A Halker KirályTeam legjobbjait díjazták

Csepel.hu

Kiemelkedő évet zárt tavaly a Halker KirályTeam, amelynek versenyzői az egyesület harminckilenc éves fennállása óta a legjobb eredményeket érték el a hazai és a külföldi viadalokon – hangzott el a klub díjátadó gálaestjén a Királyerdei Művelődési Házban.

Király István, a klub elnöke büszkén jelentette be, hogy a csepeli egyesület versenyzői a világ legeredményesebb résztvevői sportágukban, most pedig a legjobbak között a legjobbakat díjazzák.

Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a szép számú jelenlévőt. A Halker KirályTeam a kerület három legkiválóbb egyesületéhez tartozik, amely továbbra is számíthat az önkormányzat támogatására. A Halker KirtányTeam sportolóinak további sikereket kívánt, mert „mindig van feljebb”. Az eseményen köszöntötték a klub támogatóit: többek között Gregorics Lászlót, a Halker Kft. tulajdonosát, Koltai Dezsőt és Koltai Gabriellát, a Vágányprofil Kft. ügyvezetőit. Juhász Roland, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének tagja nagyra értékelte a klub teljesítményét. Emlékeztetett rá, hogy idén olimpiát rendeznek, s Veres Roland ökölvívónak esélye lehet a részvételre, ha a kvalifikációs versenyeken jól szerepel.

Csúcson a szakosztályok

Király István összegezte a tavaly elért eredményeket. Az egyesületben mintegy hétszázan sportolnak a háromévesektől a felnőtt versenyzőkig. Mindegyik szakosztályuk a csúcsra ért. Kick-box sportágban több mint háromszáz aranyérmet nyertek a szezonban, és a válogatott gerincét a csepeli klub delegálta. Öt kiemelt világversenyen is a legjobbak között szerepeltek versenyzőik. Az utánpótlás Európabajnokságról tizenhárom, az egyetemi Európa-bajnokságról hét, a felnőtt világbajnokságról tíz aranyéremmel távoztak. A két multisport rendezvényen, az Európai Olimpiai Játékokról egy, a Küzdősportok Világjátékáról három aranyéremmel tértek haza. Történelmet írtak az ökölvívó sportágban is, hiszen még soha nem fordult elő, hogy ugyanaz a klubcsapat nyerje meg az összes korosztályban a csapatbajnokságot. Az ökölvívók huszonhét magyar bajnoki címet szereztek, ezenkívül két serdülő Európai-bajnoki bronz- és egy ifjúsági Európai-bajnoki ezüstérem a legértékesebb eredményeik a 2023-ban. Király István köszönetet mondott az egyesület támogatóinak és edzőinek, akiket szintén díjazták. Elismerés jár a szülőknek is, akik nemcsak sportolásra biztatják gyerekeiket, hanem támogatják is őket ebben.

A legkiemelkedőbb versenyzők

Díjazták a klub történetének 39. évében a legkiemelkedőbb versenyzőket. Busa Andrea az év felnőtt női pointfightingosa lett. A Küzdősportok Világjátékán aranyérmet, az Európai Olimpiai Játékokon ezüstérmet szerzett. A Nemzeti Versenysport Szövetség a 2023-as év női kick-boxosának választotta. Bálint Martin az év felnőtt férfi pointfightingosa, aki Egyetemi Európa-bajnok, az Európai Olimpiai Játékok aranyérmese és felnőtt világbajnok. Fésű Lajos az év felnőtt férfi light-contact versenyzője: kétszeres Egyetemi Európa-bajnok, kétszeres felnőtt világbajnok, a Küzdősportok Világjátékának győztes, az Európai Olimpiai Játékok ezüstérmese. Veres Roland az év felnőtt férfi ökölvívója. Az Európai Olimpiai Játékokon ötödik helyezést ért el. A gálaesten összesen 82 sportolót, edzőt és támogatót köszöntöttek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !