Töretlen a Csepel kerékpár népszerűsége

csepel.hu

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere január 15-én látogatást tett a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt.-nél.

„A méltán híres üzem, amely Magyarország vezető és egyben legnagyobb múltra visszatekintő cége, idén ünnepli 91. születésnapját, tovább öregbítve ezzel kerületünk jó hírnevét. Büszkék vagyunk a Csepel bringákra” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd.
A Csepel Zrt. telephelye ma is ugyanott található, ahol a Weiss Manfréd alapította gyárból 1928-ban kigurult az első Csepel kerékpár. Paróczai Iván, a Csepel Zrt. kereskedelmi igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a cég fő profilja a kerékpárok gyártása és eladása, emellett fontos az alkatrészek és a különféle felszerelések értékesítése. Országszerte mintegy ötszáz kiskereskedői partnerrel rendelkeznek. „Termékkínálatunkban a hagyományos, lánccal hajtott kerékpárok a meghatározóak, de gyártunk elektromosakat is. A család minden tagjának kínálunk bringákat a tanulóbicikliktől kezdve a gyerekkerékpárokon át egészen a felnőtt méretig. Mintegy ötvenhétféle kerékpárt gyártunk, a legnépszerűbbek a trekkingek és a city kerékpárok.” Kérdésünk re, miszerint a járványhelyzetben hogyan alakul az értékesítések száma, így válaszolt:

„Az elmúlt egy évben jelentős keresletnövekedés tapasztalható, hiszen a korlátozások miatt a kerékpár maradt az egyetlen eszköz a sportolásra. Bizakodóan nézünk az új év elé, hiszen országszerte egyre több kerékpárút létesül, és évről évre fejlődik a kerékpáros turizmus is.” A Csepel Zrt. a fejlesztésre is nagy hangsúlyt fektet. „Évente jönnek ki új modellek, a tervezés során pedig figyelembe veszik a kereskedői és a fogyasztó igényeket egyaránt. Kilencvenegy év tapasztalatát latba vetve saját magunk tervezzük a vázakat, amelynek geometriája a kor igényeinek és a magyar testalkatnak megfelelően készül” – mondta Paróczai Iván. A Csepel márkának ma is töretlen a népszerűsége, felmérések szerint az ország minden területén, a legkisebb lélekszámú magyar falvakban is ismerik a Csepel kerékpárokat. Ennek is köszönhető, hogy a Csepel Zrt. 2010 óta minden évben elnyerte a Magyar Brands Díjat, amelyet számszerűsíthető kritériumok alapján ítélnek oda olyan cégek termékeinek, amelyek a nemzetközi piacon is méltóképpen képviselhetik hazánkat. A Csepel kerékpárok iránt az egész Kárpát-medencében nagy az érdeklődés, Lengyelországba és Spanyolországba is eljut néhány darab.

Lass Gábor

Itt lehet hozzászólni !