Hazafias és honvédelmi nevelés

Csepel.hu

Az ifjúság hazafias és általános honvédelmi, rendvédelmi neveléséről tartottak szakmai konferenciát Csepelen, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Tanműhely utcai épületében.

A Béri Balog Ádám Alapítvány az Önkéntes Tartalékos Katonákért és a Rendészeti Kiképzők Szövetsége által szervezett rendezvény elsődleges célja a honvédelmi és rendvédelmi nevelésben részt vevők számára történő információátadás, valamint munkájuk szakmai támogatása volt.
Borbély Lénárd, Csepel polgármestere azzal kezdte beszédét, hogy a jelenlegi háborús helyzetben elengedhetetlenül fontos a fiatalok honvédelmi nevelése, amelyet a kormány is felismert.
– Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak és amíg vannak, akik életben tartják a hazafias és honvédelmi nevelést, addig mindenképpen van számunkra jövő – jelentette ki.
Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese arról beszélt, hogy a háborús helyzet mellett újra jelen van a migrációs nyomás és a koronavírus-járvány okozta gazdasági-társadalmi nehézségek sem tűntek még el. Szerinte most kiemelt jelentősége van, hogy fel tudjuk ismerni és kezelni tudjuk a váratlan helyzeteket, valamint elkerülni a nem kívánt következményeket, ezért a honvédelmi és rendvédelmi nevelésben részt vevőknek most nagy a felelőssége. Kiemelte, a két évvel ezelőtt megalkotott jogszabályi hátér biztos talajt nyújt a szakképzési rendszernek, amely a korábbinál rugalmasabb működést teszt lehetővé.
– Vonzó, rugalmas, inspiráló tanulási környezetet biztosító szakképzési rendszert szeretnénk kialakítani, magas felkészültségű, elhivatott oktatókkal és motivált tanulókkal – tette hozzá.

Széles Ernő nyugalmazott dandártábornok, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a kadétképzés szükségességéről; Mészáros Károly őrnagy Toborzó és Érdekvédelmi osztályvezető a Magyar Honvédség és az iskolarendszer kapcsolatáról, annak lehetőségeiről; dr. Verhóczki János rendőrezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának Tanulmányi Osztály vezetője a rendészeti képzés aktuális kérdéseiről; Gulyás József, a Weiss Manfréd Technikum Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettese a honvéd kadét és a rendészeti képzés gyakorlati tapasztalatairól tartott előadást.  A rendezvény moderátora dr. Komáromi István nyugalmazott rendőr dandártábornok volt, a Béri Balog Ádám Alapítvány az Önkéntes Tartalékos Katonákért elnöke.
Az előadások után a Rendészeti Kiképzők Szövetsége tartott önvédelmi bemutatót.

A rendezvény fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter volt, védnökei Dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes; Dr. Nébald György olimpiai bajnok, Honvédelmi Sportszövetség általános alelnök és Dr. Christián László r. dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Oktatási rektorhelyettese.

Csepel.hu

 

 

 

12 hozzászólás “Hazafias és honvédelmi nevelés” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    NASA=SA(T)AN dance – APÁTIA – PáLoS TReND (HoZSo MiX)
    Szüleink gyermekkorát a háború borzalmai vették el, nagyszüleinket a vagyonukból forgatták ki, egész életüknek a törekvése vált értelmetlenné, menekültként költöztek országon belül. Mi magunk egy kényelmes, lelketlen sorsot kaphattunk, mint a háziállatok, akik melegben bő takarmányon csámcsognak, amíg az idejük le nem jár.
    Ez egy előre megírt sorsokkal, kényszerűen végigjátszott program, a mindenkinek hazudott szabad akarattal. Ez nem fatalizmus, mindenki megtapasztalhatja, hogy bármit tesz, végső soron nem fog történni az, amit szeretett volna, ha meg igen, az úgy is bekövetkezett volna, csak az alvariációk mások, ezt meg a társuniverzumok létezése hozza létre, ami szintén determinált. És ezzel be is zárult a kör.
    Egyik hibánk az, hogy nem érzékeljük a körülöttünk élők lelkét, szellemét. Magunkból indultunk ki túl sokáig, pedig nem mindenki vágyik arra, hogy hősi halott legyen, vagy egyáltalán a katonaélet sem vonzza.
    Ahogy mi is keserűek vagyunk, úgy talán mások sem érezték azt, hogy kaptak volna annyit az élettől, a Hazától, hogy kimozduljanak én-idejükből és én-ketreceikből.
    A mi egyik hibánk, hogy nem találtuk meg a hangot sem egymás felé, és pláne nem a nép eltunyult része felé.
    Így hát a forradalom érdeklődés hiányában elmaradt.
    …és most végrehajtom saját DNS-determinizmusomat, megyek napozni törtjéggel a harmadik szememen.
    https://studio.youtube.com/video/LHwZBTe7y_s/edit

