Újabb luxusautó Gyurcsánynak

Blikk, Vezess.hu

Audi

Luxusterepjárókkal bővül az állami vezetők utazásaihoz, kíséretéhez használt autóflotta. Ezúttal Audi Q7-eseket vásároltak 150 millióért.

Öt darab Audi Q7 típusú új terepjárót vásárolt a Köztársasági Őrezred. Az autókkal a miniszterelnököt, a köztársasági elnököt, a házelnököt, a Legfelsőbb Bíróság, valamint az Alkotmánybíróság elnökét és a hazánkba látogató külföldi állami személyeket fogják védeni – tudta meg a Blikk.

Azután döntöttek a szabadidő-autók megvásárlásáról, hogy a Sólyom Lászlót védő csapat tavaly kapott egy Volksvagen Touareg típusú járművet. Azt tapasztalták, hogy egy ilyen magasított járművel jobban belátják az államfőt kísérő rendőrök a terepet útközben. Miután a többi állami méltóságot vigyázó csapat is kipróbálta az autót, engedélyt kértek az öt jármű beszerzésére.

A lap beszámolója szerint egy-egy 4,2 literes, turbódízel (326 LE) Q7-es védi majd a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt. Ezek mellett három darab V6-os (280 LE) modellt választottak még, egyet a házelnök kíséretébe, míg a további kettő tartalékként üzemel illetve az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnökének vidéki útjaihoz használják majd.

Nem közbeszerzéssel történt az autók vásárlása, amire a parlament illetékes bizottsága adott engedélyt. Állítólag mivel csomagban rendelték az autókat, olcsóbban jutottak hozzá, mint amennyiért a kereskedésben kaphatók. Ez annak fényében érdekes, hogy 150 milliót költöttek az autókra, viszont a Q7-es drágább kivitele listaáron 22,1 millió, de a V6-osok “csak” 17 millióba kerülnek listaáron. Lehet számolni!

Nem ezek az egyetlen új járművek az őrezred parkjában, nemrég három páncélozott Audi A8-ast vásároltak.

Forrás: Blikk, Vezess.hu

5 hozzászólás “Újabb luxusautó Gyurcsánynak” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Nem tudom, miért “érdekes” a 150 milla. Számoltam. Én a két 22 milláshoz válogattam extrákat, így 38 millát költöttem rájuk darabonként. Az olcsóbbik, benzines modellnél extrákkal együtt 32 millás darabárat kaptam. Lehet számolni, ez így 172 millió. És akkor még nem számoltam azt az extrát, amit a blikk.hu írt (és amit a T. blogíró nem említett), hogy “elöl és hátul is kamera rögzíti az utazásokat”.
    Mellesleg én is felháborítónak és vérlázítónak tartom ezt az egész beszerzést. Csak éppen megint a csúsztatások…

  2. badala szerint:

    Úgyis hamarossan Orbán örökli !!!

  3. Lexon szerint:

    Ő meg majd eladja árun alul, mert nagyon fog kelleni a pénz, hiszen igencsak üres az államkassza.

  4. leslie szerint:

    Hamarosan kedvező fordulat áll be a gazdaság állapotában-igéri FERI és kancelláriaminisztere. Elmesélek egy fekete humort FERI rajongóinak: Szegény apósom megkérdezte a kórházi kezelőorvosát, mikor gyógyul meg teljesen.A válasz: fél év múlva. A folytatást Önökre bízom.

  5. Nagyapó szerint:

    Causescu 1989-ben már katonai pácélautóban közlekedett…..

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !