Megújul a Szent Imre téren a murvás buszpályaudvar

Csepel.hu

A héten elindultak a munkálatok a Szent Imre téri murvás buszpályaudvaron, „hogy rangjához méltó minőségi arculatot kapjon Csepelnek ez a központi tere is.

Fontos számunkra, hogy Csepel jobbá, élhetőbbé és zöldebbé váljon, ezért is tettünk ígéretet az itt élők javaslatai alapján kerületünk belvárosának megújítására” ‒ adta hírül közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

A posztban szó esik arról, hogy mi épül a területen. „A csepeliekkel együttműködve, közösségi tervezéssel a terület északi oldalán egy 25+2 autó parkolását biztosító modern, térköves P+R parkolót, a déli oldalon pedig egy fákkal, díszcserjékkel, bokrokkal beültetett, kandeláberekkel díszített közparkot tervezünk, amely elképzeléseink szerint büszkén viseli magán a régmúlt jegyeit. Kerületünk legújabb közösségi tere ugyanis Csepel múlt századi életképeit fogja megjeleníteni, és ide kerül a Lánchíd egykori kandeláberei közül is az egyik. Csepel múltja előtt kívánunk tisztelegni azoknak a Csepel motorkerékpár-installációknak a kihelyezésével, amelyek a közparkot fogják ékesíteni.

Kérjük mindenki türelmét az építkezések ideje alatt, hiszen ezek a változások hozzájárulnak Csepel központjának újjászületéséhez, környezetünk szebbé, zöldebbé tételéhez! Önöknek építjük közösen, Csepelért!” ‒ zárul a bejegyzés.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !