Tájékoztató a FSZEK csepeli könyvtárainak várható nyitásáról

FSZEK, Mr.gabee, Csepel.info

A legfrissebb információk az újranyitás időpontjairól, az induló szolgáltatásokról és az olvasóinkat érintő kompenzációról:

2020. július 1-én nyit a Sétáló utcai Könyvtár (XXI. II. Rákóczi F. út 106.)

Új, ideiglenes nyitvatartási idő:
hétfő-szerda-csütörtök: 12-18 óráig
kedd- péntek: 10-16 óráig

2020. július 22-én nyit a Királyerdei Könyvtár, (XXI. Szent István út 230.) és a  Csillagtelepi Könyvtár (XXI. Vénusz u. 2)

Új ideiglenes nyitvatartási idő:
hétfő-szerda-csütörtök: 14-18 óráig
kedd- péntek: 10-14 óráig

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az újranyitást követően a nyár folyamán könyvtáraiban nem tart szünetet.

Az újranyitott könyvtárakban a következő szolgáltatásokat kínáljuk:
-dokumentumok visszavétele
-előre megrendelt (online előjegyzési felületen, e-mailben vagy személyesen kért) könyvek, filmek és hangzó anyagok kölcsönzése
Olvasóink és könyvtárosaink biztonsága érdekében átmenetileg nem lesz mód a helyben használatra, a polcokról történő válogatásra, rendezvényeken, könyvtári foglalkozásokon való részvételre.

Terveink szerint 2020. július 22-től már lehetőség lesz a polcokról történő közvetlen válogatásra is valamennyi tagkönyvtárban!

Előjegyzés, kérés menete:
Igényelhető jelenleg kölcsönözhető és más olvasónál kölcsönzésben lévő mű is.
Online előjegyzésre attól a naptól nyílik lehetőség, amikor az újranyitásról szóló elektronikus tájékoztató levél kiküldésre kerül.
Kölcsönzési igényét leggyorsabban a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva tudja jelezni.
Munkatársainknak igényét e-mailben is elküldheti, közvetlenül annak a tagkönyvtárnak az e-mail címére, melynek tagja. Az e-mail címet olvasójegyén is megtalálja.
Kollégáink minden esetben visszajelzést küldenek a beérkezett kérések teljesíthetőségével kapcsolatban.
A személyes előjegyzést elsősorban azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel.
Fontos tudni, hogy az újranyitó tagkönyvtárak szolgáltatásait csak az adott tagkönyvtárba érvényes tagsággal lehet igénybe venni.

Az ütemezés szerint megnyíló könyvtárakba késedelmi díj fizetése nélkül lehet visszavinni a műveket a nyitást követő 30 naptári napon belül. Ez lehetőséget ad Önnek arra, hogy elkerülje az újranyitást követő kezdeti időszakban várható megnövekedett forgalmat. A türelmi idő lejárta előtti napon emlékeztető e-mailt küldünk. A nyitást követő 31. naptári naptól a Használati Szabályzat alapján számoljuk a késedelmi díjat, és eszerint küldjük ki a felszólító leveleket is.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a késedelmi díj fizetésére szóló mentesség nem vonatkozik a bezárás előtt lejárt kölcsönzésekre és a korábban keletkezett tartozásokra. Nem számolunk fel késedelmi díjat az újranyitás előtti zárvatartási napokra ezekben az esetekben sem. Kérjük, azok rendezésénél részesítsék előnyben a távfizetési szolgáltatásunkat.
azoknak, akiknek az újranyitáskor még érvényes a tagságuk, a tagság érvényességét automatikusan meghosszabbítjuk a bezárás időpontjától az adott tagkönyvtár nyitásáig terjedő időtartammal
akiknek a tagsága a zárvatartás időszakában lejárt, azoknak a nyitás napjától számítva annyi napra érvényes tagságot biztosítunk, amennyi a bezárás napjától a tagság lejártáig eltelt.
Kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel portálunkat és közösségi oldalainkat, ahol legfrissebb híreinkkel és online tartalmainkkal várjuk Önöket.

Itt lehet hozzászólni !