Nulla forint támogatás a fővárostól

Csepel.hu

Több mint egy héttel ezelőtt tájékoztatta Borbély Lénárd polgármester a csepelieket arról a jó hírről, hogy a Kormány újabb 750 millió forinttal támogatja a kerületi egészségügyi fejlesztéseket az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

Az EBP-ről annyit kell tudni, hogy ez egy hazai forrásból megvalósuló egészségügyi fejlesztés, amelyet állami költségvetésből finanszíroznak. A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján Budapest 50 milliárd forint plusz állami forrást is kap erre a programra, amelyet évenkénti 10 milliárd forintos felosztásban kap meg a Főváros, illetve a kerületek.

 

A megállapodás alapján az évi 10 milliárd forint felosztására a Fővárosi Önkormányzat tesz javaslatot.

„Meglepetéssel olvasom, hogy ellenzéki politikusok, köztük a csepeli Momentum is úgy informálja az embereket, hogy a Főváros vezetése harcolta ki Csepelnek ezt a mostani 750 milliós állami támogatást” – írja a közösségi oldalán a csepeli polgármester, hozzátéve, hogy ezzel szemben a valóság az, hogy az idei 10 milliárd forintból a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat javaslata Csepelnek NULLA FORINT támogatás volt a 2021-es évre.

„Éppen ezért egyeztettem folyamatosan a Kormány képviseletével. Így született meg az a kormányzati javaslat, hogy Csepel se maradjon ki az egészségügyi fejlesztési forrásokból és így jutottunk 750 millió forint plusz állami pénzhez. Ezt a pénzt pedig a csepeli emberek érdekében fogjuk felhasználni.” – írja Borbély Lénárd, hozzátéve, hogy nem érdemes hamis állításokkal félrevezetni az embereket, mert „a tények, mint tudjuk, makacs dolgok.”

 

Csepel.hu

7 hozzászólás “Nulla forint támogatás a fővárostól” bejegyzésre

  1. Kistaxis szerint:

    T. Polgibácsi!
    Ha a matekozunk akkor kb. az erre az össz összegre jutó kerületi arány 3x-os összegét sikerült kiharcolni a kormánynál. Ez szép teljesítmény, aláírom. Bár ez népesség arányban nem tudom, hogy mekkora eltérést eredményezne kerületi szinten, de azért úgy látom, hogy csak sikerül némi hátszéllel megkerülni a pénzgazdálkodással megbízott Fővárosi Önkormányzatot…
    Arra meg baromi kíváncsi lennék, mind két fél részéről, hogy mi alapján kinek mennyi és miként jut, jutna.
    És hogy a difi kinél, hogy jelenik meg?
    De szerintem kár ezen agyalnom…
    Ugye?

  2. Gratulálok szerint:

    Örüljetek a nulla támogatásnak! Csinálhatnák azt, amit a kormány! Még azt is elvonja, ami törvény szerint járna! Azaz van negatív támogatás is! Mindenkitől egyformán elvon, aztán a haveroknak kicsit visszaad!

    Borbély úr, hozza már nyilvánosságra, Csepeltől eddig mennyit vontak el, s abból eddig mennyit adtak vissza!

    A spanyolcsizmán húznak tíz tekerést, aztán kettőt visszaengednek! Hurrá, így lassabban döglünk meg!

  3. kormánypárti szerint:

    Ennyi Szabó Szabolcs teljesítménye. Pedig milyen sokat lobbizott, tárgyalt, hogy sikerüljön valamit kicsikarni KariGeriékből. Ja, nem! Azért a kormány tehet még erről is.

  4. Kistaxis szerint:

    Kedves kormánypárti!
    Szabóka pont ennyit tett hozzá amennyit Te is írtál!
    És szólj már a spanodnak, válaszoljon már arra amit előzőleg írtam/ kérdeztem….
    Jaaaaa!!! Telefonál oltás kérdésben és nem ér rá?
    Hát hajoljon közelebb :*

  5. Kistaxis szerint:

    Ne haragudj, nem akarok részrehajló lenni!

    Mind hárman 😉

  6. Gyula szerint:

    Gyerekek!
    Ti fordítva ültök a lovon, vagy rossz pályán haladtok? 😁👍
    Akitől elvesztek, még attól kértek, követeltek? Ez beszarás! 😫🤣

Itt lehet hozzászólni !