Változatos tavaszi programkínálat a nyugdíjasházban

Csepel.hu

Ahogy Szentkirályi Aladár, a ház művészeti vezetője mondja, a sötétebb téli hónapok után egy kicsit könnyedebb, vidámabb programok felé nyitnak.

A zenekedvelők számára remek időtöltést kínál áprilisban Kozma Anikó, a Fasang Árpád zeneiskola igazgatójának Johann Sebastian Bachról szóló előadása, de Zelinka Tamás zenetörténész színes, ismeretterjesztő beszámolói is közkedveltek. A zene mellett az irodalom és a képzőművészet is megjelenik a programok sorában. Kállay Endre költő, gépészmérnök április 10-én Wass Albert erdélyi író, április végén pedig Szász Endre magyar festőművész életével ismerteti meg az érdeklődőket.

„A Nyugdíjas Közösségi Ház műsorát színesítve, szeretném, ha a klasszikus zene és a görög tánc mellett megjelenne a palettánkon a táncházhangulat is. Rengeteg tehetséges csepeli táncegyüttes van, melyek a kerületi programokon fellépnek ugyan, de jó lenne, ha komolyabb színpadi előadásokban is bemutatkozhatnának” ‒ hangsúlyozza Szentkirályi Aladár, aki azt is hozzáteszi, hogy a közösségi ház minden hónapban szervez egy telt házas komolyzenei koncertet. „Április 26-án Balogh Zoltán, tehetséges roma zongoraművész lép színpadra, aki klasszikus, jazz-, operett- és musicaldarabokat ad elő. A művész Csepelen él és a Rajkó-Talentum Alapfokú Művészeti Iskola tanára. Az intézmény elkötelezett a cigányság zenei kultúrájának, hagyományainak megőrzése és ápolása mellett, gondoskodik a cigányzene fennmaradásáról és továbbadásáról. Rengeteg tehetséges roma származású muzsikus él a kerületben, hihetetlen adottságokkal megáldva, igyekszünk majd minél több nagyszerű művészt bemutatni” – magyarázza Szentkirályi Aladár. Ugyanakkor kiemelte, szeretné, ha költészet is nagyobb hangsúlyt kapna a programok sorában, így a magyar költészet napján Takács Bence előadóművész-műsorvezető verses előadását hallgathatják meg az érdeklődők. „Úgy gondolom, a zenés-verses programokra is lenne igény. Szeretnék összeállítani, csokorba gyűjteni egy olyan műsort, ahol a zene és költészet kéz a kézben jár. Az előadó verset mond, a muzsikus pedig megfelelő hangulatú zenei aláfestést nyújt a prózához. Mindemellett pedig terveim között szerepel, hogy a képzőművészet is megjelenjen intézményünk falai között, kiállítások is rendszeresen helyet kapjanak.”

Szentkirályi Aladár azt is elmondja még, hogy májusban egy roma estet is rendeznek, ahol a Rajkó együttes tagjai és tehetséges fiatal vendégeik játszanak, a Munkásotthonban pedig a Cigányszerelem című operett bemutatójára is sor kerül.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !