36 hektáros közpark épül Csepelen

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán jelentette be a hírt, mely szerint a kormány döntése értelmében egy kerületeken átívelő, méreteiben is óriási parkfejlesztési program indul a fővárosban.

Ennek első állomása Csepelen lesz.

A polgármester közölte, erről ma jelent meg a közbeszerzési kiírás. A döntés értelmében egy, pihenőterekkel, közösségi kertekkel, sportpályákkal, gyalogos-, valamint kerékpárosutakkal – összesen 36 hektáron – vadonatúj, Csepel teljes lakosságát is kiszolgálni képes közpark épül Észak-Csepelen. “A beruházásról több mint egy éve állapodtunk meg és a kormánnyal közösen, közösségi tervezéssel kívánjuk megvalósítani. A pályázat májusban zárul, ennek győztesével fog szerződést kötni a Budapest Fejlesztési Központ a tervezésre. A tervek, az érintett önkormányzatokkal egyeztetve, két év alatt készülhetnek el.” – írja Borbély Lénárd.

 

Csepel.hu

33 hozzászólás “36 hektáros közpark épül Csepelen” bejegyzésre

  1. Ibolya szerint:

    Parkokból van már bőven elég!!!Játszóterekből is….
    Élelmiszer áruházat/-házakat /szeretnénk,reggeltől-estig nyitva tartó postát,egyéb olyan üzleteket,amelyek hiánya miatt örökösen be kell zarándokolnunk a központba.
    Miért OLYAN nagyon nehéz ezt megérteni ??
    Mi királyerdeiek ,már írtam többször, mostohák vagyunk a saját lakhelyünkön!

  2. Májkrém szerint:

    Inkább a pocsék utakat csináljátok már meg! Mind a járdákat, mind az úttesteket, mert borzasztó minőségűek. Na majd utána jöhettek, az egyébként pofás ötlettel!

  3. Malák Antal szerint:

    Májkrém, szólj a Karácsonynak

  4. kormánypárti szerint:

    Eddig is be kellett fáradni a központba az ügyes-bajos dolgok intézéséhez. Mi változott? Ja, hogy meg tetszett öregedni? Ez nagyjából ugyanaz az eset, mint amikor valaki egy lift nélküli házban a harmadik emeleten vesz lakást, majd egy idő után nem bír felmászni a lépcsőn. Szabad elköltözni!

  5. Ibolya szerint:

    Öregedett az öreganyja!!!!
    Szégyen,hogy mennyire ellátatlan Királyerdő.
    Nagyon-nagyon rossz az összehasonlítása!Egyiknek köze sincs a másikhoz.

  6. Horváth János szerint:

    Ibolya!
    Ne reménykedjen! Királyerdőben nincs akkora kereslet, ami egy közepes üzletet el
    tudna tartani. Bő 30 évvel ezelőtt az ottani kisboltok veszteségét az állam pótolta, mert
    akkor még fontos volt sz EMBER. A rendszerváltás óta csak a haszon számít! És gondol-
    jon bele, faluhelyen ez a probléma még nagyobb.

  7. Nagyapó szerint:

    Ezért kapnak 45 milliárdos támogatást a falusi kisboltok a kormánytól. Sajnos Csepel a Főváros része, ahol a vezetőség csak plakátol, no meg lop (Lánchíd, újság, BKV, stb.).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Tóth Ervin szerint:

    Tulajdonképpen Csepel legszélére kell elzarándokolni mindenkinek, ha a parkba akar menni. A IX kerületből közelebb lesz a park mint Csepelről. Van bőven hely a kis-Duna parton a Kolonics sétány közelében. Oda mindenki könnyedén kilátogat. ahogy most is teszik. Nem jó a hely választás.

  9. Tonyó szerint:

    Aki azt állítja, hogy Csepelen már túl sok a park, az nem járt még külföldön.

  10. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    A működő kisboltok! Ja, és a feltételek!

  11. Horváth János szerint:

    Ez a park is benne volt az olimpiai tervcsomagban, nem baj ha a lakosság beledöglik, a
    felcsútinak kell! Csepelről nagyon kevesen fogják látogatni, ez a park sose lesz csepeli.
    Viszont jöhetnek a közmunkások meg a parkőrök.

  12. Malák Antal szerint:

    Komcsi hozzászólás, gyere át Erzsébetre, itt párttársakra találsz. Űlni a langyos vízben és felvenni a nagy lóvét.

  13. robi szerint:

    Sokan tévedésben vannak.
    A terület felett már nem Csepel rendelkezik, a beruházást nem az Önkormányzat finanszírozza.

    A szokásos más tollával ékeskedés.

    Ha elkészül, verjük a mellünket, vele, ha gond van, semmi közünk hozzá (ld. Jedlik)
    A lepusztult kerületi utak és a királyerdeiek kívánságai már kerületi hatáskörbe tartoznak.

  14. Horváth János szerint:

    Cáfolni, cáfolni, cáfolni!

  15. Malák Antal szerint:

    Mit cáfolsz a tényeket? Ti komcsik azt se hiszitek el amit láttok. Nagy a vőrős kőd!

  16. kormánypárti szerint:

    Többet ér egy ilyen közpark, mint Karácsony klímaerdeje. Lesz benne BMX központ, vadvizi központ, xtrém park, szabadtéri fitnesz pályák, streetball pálya, freestyle pálya, futókör, stb. A csepeliek számára olyan hosszú távú előnyöket jelent, mint Budapest történelmében a Városliget vagy a Népliget. A csepeli lakosok lesznek a beruházás nyertesei, az ingatlanok értékét is megdobják a fejlesztések.

  17. Zsivány szerint:

    Királyerdő tele van öregekkel, akik egyrészt igénytelenek, csak a legszükségesebb fogyasztási cikkeket vásárolják, másrészt árérzékenyek, ha valamihez olcsóbban hozzájutnak mondjuk a piacon, nem számít a távolság. Ha nem pörög folyamatosan az árukészlet, áll benne a pénz, nem kifizetődő boltot üzemeltetni.

  18. Tóth kati szerint:

    Horvát elvtit nagyon egyszerű cáfolni.Mindegy,hogy melyik kerületé az a rész,egy hányadék,drogosokkal,szeméttel,mocsokkal együtt.Ha megújul,szép közpark lesz ott,az minden épeszű embernek tetszeni fog.Tudom,hogy az elvtársak nem szeretnek építeni,mégis eltűnik náluk minden pénz.

  19. Malák Antal szerint:

    Inkább szegények és megtanultak spórolni. Abból a kicsiböl is adnak nektek és van pofátok elfogadni. A saját nagyszüleid is azok akkor?

  20. Malák Antal szerint:

    Tóth Kati: minden szavad igaz, csak rombolni és lopni tudnak.

  21. janipapa szerint:

    T. Korrmánypárti !

    Én úgy tetszik itt öregedtem meg Csepelen ! Nem muszáj ilyen hangnemben beszélni azokról az idősekről akik III IV emeleten laknak ! Nem tudom Ön hány éves de én már megéltem 74 évet ebből itt Csepelen több mint 50 -t ! Kívánom hogy Ön is megérje ezt a kort és majd ha nem tud felmászni az emeletre gondolkozzon el hogy elköltözne e ? Köszönöm a jó tanácsot ! Sajnos kénytelen vagyok maradni a IV. emeleten !
    Üdvözlettel egy IV .-re nehezen felmászó nyugdíjas !!

  22. Horváth János szerint:

    Mit is írtam?
    Nézd meg a Déli-kapu programot, ott van benne!
    Csepel sajnos egy elöregedett kerület, innen kevesen fognak elutazni odáig, inkább
    sétálnak a Duna-parton. Azok a sportpályák nem kisgyerekeseknek valók, így azok
    se mennek oda.
    A pályákra vigyázni kell, a parkot karban kell tartani, ehhez emberek kellenek, és olcsón!
    Erre ez a 3 hereváladék máris ugat. Cáfold meg barom!

  23. kormánypárti szerint:

    T. janipapa!

    Nem az idősek megsértése volt a célom, hanem az emberek előrelátásának a hiányára valamint a rugalmatlanságára utaltam általánosságban. Ahogy Ön is jelzi, nem jellemző, hogy 74 évesen költözik valaki a negyedik szintre egy lift nélküli társasházban, hanem évtizedekkel korábban, amikor még könnyen mozog és nem okoz nehézséget a lépcsőzés. Ugyanis akkor még nem gondol arra, mi lesz vele később. Hogy rossz térdekkel például egy bevásárlásból jövet milyen tortúrát fog jelenteni cekkereket cipelve felkapaszkodni a lépcsőn. Persze, hogy nem szívesen hagyja ott az ember azt a környezetet, ahol leélte az élete túlnyomó részét, az érzelmi kötődést abszolút meg lehet érteni. De akkor mi a megoldás? Az, hogy a lakóközösség létesítsen lépcsőliftet vagy mozgólépcsőt a tulajdonostársak anyagi hozzájárulásával? Esetleg az önkormányzat, az állam vagy a Jóisten adjon jelentős összegű támogatást ehhez? Nem beszélve arról, hogy egy ilyen gépészeti berendezést karban is kell tartani, vagyis nem egyszeri költséget, hanem rendszeresen felmerülő kiadást jelent. Horváth János szerint így kellene csinálni.

  24. kormánypárti szerint:

    A baloldali világszemlélet rövidtávú gondolkodásmódot jelent. Azt nézi, éppen mi a jó azoknak, akik a markukat tartják. A Weiss család dönthetett volna úgy ahelyett, hogy üzemet létesít Csepel községben, hogy szétosztogatja a vagyonát a szegények között. Ebben az esetben Csepel talán még mindig csak egy porfészek volna, Weiss Manfréd neve pedig legfeljebb egy lábjegyzet a történelemkönyvekben. A Népligetet 1870-ben alapították, előtte egy szeméttelep volt a helyén. A Városligetet pár évtizeddel korábban alakították ki, ami azelőtt egy mocsaras vidék volt. Biztos vagyok benne, hogy a kiegyezést megelőzően abban a korban számos ellenzője volt ezeknek a projekteknek, mégis csupa-csupa jó dolog nőtt ki belőlük (gyógyfürdő, állatkert, angolpark, stb.).

  25. Betke szerint:

    Kormánypárti, milyen ingatlan értékemelkedéséről beszél? Ott semmilyen lakott terület közel-távol nincs! Ez valóban a IX. Ker. lakóinak készül, a területet az új híd fogja elválasztani Csepeltől. A tervezet szerint. Tovább semmi beruházás, fejlesztés! Nézzünk csak körül, Ady E. u-Rákóczi F. u szinte végig, a kerület szégyene! Ezzel is kellene valamit kezdeni, a hárosi területről nem is beszélve! Ez is része volt egy választási igérethalmaznak, mint a királyerdei kereskedelmi egység megvalósítása.

  26. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Azért Te ritka nagy barom vagy!

  27. Ibolya szerint:

    De MIÉRT ???? is kell minden egyes cikkhez,hozzászóláshoz politikát generálni ?
    Legyen az akár csak egy buszvégállomás,parképítés,akármi.Miért nem lehet inkább!!!! okos tanácsokkal ellátni,segíteni egymást ?Főleg a kerületünket,ahol,úgy gondolom,mindannyian élünk.
    Miért ?
    Ameddig itt ilyen a mentalitás,addig teljesen felesleges bármi témát is felvetni.
    Hiszen csak az ” erő ” beszél a legtöbbjükből…..

  28. kormánypárti szerint:

    Horváth kifogyott az érvekből…
    A pályázat ki lett írva, az önkori átadná a 6000 m2-es területet a beruházónak. Ha lenne aki megvalósítja a fejlesztést. Mit kéne még tennie? A piackutatás szerint a környéken nincs megfelelő vásárlóerő, arra pedig nem lehet számítani, hogy majd a központból jönnek ide a vásárlók.

  29. Ibolya szerint:

    ….csakhogy az a pénz már régen elfogyott! Hová ?
    Hány éve is,hogy azokat a szerencsétlen háztulajdonosokat ” kisajátították ” ?
    Azóta mindketten BELEHALTAK a bánatukba.
    A környéken megfelelő vásárlóerő lenne,sőt!!,még ” bentről” is jönnének,hiszen mi is a Temető melletti Aldi-ba járunk.

  30. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Érvekre érvekkel válaszolok, a baromságra még nem találtam érvet!

  31. Lili Züllig szerint:

    Szeretnék sok grillplatzot, strandröplabda pályát, teniszezni is szeretek, asztali tenisz pls, campingelési lehetőséget, egy botanikus kertet, egy hintaparkot, és egy ilyen WaterShowparkot, és egy Csepel hajót odabiggyeszteni, partyzásra. Jó lenne egy kínai kert kis teázóval, vagy egy kis buddha kert, egy kanári kert csiripelő madárkákkal, többszáz színes tulipán virágozna és sok-sok cukorsüvegfenyő borostyánnal…elsírom magam, olyan szép lenne

  32. Zsivány szerint:

    Egy közparkot nemcsak a közvetlen környezetében lakók látogatnak, megkockáztatom ők vannak kisebbségben. Pár kilométerről beszélünk, HÉV-vel is és autóval is mindössze néhány perces távra van a terület, de biciklivel sincs túl messze. Emellett munkahelyek is létrejönnek: a pályákra vigyázni kell, a parkot karban kell tartani, gondozni, amihez emberek kellenek. Elsősorban a tulaj által nem befolyásolható lokáció határozza meg egy lakóingatlan értékének legalább a kétharmadát, nemcsak a szűkebb környék adottságai, de a tágabb környezeti jellemzők is sokat nyomnak a latban.

  33. maminti szerint:

    Mindez nagyon szép, a belvárosiaknak közel is lesz. De mi a helyzet a kerület déli részével? Csepel-Háros 40 éve rendezés alatt áll Van itt egy értékes terület a Csepeli út és a Rákóczi út között ahová a rendezési terv szerint lakóövezetet kívánnak kialakítani. Mikor? A telkek eladhatatlanok, mert mezőgazdasági besorolás alatt állnak még mindig, vagy ha ki is lettek némlyik vonva, 3-4 ezer négyzetméteres telkeket manapság ki akar venni? Az érdeklődők lakni akarnak, nem gazat kaszáltatni ekkora területeken. Mikor és mire számíthatnak az ezen a területen élők? Erről is szeretnénk már valamit hallani.

Itt lehet hozzászólni !