhez nem néhány ember, hanem JELENTŐS TÁRSADALMI TÁMOGATOTTSÁG kellene!
    Fórumokon tiltakozás ér valamit? Több mint 5 éve írok a magyarország.hu fórum rovatába, mert az a net egyetlen mértékadó fóruma (ott nem álnevek mögé bújva mondhatják ki az emberek a véleményüket!), mégse ér semmit.
    Amióta GYF korszak van, megállt az élet Magyarországon; semmi nem számít csak dúl a hatalmi arrogancia.
    Sajnálom, de fogalmam sincs róla, van-e hatása ezeknek a tiltakozásoknak, mert TÖMEGES tiltakozás sajnos nem áll mögötte!
    Üdv menyus

  27. […] várható felháborodás miatt”, Németh Szilárd, a  Fidesz-KDNP frakcióvezetője pedig interpellációt nyújtott be a főváros illetékeseinek. Az alábbiakban FigyelőNet cikkét […]

Itt lehet hozzászólni !