Akadálymentesítik a tüdőgondozót

csepel.hu

Központ (ÁEEK) 64 millió forintos támogatásának köszönhetően újabb egészségügyi fejlesztések valósulnak meg a kerületben.

A rendelkezésre álló összeget új eszközök beszerzésére és a tüdőgondozó akadálymentesítésére fordítja a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat – tájékoztatta lapunkat dr. Dobák András, az intézmény főigazgatója.

Bár a tüdőgondozót néhány éve felújították, de a kerekesszékkel való bejutás nehézkes és körülményes maradt, az épületben működő lépcsőn járó készülék nem volt biztonságos. A támogatásnak köszönhetően azonban néhány héten belül megoldódik a probléma, korszerű lépcső-felvonót szerelnek fel az intézményben, mely segíti a mozgáskorlátozottak könnyebb bejutását.

 

Új eszközök, betegelégedettség

Ugyanakkor ÁEEK támogatásából új terheléses EKG-készüléket, sebészeti lézerberendezést, laboratóriumi műszereket, automatikus vérnyomásmérőket, a mélyvénás trombózis diagnosztikájához szükséges készüléket és fül-orr-gégészeti eszközöket is vásárol a szakrendelő, melyek hamarosan a páciensek gyógyulását szolgálják. Dobák András egyúttal hozzátette: egy új takarítógépet is beszereztek, így már két készülék gondoskodik a folyosók tisztántartásáról.

Az ügyeletet érintő minőségbiztosítási rendszerrel kapcsolatban a főigazgató kifejtette: eddig négy páciens töltötte ki a betegelégedettségi kérdőívet és dobta be a váróban kihelyezett ládába. Ez alapján elmondható, hogy valamennyien pozitívan nyilatkoztak, elégedettek voltak az ellátással. A kérdések például a várakozási időre, a hangnemre, az ellátás körülményeire vonatkoznak, a kérdőívet bárki név nélkül kitöltheti. Dobák András hangsúlyozta: érdemes minden irányú tapasztatot megosztani a szakrendelővel, hiszen csak így kaphatnak átfogó képet az ellátás színvonaláról. A közösségi oldalakon tett panaszok nem tekinthetők hivatalosnak. A minőségbiztosítási rendszert hamarosan kiterjesztik a többi rendelésre, és egy dolgozói elégedettségi kérdőívet is kidolgoznak.

PE

7 hozzászólás “Akadálymentesítik a tüdőgondozót” bejegyzésre

 1. Horváth János szerint:

  Ha már ilyen jól körülnéztek, miért hagyták ki a tetőt? Több helyen hatalmas lyuk tátong, a
  cserepek elmozdultak, balesetveszélyes. Arról nem is beszélve, hogy a felújítás is drágább
  lesz!

 2. Gary Ridgway szerint:

  …de ott a tábla, még ma is láttam, hogy “felújítottuk a tüdőgondozót”…
  …még mégsem? 🙂

 3. Horváth János szerint:

  Maradjunk annyiban, hogy csináltak valamit!

 4. abc123 szerint:

  Gary Ridgway#Ja,kívülről nézve kicserélték az első emeleti 6-7 ablakot műanyagra + a két bejárati kaput.Az alagsori volt tüdőszűrő ablakait meg csak lefestették fehérre,a tüdőszűrőt bezárták tehát ahoz a részhez valszeg hozzá sem nyúltak mert minek.
  A második emelet az mihez tartozik mert ahoz meg mintha hozzá sem nyúltak volna.

 5. Gary Ridgway szerint:

  abc123!
  Az épület többi része anno az ADU oktatási központ használatában volt. Annak a sorsát nem követtem, utána kéne nézni. A másik (volt) épületükben református (mi más) iskola működik. Gondolom, hogy keresztbe tettek nekik?!

 6. Nagyapó szerint:

  Horváth János szerint:”…. a felújítás is drágább lesz!”. Kinek?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. Horváth János szerint:

  Nagyapó!
  Mit gondol ki fizeti végső soron az egészet?

Itt lehet hozzászólni !