Orbán Viktor: A háború az európai gazdaságban is zajlik

Csepel.hu

Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda)

– Két nagy csata lesz: az egyik az elviselhető a rezsiárakért, a másik pedig a munkahelyekért zajlik – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök szerint Brüsszelnek be kell látnia, hogy a szankciós politika nem váltotta be hozzá fűzött reményeket. A kormányfő a katáról, valamint a déli határon folyamatosan növekvő migrációs nyomásról is beszélt.

Európában háborús árak vannak. Senki sem gondolta volna a háború kitörésekor, hogy egy új szakaszába lép az európai történelem – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában  péntek reggel. A miniszterelnök hozzátette: Magyarország próbál kimaradni a háborúból, de a harcok a gazdaságban is zajlanak, ennek pedig része az energiaárak emelkedése. Mint jelezte, volt egy modern és biztonságos életünk, most azonban harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk. 

Két nagy csata

Két nagy csata lesz: az egyik az elviselhető a rezsiárakért, a másik pedig a munkahelyekért zajlik – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a háború miatt az áram ára az ötszörösére, a gázé hatszorosára emelkedett. Mint mondta, vannak országok, amelyek a szankciós politika elkötelezett hívei, de Brüsszelnek be kell látnia, hogy tévedés történt, ez a politika nem váltotta be a reményeket, sőt ellenkező hatást váltott ki.

Azt hitték, hogy a szankciós politika az oroszoknak fog fájni, de nekünk fáj jobban – szögezte le a miniszterelnök. A szankciós politika nem rövidíti le a háborút, nemhogy a lezárás felé közelednénk, hanem jól láthatóan elhúzódik a háború. A kormányfő szerint nem lábon, hanem tüdőn lőtte magát az európai politika. Néhány országban nem lesz gáz, néhányban lesz, de nagyon drága lesz, mi utóbbiak közé tartozunk – mondta. A kérdés, hogy milyen hosszú ideig tudjuk elviselhetővé tenni az árát – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, operatív törzset állított fel, amelyet Gulyás Gergely vezet majd, és ő hozhat döntéseket, ha szükségesnek látja.

A rezsicsökkentés megtartása

– Próbáljuk a rezsicsökkentést úgy megmenteni, hogy az az átlagfogyasztóknak továbbra is biztosítva legyen – húzta alá a kormányfő. Jelezte: a rezsicsökkentés megtartása érdekében hozzá kellett nyúlni az átlag feletti fogyasztáshoz, és afelett piaci árat kell fizetni.

– Ha nem így tennénk, akkor a teljes rezsicsökkentést meg kéne szüntetni – mondta Orbán. A miniszterelnök közölte, hogy a kormány rendelkezett a pontos számokkal, ami szerint a háztartások háromnegyede az átlagfogyasztás alatt található. Kiemelte: Magyarországon túlságosan nagy arányát emésztette fel a rezsi a fizetéseknek, ezért kellett bevezetni a rezsicsökkentést. – A baloldal sosem támogatta a rezsicsökkentést, és mindig piaci árat követeltek – emlékeztetett Orbán Viktor.

Magyarország mindig ellenezte a szankciókat

Sokan belátják, hogy van, ami belefér, van, ami nem fér bele már a fogyasztásba úgy, mint a háború előtt, de akkor is ez a helyzet, ha ezt valaki nem látja be – jegyezte meg a kormányfő. A miniszterelnök a készülő hetedik szankciós csomagról azt mondta, Magyarország a szankciókat mindig is ellenezte, mert azokkal nem segítünk Ukrajnán. De úgy kell rajtuk segíteni, hogy nekünk közben ne legyen rossz.

Ha ez így megy tovább, kinyuvasztják az európai gazdaságot, el kell jönnie az igazság pillanatának – jelentette ki. A miniszterelnök szerint be kell vallania Európának, hogy rossz taktikát választott, erre a gazdasági bajra csak a béke jelent megoldást.

A katamódosítást a kormányfő szükséges és jó döntésnek tartja. Elmondta, 2010-ben azok között volt, akik kigondolták ezt az adózási formát, egyszerű, kezelhető rendszerben gondolkodva.

Az elején nem is volt gond, mert a katát választó kisvállalkozók magánszemélyeknek számláztak. Csakhogy a cégek aztán rájöttek, hogy megéri nekik, hogy ezt az adózási formát válasszák. A katázók száma felszaladt 450 ezerre, amiből háromszázezer esetben erről van szó. Ez háború idején nem fér bele, nem a költségvetés, hanem a nyugdíj miatt – fejtette ki Orbán Viktor. – Az nem fog menni, hogy 450 ezer ember nem fizet a nyugdíjkasszába – fogalmazott még a kataadózás átalakításáról a miniszterelnök, majd kiemelte, hogy vannak más kedvező adózási formák is. Jelezte: szeptember 25-ig dönthetnek az érintettek arról, hogy milyen adónemet választanak. – Annak idején a baloldal nem szavazta meg a kataadózás bevezetését – emlékeztetett Orbán Viktor. Szerinte a baloldal bebizonyította, hogy nem lehet rájuk bízni az országot. – A baloldal minden hullámra felül, és politikai hasznot akarnak abból húzni – rögzítette a kormányfő, aki ezt nagyon rossz iránynak tartja.

Kína nyer, Amerika nem veszít, Európa szenved

A déli határproblémát többé nem tudjuk a hadsereggel megoldani, mert nemcsak az illegális határátlépés nő, hanem az agresszivitás mértéke is, már fegyverrel fenyegetik a határőröket – mondta a kormányfő.

A katonák a keleti határra kellenek, mert háború zajlik a szomszédban, ugyanakkor a rendőrök sem bírják sokáig, akiket az ország különböző részeiről vezényeltünk oda az utóbbi években  – magyarázta. Orbán Viktor szerint ha az Unió nem támogatná a migrációt, már túl lehetnénk az egész migrációs helyzeten, de nem így van. Elmondta, kétezer határvadászt kezdtek alkalmazni az új határvadász rendszerben, számukat később négyezerre emelnék. Mint mondta, nyolcvan százalékkal több illegális határátlépés történt az év eddigi szakaszában, mint egy évvel korábban.

Kína eddig teljesen ki volt szolgáltatva az araboknak olaj szempontjából, most azonban Oroszországból kapja az olajat, vagyis nyer a háborún, de nem okozója annak – fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy kinek lehet az érdeke a háború elhúzódása. – Kína nyer, Amerika nem veszít, Európa szenved – foglalta össze a helyzetet Orbán Viktor. Szavai szerint Soros György-féle üzletemberek a háborús uszítók, az érdekeket az ő házuk tájékán kell keresni. Azon dolgozunk éjjel-nappal, hogy ebből a helyzetből hogyan tudunk úgy kilábalni, hogy az a magyar embereket a legkevésbé sújtsa – zárta gondolatait a miniszterelnök.

Csepel.hu

 

32 hozzászólás “Orbán Viktor: A háború az európai gazdaságban is zajlik” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Nem spekulációt kell kiáltani, hanem gatyába kellene szedni ezt az országot és bevonni a politikusbűnözők „stratégiai multijait” a közteherviselésbe min. 50%-os adókkal!!! Úgy viszont nem lehet, hogy a háromszor drágább áramot félárusítják a felcsúti spekuláns ugatására és majd másban a néppel kifizettetik többszörösen, de közben az olvasatlan ember, a TV2-t és köztévét néző és a Mészáros bulvárok címlapján azt láthatjuk öles betűkkel, hogy nálunk fél áron van a gáz és fél áron van az áram (…DE 1/5 ANNYI FIZETÉSÉRT!!!!…- HOGY ÁLLNA MEG a SZÍVED TE FELCSÚTI TOLVAJ!!!).
    https://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/nekunk-irtak/item/6438-z

