Töketlen a csepeli baloldal, hiába segít nekik Németh Szilárd

Csepel.info

Zöld színnel Németh Szilárd Fidesz-DK-MSZP-Momentum koalíciója: Balogh Ernő (Fidesz), Czibulyáné Szonday Szilvia (Fidesz), Makray Barbara (Fidesz), Zupkó János (Fidesz), Csaba Péter Alajos (MSZP), Dukán András Ferenc (Momentum), Horváth Gyula (DK), Losonci Róbert (MSZP), Takács Krisztián (MSZP), Várkonyi András (DK)

Javaslat nélkül hívta össze hétfőre a csepeli pénzügyi bizottság ülését Dukán András, a Momentum polgármester-jelöltje, miután Németh Szilárd segítségével csütörtökön leszavazták a költségvetést – értesült a Csepel.info.

A politikus tehetetlensége jeléül az általa elutasított költségvetést küldte el tanulmányozásra a bizottsági tagoknak. Az ok tragikomikus. A DK-MSZP-Momentum még azt sem tudja, hogy miért nem támogatja az önkormányzat működését, és a politikai vádaskodáson túl semmit nem mutatnak fel. Mivel nincs semmi javaslatuk, a semmit kell megvitatni a hétfői bizottsági ülésen.

Erőt akar felmutatni, de az is csak a rezsibiztostól van

Információink szerint Dukán András lesz Csepelen a DK-MSZP-Momentum közös polgármester-jelöltje. Őt segíti Németh Szilárd Fidesz-alelnök, aki annak ellenére ráindít egy jelöltet a helyben népszerű Borbély Lénárd polgármesterre, hogy a Fidesznek mostanra semmi esélye nem maradt a győzelemre. Németh már régóta arra koncentrál, hogy megbuktassa korábbi párttársát. Előbb hiúságból, most már bosszúból teszi ezt, mert a polgármester nem adta neki Csepel legértékesebb vagyontárgyait, ingatlanait.

A csepeli baloldal azonban még nem tudta javára fordítani a Fidesz segítségét, amivel többségbe kerületek Csepelen. A momentumos Dukán András eddig azt követelte, hogy minél hamarabb legyen költségvetés, de kerüljön bele minden politikai követelésük. Azt hitte, erre nem lesz nyitott Borbély Lénárd polgármester. Még azt is elismerte, hogy a költségvetés egyébként szakmailag rendben van.

Meghívó a bizottsági ülésre új javaslat nélkül

Csakhogy Borbély Lénárd polgármester az ellenzék valamennyi kérésének eleget tett, így elfogyott az ok az elutasításra. Dukán egy utolsó húzással, a döntés előtti éjszakán újabb módosító javaslatot adott be, hogy majd arra hivatkozva nem szavazzák meg a rendeletet. A polgármester azonban az ülés elején ismét befogadta a javaslatot. Innentől ismét okafogyottá vált volna az ellenszavazatuk. Már régen vágytak a bosszúra, Németh Szilárd segítségét sem akarták visszautasítani, így éltek a lehetőséggel, hogy végre leszavazhatják a költségvetést.

A probléma jelenleg az, hogy ezzel 1700 csepeli család megélhetését kockáztatják, miközben továbbra sincs konkrét oka a költségvetés elutasításának, így javaslat sincs annak megoldására.

Ez történik megszavazott költségvetés nélkül Csepelen

  • Leállnak az útfelújítások, amitől menthetetlenül tovább romolhat az úthálózat.
  • Egészségügyi beavatkozások maradhatnak el, jelentősen visszaeshet az ellátás minősége.
  • Megszűnnek a szociális támogatások, a családok iskolakezdési támogatása.
  • Leáll az egynapos sebészet és megszűnnek az ingyenes védőoltások az újszülötteknek és az időseknek egyaránt.
  • Nem fogjuk tudni fizetni a továbbiakban a háziorvosok rendelőinek működtetését, ezért elhagyhatják a kerületet többen.
  • Fel kell számolnunk a megváltozott munkaképességű kollégáink álláshelyeit.
  • Nem lesz ingyenes nyári napközis tábor, ingyenes nyári gyermekétkeztetés.
  • Megszűnhetnek az ingyenes nyugdíjasprogramok és a nyugdíjasklubok, sajnos az idősek házi segítségnyújtása is leállhat.
  • Nem fogjuk tudni az óvónők fizetését a megígért módon megemelni, akik bármennyire is szeretik Csepelt, valószínűleg el fognak menni máshová dolgozni, az itt maradó kevesek fáradtak és túlterheltek lesznek, majd ők is elmennek. Ezen felül a teljes dolgozói körünknek a tervezett béremelés ellehetetlenül.
  • Nem lesz pénz új térfigyelő kamerákra, amit sokan várnak, és nem lesz pénz arra sem, hogy a kerületi rendőrséget támogassuk. Emiatt kevesebb rendőr lesz az utcákon, amibe belerokkanhat Csepel közbiztonsága.
  • Számos további szolgáltatás és támogatás szűnhet meg, vagy eshet vissza évtizedekkel korábbi, alacsony szintre.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !