Oltásellenes álhír volt a Facebook legnagyobb sikere

Csepel.info

A Facebookon az év első negyedében, januártól márciusig egy olyan cikk volt a legnépszerűbb, amely arról szólt, hogy egy floridai orvos halálát a Covid-19-vakcina okozhatta, két héttel az oltás után.

Az írás több mint 53 millió ember hírfolyamában jelent meg, és álhír volt. Eközben a Facebook folyamatosan cenzúrázza a jobboldali politikusokat, médiát és sokszor még az átlagos felhasználókat is. Vagyis óriási energiát fordítanak cenzúrára – ám nem ott, ahol megmagyarázható lenne.

Az 53 millió alakalommal megjelent “hírről” csak később derült ki, hogy az orvosszakértői vizsgálat valójában nem talált bizonyítékot arra, hogy tényleg a vakcina okozta volna a halálesetet.

A Facebook legtöbbet kattintott első negyedévi linkjéről szombaton jelent meg közlemény a BusinessInsider oldalán.

3 hozzászólás “Oltásellenes álhír volt a Facebook legnagyobb sikere” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Regisztrációkor elfogadtuk a felhasználási feltételeket, amiben ki tudja mi áll mert senki nem olvassa el. Attól kezdve azt csinálnak amit akarnak. Újra regisztráltam pár cikkhez hozzászóltam (semmi mocskolódás, személyeskedés) 2 órán belül megint letiltott. Kérdeztem miért, nincs válasz.

  2. PáLoS TReND szerint:

    Tudat alatt a kollektív tudat is tudja, hogy az elnyomók által tiltott, degradált, percenként szajkózott 6milliós adatok és 200x-os szorzók a valódi álhírek!!!
    Ahogyan a lóláb kilóg és a farok kitetszik; – na, úgy nő ki a fűszál a sziklák között, mert az élet, élni akar!!!…- akárhogy is bélyegez és cenzúráz éjt nappallá téve a Fenevad és ajvék-kórusa!!!

Itt lehet hozzászólni !