Figyelem, lezárják a Rákóczi Ferenc utat az M0-ás híd alatt

BKK, Napi.hu

Teljes szélességében lezárják a forgalom elől Csepel-szigeten a II. Rákóczi Ferenc út M0 híd alatti szakaszát február 29-én, szombaton 0:20-tól március 2-án, hétfőn 0:20-ig a halásztelki csomóponti híd szélesítéséhez kapcsolódó munkák miatt. A lezárás idején gyalogosan sem lehet átkelni az úton, az érintett autóbuszok terelve közlekednek – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Csepel felől a halásztelki csomópontban a lezárás ideje alatt is lesz lehetőség az M0 autóútra felhajtani Buda felé. Az M5-ös autópálya felé vezető felhajtó ugyanakkor már nem lesz használható, ezért Csepel felől érkezve a szigetszentmiklósi (Csepeli úti) felhajtót érdemes igénybe venni – írják.

A közúti forgalom a II. Rákóczi Ferenc út helyett a Plútó utca-Csepeli út útvonalon vagy a II. Rákóczi Ferenc útról az Auchan előtt Szigethalom felé, a Csepel-szigeti gerincúton tud az M0 körgyűrűn átjutni.

A hétvégi lezárást követően, március 2-tól várhatóan 4 hónapig a híd felújítási munkái miatt 3,8 m-es magasságkorlátozást vezetnek be a II. Rákóczi Ferenc út M0 híd alatti útszakaszára.

Változások a közösségi közlekedésben

A forgalomkorlátozás idején a Szigetszentmiklós felé közlekedő 38-as, 38A és 238-as autóbusz terelve közlekedik, Lakihegy térségét nem érinti. Lakihegyre a terelt útvonalon, a megszokottnál hosszabb menetidővel közlekedő 690-es Volán-járattal, illetve éjszaka a csak Lakihegyig közlekedő 938-as autóbusszal lehet eljutni.

A 138-as autóbusz Csepel, Szent Imre tér felé nem érinti az Áruházi bekötőút megállóhelyet. A 38-as, a 38A, a 238-as és a 938-as autóbusz szintén terelve jár, egyik irányban sem érinti az Áruházi bekötőút és a Lakihegy, Cseresznyés utca közötti megállókat.

Forrás: Napi.hu

2 hozzászólás “Figyelem, lezárják a Rákóczi Ferenc utat az M0-ás híd alatt” bejegyzésre

  1. telepi szerint:

    Nem csak a hidat kell szélesíteni, hanem a le- és felhajtási lehetőségeket is bővíteni szükséges. A lámpa egy vicc

  2. Gary Ridgway szerint:

    Vasárnap, 16:30 körül egy árva lélek nem volt a helyszínen, tehát mit csináltak? 🙂

Itt lehet hozzászólni !