Végh Péter Prokop Péter-díjban részesült

Csepel.hu

A 2020. évi Prokop Péter-díjat Végh Péter képzőművész kapta. Az elismerést Ábel Attila alpolgármester, a díj kurátora adta át a polgármesteri hivatalban június 30-án.

A római katolikus pap, író, festő emlékét dr. Prokopp Mária művészettörténész, kuratóriumi elnök idézte fel. Dr. Zámbó Károly római katolikus pap, a díj kurátora a kitüntetett képzőművész munkásságáról szólt. Tevékenységét Erdei Kvasznay Éva képzőművész, díjalapító kurátor méltatta.

A festőművészt, grafikust és fotóst sokoldalú képzőművésznek nevezte, aki évtizedek óta aktívan részt vesz a csepeli kulturális közéletben. 1969 óta tagja a csepeli képzőművész körnek, alapító tagja a Csepeli Alkotó Fórumnak, tíz évig volt a Csepel Újság fotósa, gyerekeknek fotószakkört vezetett, majd gyermek és ifi cselgáncs edzőként is tevékenykedett. Gazdag fotóanyagában szerepel többek között Prokop Péter, Muray Róbert, Buna Konstantin, Misch Ádám és sokan mások – ismertette a díjalapító kurátor.

Kitért a díjazott Prokop Péterrel való személyes kapcsolatára, barátságára, akinek szellemisége jelentős hatást gyakorolt életére és művészetére. A 18 Prokop könyv valamelyike azóta is éjjeliszekrényén van – tette hozzá Erdei Kvasznay Éva, aki elárulta azt is, hogy a képzőművész élete álma teljesült azzal, hogy Prokop díjat kapott.

A díjátadón közreműködött Bernáth Ferenc gitárművész.

A.Zs.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Végh Péter Prokop Péter-díjban részesült” bejegyzésre

  1. Lennox szerint:

    Gratulálok! Péter nagyon sokoldalú személyiség, én a 70-es évek végén, tizenévesként jártam hozzá cselgáncs edzésre az Iskola téri suliba, azóta ismerem 👌🙂

Itt lehet hozzászólni !