  2. László szerint:

    Orbán Viktor elmagyarázta, miért kellett a rezsicsökkentés:
    Magyarország nehezebb helyzetben van más európai országokhoz képest, mert itthon a rezsi a fizetés magasabb hányadát viszi el a magyaroknál, mint nyugaton – magyarázta Orbán, hogy miért kell a rezsicsökkentés. Nyugaton magasabbak a fizetések, ezért könnyebb a piaci árat kifizetni, mint Magyarországon. – Jobban keresnek, netán jobban élnek a hanyatló nyugaton? Eddig nem ezt mantrázták…

  3. PáLoS TReND szerint:

    A héjánál is héjább beszédet tartott korunk Attilája Vlagyimir Putyin, ami kiderül az – kormánykritikusnak nehezen nevezhető Magyarországi Talmudista Iroda, vagyis az ún. MTI tudósításából is.
    Az elnök az orosz parlament alsóházának frakcióvezetői előtt a többi között leszögezte, hogy „manapság azt halljuk, le akarnak győzni bennünket a harctéren.
    Mi mást mondhatnék, próbálják meg!!!
    De mindenkinek tudnia kell, hogy komolyan még el sem kezdtük!!!
    ” Egyértelműen az Oroszországgal „agresszív nyugatot” – élén az Egyesült Államokkal – tette felelőssé az ukrajnai háborúért, mondván, „Éppen a Nyugat a fő értelmi szerzője és felelőse a mai eseményeknek”, s azt állította, hogy a nyugat utasította el a „kiegyensúlyozott európai biztonságra vonatkozó javaslataikat, söpörte félre a rakétavédelmi problémák rendezésére szolgáló közös munkával kapcsolatos kezdeményezéseiket, s fittyet hánytak figyelmeztetéseinkre, hogy a NATO keleti bővítése, különösen a volt szovjet tagköztársaságok területén elfogadhatatlan”.
    A szankciókra is kitért, mondván, nyilvánvaló, hogy azoknak nem csupán az volt a céljuk, hogy „minél fájdalmasabb csapást mérjenek az orosz gazdaságra, hanem viszályt és zűrzavart akartak kelteni társadalmunkban, demoralizálni akarták az embereket”.

    Nézzük, Orbán miért is távolodik Put-yintól?
    Ki volt Izrael miniszterelnöke 2009-2021
    Net.anja.hu, meg Naft-Ali Benet 2021-2022 a haszid-szefárd főpáholyból, amihez tartozik Oroszország.

    Ki lett Izrael miniszteerlnöke?
    Ja ír Lapid (Köves) apai és anyai ágon askenáci, de a lényeg liberális askenáci főpáholybeli.

    Az USA-ban ki az elnök?
    Bide, demokrata, a demokrata párt mögött askenáci gőpáholy áll.

    Az EU-ban ki van hatalmon?
    Németország és Franciaország Nagy-Britannia kiszállása után. Melyik főpáholy van uralmon e két országban és ezzel együtt az EU-ban?
    Askenáci főpáholy.

    Milyen főpáholy bábja Orbán? – haszid-szefárd, ők juttatták hatalomra 2010-ben.

    Milyen főpáholy bábja Giurcean Fleto? – askenáci.
    Miért lett nagyarcú Fleto? Hogy már most átvenné a hatalmat?
    Mert az USA-ban, Izraelben, EU-ban askenáci főpáholy van. Szxar a helyzet, me ugyibár most az askenácik felé borul a bili.
    …és minket 1 megátalkodott zsici vezetésével már megint a vesztesek NATOmfelhője fenyeget!!!

  4. PáLoS TReND szerint:

    HALÁLVESZÉLYES SZÁNDÉKOS NÉPESSÉG HÍGÍTÁS ZAJLIK az ORBÁN KORMÁNY MASSZÍV VEZÉNYLETÉVEL ma MAGYARORSZÁGON!!!
    MIKÖZBEN ORBÁN és a BANKÁR KASZT TÖMEGÉVEL LAKOLTATJA KI a MAGYAR CSALÁDOKAT!!!…- és ukránijai, galíciai szemiták tízezreivel költözteti tele fővárosunk és a Balaton új építésű ingatlanjait is!!!

  5. kormánypárti szerint:

  6. PáLoS TReND szerint:

    A HAZUGSÁGGAL HATALOMBA JUTOTT POLITIKUSOKAT KI KELL VÉGEZNI!!!
    KÖVETELJÜK a NÉPÍTÉLET AZONNALI VÉGREHAJTÁSÁT!!!

    Nem létezik/létezhet érvényben tartva olyan szerződés szolgáltatóval, ami drasztikus áremelést tesz lehetővé, ami veszélyezteti a családok megélhetését, lakhatását és/vagy a fűtés korszerütésre felvett forint milliók nem fizetése miatt az automatikus tulajdoni lapra való rájelentkezését az uzsorás bankoknak!!!!
    …vagy ha igen, akkor az ezért a lehetetlen helyzetért felelős személyeket, akik állítólag 15 évre előnyös energetikai szerződést kötöttek Magyarországnak c. népámítással kampányolva nyertek választásokat és ragadták meg a hatalmat…- ki kell végezni nemzetárulásért!!!

  7. pl szerint:

    “Ha Orbán Viktor tisztességesen járt volna el, akkor a kata-módosítást, úgy kezdeményezte volna, hogy az jövő év január elsején lép életbe. Elvárható ugyanis, hogy az adószabályokat előre ismerjék meg azok, akikre az vonatkozik. Ezért követelte az MSZP mindig, hogy év közben ne változtassanak az adószabályokon. Megjegyzem, azt is folyamatosan képviseltük, hogy az Országgyűlés előbb az adótörvényeket fogadja el és csak utána a költségvetést. Az adók ismeretében lehet ugyanis meghatározni, hogy az állam mennyi pénzt költhet a következő évben.
    Ha Orbán Viktor tisztességesen járt volna el a villany árának emelésével, akkor pontosan meghatározta volna, hogy az árképzés melyik részére vonatkozik az emelés: mindegyikre vagy az A1 kategóriára (azon belül a kedvezményes vagy a normál árra), a B Geo kategóriára (a geotermikus energiára vagy más típusú zöld energiára), illetve, az ár közel felét kitevő rendszerhasználati díjakra. Közölte volna, hogy milyen módon támogatná a zöld energiatermelést, vagy a villanyautózást (ami most drágább lenne, mint a benzin, vagy dízel meghajtás).
    Ha Orbán Viktor tisztességesen járt volna el a földgáz árának emelésekor, akkor pontosan meghatározta volna, hogy mire vonatkozik az emelés. Mindenre vagy az I. és II. árkategóriára, a korrekciós tényezőre, valamint az alapdíjra is. Tisztázta volna, hogy mindez hogyan érinti a távhővel fűtőket és mennyiben hat ki az üzemanyagok árára. Már csak azért is, mert Magyarország nemcsak az orosz olajhoz és földgázhoz juthat hozzá az európai energiapiacon, és nem is drágábban, mint ott.”
    Valami történt, a forint után a kormány is összefosta magát

  8. kormánypárti szerint:

  9. pl szerint:

    elmebeteg jön egy elmebeteggel…
    Már nem Gyurcsányon, v a baloldalon? Te tényleg hülye vagy! Most kéne kussolnotok…

  10. Fater trollja szerint:

    Nógrádi?
    Köszönjük, Emese.
    Valahol, valaki “jegyzi” ezt az öregembert? 🤣

  11. PáLoS TReND szerint:

    ELÉG ORBÁN CIGÁNY ÚTJÁBÓL!!!
    ÁLLAMCSŐDRE JÁTSZIK RONALD S. LAUDER SZOLGÁJA a FORINT-RONTÓ és ORSZÁG-VESZEJTŐ VICTOR ORBAN alias, GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK!!!
    BE KELL VALLANUNK és KI KELL JELENTENÜNK, HOGY ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON VALÓJÁBAN RONALD S. LAUDER a ZSIDÓ VILÁGSZÖVETSÉG ELNÖKE a VÉRBÍRÓ Dr. IGNÁCZ GYÖRGY ÍTÉLETÉVEL TARTATJA BÖRTÖNBEN BUDAHÁZYT és RETTEGÉSBEN a MAGYAR TÁRSADALOM KIFOSZTOTT és MEGCSALT ÁLLAMPOLGÁRAIT!!! 💪

  12. Nagyapó szerint:

    László! Igaza van! Eddig a bolsik hirdették a nyugat elnyomottságát!😛
    A moslékkoalíció most is ellene van a rezsicsökkentésnek. Nehéz felfogni, hogy X KWó felett teljes árat kell fizetni, hasonlóan, ahogy a gáz kedvezményben sincs benne az árkategória, sőt a korrekciós tényező sem! Nem tűnt fel? 😛
    Megdöbbent a moslékkoalíció dolgozóellenessége is. Van ~300 000 ember, aki nem fizet adót! Közben sírnak a tanítók a béremelésért. Nem fizetnek adót a közvetített nővérek, míg a szerződéses nővérek 180 000 Ft-ot adóznak. A szakszervezet nem veszi észre, hogy a dolgozók ellen történik ez?
    De a KATÁ-sok sem fognak ez idő után nyugdíjat kapni, valamint táppénzben, baleseti ellátásban sem részesülnek!!!!
    Milyen céghez tartoznak az ételfutárok? Mészárosékhoz? Ja, hogy a hasznot lapátolják Belgiumba, az nem számít??
    Bravó eetásak! Csak tüntikézzenek a dolgozókért! 😛 😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Horváth János szerint:

    Nagyapó! Maga egy ritka nagy barom.

  14. Fater trollja szerint:

    Fater!
    Csaxólok, hogy ezt a szegregált adónemet ti vezettétek be!
    Én soha nem értettem vele egyet a még meglévő formájában, márcsak azért nem, mert egy mellékállású KATA-s adójának több, mint a TÍZSZERESÉT dobálom be! …és tele van ezzel nekem is ám a tököm!

  15. PáLoS TReND szerint:

    ORBÁN BUKIK, MINT CIGÁNY a LOPOTT BICIKLIVEL!!!
    BE KELL VALLANUNK és KI KELL JELENTENÜNK, HOGY EDDIG ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON VALÓJÁBAN RONALD S. LAUDER a ZSIDÓ VILÁGSZÖVETSÉG ELNÖKE a VÉRBÍRÓ Dr. IGNÁCZ GYÖRGY ÍTÉLETÉVEL TARTOTTA BÖRTÖNBEN BUDAHÁZYT és RETTEGÉSBEN a MAGYAROKAT!!!
    EDDIG!!!💪

  16. kormánypárti szerint:

    Az energiatakarékosság népgazdasági érdek!

  17. Fater trollja szerint:

    Végül is sarkítva az lesz kormánypárti! Az ÁFA bevétel is növekszik mellé! 🤣💰 Még jól is jár az államkassza.

  18. pl szerint:

    “Az energiatakarékosság népgazdasági érdek!”…aha! Immár vagy egy hete?
    Nyálas vagy, és nyáladzol, te nagyon, m a demens Noé!

  19. kormánypárti szerint:

    Egyrészt az államkassza = köszpénz. Másrészt részben a többlet ÁFA bevétel teremti meg a rezsicsökkentés fedezetét. Mert nincsen ingyen ebéd! Emellett én úgy gondolom, hogy a rezsicsökkentésnek nem szabadna automatikusnak lennie, hanem csak annak járjon, aki nyilatkozik, hogy továbbra is igényli. Annak mintájára, ahogy a bankok felé is nyilatkoznia kellett azoknak, akik díjmentesen kívántak készpénzt felvenni automatából. Hiszen van jó pár luxusbaloldali ember és köreik (pl. gyurcsányi, Bajnai, Leisztinger, Bige, stb.), akiknek ez aprópénz és mellényzsebből képesek kifizetni az emelkedett rezsidíjakat.

