Új mentőautó áll szolgálatba

Csepel.hu

Korszerűen felszerelt mentőautót adtak át a Csepeli Mentőállomáson június 30-án. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kormányzati támogatással összesen 256 darab új mentőautót vásárol 2019-20-ban. Ezek egyike a Volkswagen Crafter típusú csepeli esetkocsi is.

A hivatalos átadáson részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Borbély Lénárd polgármester és Dr. Engelbrecht Imre az OMSZ regionális igazgatója. Dr. Engelbrecht Imre köszönetét fejezte ki a kormányzati támogatásért, mely lehetővé tette, hogy új mentőautó álljon szolgálatba Csepelen.

Németh Szilárd köszöntőjében hangsúlyozta: 2010 óta rendkívül jó együttműködés alakult ki az önkormányzat és a mentőállomás között. Csepel önkormányzata az országban elsőként vásárolt esetkocsit. A mentőállomáson jelenleg négy kocsival dolgoznak, melyből az egyiket most sikerült az Egészséges Budapest Program keretében lecserélni.  Németh Szilárd a COVID-járvány kapcsán pedig köszönetét fejezte ki a mentőállomás valamennyi dolgozójának a tisztességes munkáért, helytállásért.

Borbély Lénárd beszédében kiemelte az elmúlt öt évben a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat fenntartása mellett az önkormányzat saját erőforrásból összesen 413 millió forintot fordított az egészségügy fejlesztésére, a háziorvosi rendelők felújítására, orvosi eszközökre és a TIESZ klimatizálására. Ugyanakkor kiemelte az Egészséges Budapest Program keretében 1,7 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a kerület, mely a csepeli önrésszel kiegészítve 1,9 milliárd értékben járul hozzá Csepel egészségügyi fejlesztéseihez. Ezt nem csupán új eszközök beszerzésére fordítják, de egy új gyermekgyógyászati centrumot is kialakítanak a Szent Imre téren. Borbély Lénárd egyúttal hangsúlyozta ezen felül a kormány újabb 1 milliárd forintot különített el a kerület számára, melyből újabb jelentős beruházások valósulhatnak meg. Az új mentőautó átadása kapcsán pedig kiemelte, a csepeli mentőállomás a jövőben is mindenben számíthat az önkormányzat támogatására.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Új mentőautó áll szolgálatba” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Köszönjük.Az életben a legfontosabb az egészség!

Itt lehet hozzászólni !