Őszi dísznövényakció

Csepel.hu

Az esős időjárás sem szegte kedvét a csepeli lakosoknak, hogy a reggeli óráktól kezdve átvegyék a Csepeli Zöld Sziget Program keretében meghirdetett ingyenes dísznövényeket.

Az önkormányzat őszi dísznövényakciójában 21-féle, összesen 5500 kiültetésre szánt dísznövényt adtak át a csepeli városgazda munkatársai a pályázatra sikeresen jelentkező csepelieknek.

Idén az ajándék cserjék mellett ingyenes évelő növények közül is válogathattak a családi és a társasházak lakói. Egyenként öt dísznövényt lehetett elvinni az évelők és cserjék kínálatából. Kedvelt növény az angol levendula, a terülő rózsa, de szívesen viszik a törpe őszirózsát és a keleti tollborzfűt is a kertbarátok, akik ültetési és gondozási tájékoztató füzetet is kaptak a választott növényfajok mellé.

A városvezetés több éve rendszeresen oszt ki a kerület lakói között ingyenes virágpalántákat, facsemetéket és komposztálási eszközöket. A mostani ingyenes akcióról Gábor Lászlóné Csepel polgármesterének facebook oldaláról tájékozódott. „Öt darab törpe orgonát választottam, az utcafrontra ültetem majd őket. Az előzőek nyáron kiégtek. Szeretek kertészkedni, egyedül maradtam, jólesik kimozdulnom. A kis munka lefoglal, a növények pedig gyönyörködtetnek” – mondta lapunknak a nyugdíjas hölgy.

Molecz Jánosné és férje a Szatmári utcából érkeztek a dísznövényosztásra. „Ha ilyen esős időben itt vagyunk, mindenki gondolhatja, mennyire szeretjük a kertészkedést. Bugás hortenziát és törpe orgonát viszünk haza. Tavasszal és ősszel is mindig eljövünk, jók az ilyen akciók. A szomszédunknak volt szerencséjük gyümölcsfához is hozzájutniuk. Legközelebb mi is jobban figyelünk a facsemeték akcióra. A most választott törpe orgonát kiültetjük a házunk elé, mert ott épp elhalt a sövényünk fele. A hortenzia pedig a kertünket díszíti majd” – tette hozzá Mária.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Őszi dísznövényakció” bejegyzésre

  1. László szerint:

    “Egyévesek a budapesti méhlegelők: megsokszorozódott az élővilág, és egy hódcsalád is megjelent. Az első év adatai alapján a méhlegelőkön 2-5-szörösére nőtt az élővilág. – Nagyapó nem kér egy hódcsaládot? 🤣

  2. pl szerint:

    Demens Nagyapó Noénak nem méhlegelő, hanem birkalegelő kell, tudhatnád…

Itt lehet hozzászólni !