  20. Fater trollja szerint:

    Te barom, ezt akarta az ellenzék, akkor tátott pofával üvöltöttetek, mint a fába szorult féreg!
    Döntsd már el, hogy van-e önálló gondolatod, vagy változó, mint az időjárás? Szánalmas. Most ideokádtál megint neveket, holott nektek sem okoz a vezérkarban senkinek és semmi anyagi terhet. De cáfold meg, ha tévedek? 🤣 Egyébként az az egy azért “megnyugtat”, hogy a szavazóitok is fizetni fognak.

  21. László szerint:

    Csődbe ment az egyik legkorszerűbb magyar sertésfeldolgozó cég.
    A 3 milliárd forintos beruházás csaknem 1,5 milliárd forint állami támogatást kapott, de a csoport más ágon is jutott közpénzhez: uniós forrásból különféle kutatás-fejlesztési projektre milliárdos támogatást, illetve hitelt nyertek el.

  22. PáLoS TReND szerint:

    TEGYÉL TE is az ORBÁN KORMÁNY MEGBUKTATÁSÁÉRT és ÉLETED TÖNKRETEVŐINEK MEGBÜNTETÉSÉÉRT!!!…- azzal, hogy az alábbi oldalon kitöltöd a dokumentumot, mert ellened a leuraló és kifosztó rezsim idején törvénytelen ítélet született vagy végrehajtás és/ vagy volt folyamatban!!!!!
    https://fosmo.youreurope.europa.eu/thank-you-page

  23. PáLoS TReND szerint:

    Amúgy tényleg létezik még olyan oktondi vak-Fideszes, aki elhiszi, hogy a világ legsilányabb valutájává gyengített forinttal és az EU leggyatrább fizetésével (tényleges munkaidő/fizetés!!!) Orbán és enyveskezű kompániája nem a globál-cionista Rothschildok ócska csicskásai, nemzetünk aláaknázói és Új ISRAHELL megteremtői!?
    Amíg van orosz gáz, addig van rezsicsökkentés, amikor nincs, nem lesz rezsicsökkentés. Mondta ezt Orbán Viktor 2022. január 31-én. Orosz gáz van, a kormány pedig megfizethetetlenné tenné 900 000 háztartás számára a gáz és áram árát.
    Azért határozta meg a kormány 913 Ft-ban az átlagfogyasztás feletti gázárat, és 242 Ft-ban az átlagfogyasztás feletti áramárat, mert a társadalom egynegyedével kívánja kifizettetni a teljes társadalom rezsiköltségének emelkedését, az oligarchák zsebének tömése érdekében.

  24. Nagyapó szerint:

    A miniszterelnök Úr csak megemlítette a nyugati béreket, ami jóval nagyobb, de nem említette a nyugati lakásbérleti díjakat ott, ahol a lakosság 80%-a bérlakásban él! Igaz amit “nagy vezetőtök” mondott, hogy “NEM A ZSEMLE KICSI, HANEM A POFÁTOK NAGY”.😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. Fater trollja szerint:

    Az öreg megint jött egyet csúsztatni. 😁👏👍

  26. Nagy János szerint:

    Mennnyiért veszik a gázt, mennyiért álltják elő a áramot ? Erre kellene válaszoni ! Kinél landol a haszoni ? De erről nagy a halgatás ! Méghogy rezsicsökkentés ! Műsorba való hülyités amit betehetnének k a ” KÉSZ ÁTVERÉS ” cimű TV műsorba ! Megy az emberek hülyítése rendesen.

  27. Fater trollja szerint:

    https://www.youtube.com/watch?v=kb61Ydp9NBo
    Fidernyákoknak görbetükör! 👍

  28. Fater trollja szerint:

    És örülsz neki?
    Nekünk sem biztos, hogy lesz. Ennek is örülsz, kis fidernyák?

  29. Fater trollja klón kapja be szerint:

    Most Romániában, Posványoson van agymenés.

  30. Fater trollja klón kapja be szerint:

    Zsuzsikának is sok lett a Mester? 😛

  31. Fater trollja klón kapja be szerint:

    https://youtu.be/xTjrvYemsgg

Itt lehet hozzászólni !