Az aradi vértanúkra emlékeztek

Csepel.hu

Emlékműsorral és koszorúzással tisztelgett Csepel Önkormányzata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúi előtt. A kerület elöljárói és polgárai október 6-án reggel koszorúztak, és helyeztek el mécseseket a Szentmiklósi úti lévő emlékhelynél. 

Az emléktáblánál koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint a kerületi jegyzőség képviseletében dr. Villányi Dóra aljegyző. Ezt követően a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-KDNP, Kovács Dávid Attila független képviselő és a Magyar Szocialista Párt nevében koszorúztak.  

Megemlékezett az aradi vértanúkról a Csepeli Örmény Önkormányzat, a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület, a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend, az Arany János Általános Iskola képviselői, valamint a kerületi szervezetek, egyesületek küldöttei is.

2001-ben lett nemzeti gyásznap október 6-a hazánkban, amikor az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégezték a 13 hős vértanút. Ugyanezen a napon Pesten gróf Batthyány Lajost, Magyarország első független, felelős kormányának vezetőjét is kivégezték.

Csepel.hu

 

2 hozzászólás “Az aradi vértanúkra emlékeztek” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Nem emlékeznünk kell folyton állandó kesergések közepette, hanem megeleveníteni szellemiségüket és honvédő tetteiket újra alkalmazva helyettük leszámolni a Henry Ford mesterművében leleplezett ún. vérontó és vérrontó gyilkos Nagy-Magyarországunkat is felkoncoló Nemzetközi bankárkaszttal, akik eddig az összes háborút kirobbantották Kerek E Világunkban!!!

  2. Gyula ↸⨌🚽🧻 szerint:

    Elolvastam és meglepődtem, hogy normálisan van megfogalmazva a történet. 👍

Itt lehet hozzászólni !