  2. Gyula ↸⨌ szerint:

    Szóljon, aki úgy érzi, érvényes a sorkatonai esküje! 🤣👍

  3. László szerint:

    Nekem igen! Én konyhaügyeletes voltam 🤣

  4. Gyula ↸⨌ szerint:

    Az alaptörvényre esküdtél fel? Ne már… 🤣

  5. László szerint:

    Volt már akkor olyan is? Amúgy nem emlékszem, minden nap be voltam állva. 🤣

  6. Gyula ↸⨌ szerint:

    Én velem ezt iratták alá:
    “Én XY esküszöm, hogy a Magyar Népköztársaságnak hûséges katonája leszek.

    Alkotmányunkhoz, törvényeinkhez híven, becsülettel teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsának engedelmeskedem.

    Esküszöm, hogy hazámat, annak határait, függetlenségét és alkotmányos rendjét életem árán is megvédem. Az ellenséggel alkuba soha nem bocsátkozom, ellene mindenkor bátran harcolok. Szabadságharcos és honvédő elődeink példáját követve zászlóinkat, csapatainkat, bajtársaimat el nem hagyom. Fegyvereinket és egyéb harci eszközeinket megóvom. A katonai ismereteket elsajátítom. A nemzetközi hadijog előírásait megtartom, az állam- és szolgálati titkot megőrzöm. Alárendeltjeimről a legjobb tudásom szerint gondoskodom.

    Teljes életemben mind békében, mind háborúban szeretett magyar hazám igaz polgárához méltó módon viselkedem.”

    Tehát érvénytelen.

  7. László szerint:

    Lehet már késő Gyula. Ezek maguk mellé állították a taxisokat, futballhuligánokat, rendőröket, katonákat. Megkergetik majd a kockásinges tanárokat. 🤣

  8. Gyula ↸⨌ szerint:

    Ameddig várják az EU-s lét, – remélem soha nem fizetik ki – addig nem lesz itt semmi. Utána… Asszem kussolhatunk. 🤣😫

  9. László szerint:

    “A helyreállítási alap meg nem érkezett vissza nem térítendő támogatásait a költségvetés finanszírozza elő, így például Mészáros Lőrinc érdekeltsége is milliárdos előleget kapott. Eddig 160 milliárd forintot fizettek ki előre, miközben a pályázatokra még egyetlen fillért sem utalt Brüsszel” 🤣

  10. Gyula ↸⨌ szerint:

    Természetes, hogy a “holdudvar” nem pusztul éhen, de engem, mint adófizetőt nem hiszem, hogy érdemben érint, mint ahogy eddig sem éreztem, hogy érintett volna. 😎

  11. László szerint:

    Érint az téged világbajnok áfa, legkisebb munkabér uniós szinten, jól teljesítő millpengő vagy forintmifene. Ezért valaki felelni fog….

  12. Gyula ↸⨌ szerint:

    A bér nem érint, nem alkalmazott vagyok, mindig a magam ura voltam, saját sorsom kovácsa. Az igaz, hogy a szingapúri szintű adóterhek húznak ám, de pártszínfüggetlen volt itt mindig. A megtakarításom pedig nem ebben a seggtörlő forintban tartom. Mindennek ellenére persze dühít, hogy az van, ami. Mert, én nem kaptam még soha és semmit az országtól, mint a holdudvar, de adni adtam és csak adtam, adtam, … Itt, ez egy következmények nélküli ország, odafent, így nem tennék rá nagy lét, hogy itt bárki és bármiért felelni fog, odafenn. Azt a kis mongolfidióták tolhatják, hogy bezzeg az előzőek. Az aprópénz volt. De lehet, egyszer kopogtat a végrehajtó.

Itt lehet hozzászólni !