A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csepelen

csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a polgármesteri hivatal falán 2011-ben elhelyezett emléktáblánál tartotta megemlékezését a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, valamint Morovik Attila alpolgármester és dr. Szeles Gábor jegyző helyezték el a megemlékezés koszorúját. 

Megemlékezett még a csepeli Fidesz-KDNP frakció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, a Szabó Magda Közösségi Tér, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda,  Budapest XXI. Kerület Csepel Választókerület Helyi Választási Bizottsága és a Vitézi Rend képviselői.

2000 óta, az első Orbán-kormány döntése alapján tartják február 25-én a kommunizmus áldozatainak emléknapját. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát.

Történészek szerint a kommunista eszméket hirdető terrorszervezeteknek körülbelül négyszer annyi ember esett az áldozatául, mint a nácizmus következtében.

Emlékezz és ne feledd!

csepel.hu

13 hozzászólás “A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csepelen” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Már most gondolkodhatunk, hol állítjuk fel az orbánizmus áldozatainak az emlékművét!

  2. Qqriq szerint:

    Íme Gyuri bá kedvencei, az orbánizmus “áldozatai”:

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Jó a retró dzseki Morovikon, még a kommunizmusból maradt meg!

  4. Qqriq szerint:

    “Muszáj felhívnom a figyelmet arra, hogy az európai választási kampány részeként egyre durvábban cenzúrázzák az internetet, a Facebook-ot. Az európai bevándorláspárti erők így próbálnak nyomást gyakorolni azokra az országokra, amelyek ellenzik a migrációt, azokra a polgárokra, akik a hazájukat meg akarják védeni.”
    https://www.ujpest.hu/hir/11695/A_polgarmester_rendkivuli_uzenete/

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Muszáj felhívnom a figyelmet, hogy a mi pénzünkből fizetett Ábel Attila alpolgármester egyre durvábban cenzúrázza a Csepelinfót! Hiába övé a Csepelinfó tulajdonjoga, ha munkaidőben a mi költségünkön kezeli azt, továbbá a mi adónkból fizeti a munkatársait!

  6. barvagarbalarka szerint:

    “Történészek szerint a kommunista eszméket hirdető terrorszervezeteknek körülbelül négyszer annyi ember esett az áldozatául, mint a nácizmus következtében.”

    Gratulálok, akkor most a nácizmus az kisebbik rossz? Meddig is tartott a nácizmus, meddig a kommunizmus? Időegységre vetítve akkor melyik “nyer”? Egyáltalán van bármi értelme összehasonlítani két rosszat? Komolyan nem értem, miért kell mentegetni a nácizmust a kommunizmusra mutogatva? Aki ilyet tesz, az vagy náci, vagy nem tudja, mit beszél.

  7. Qqriq szerint:

    Szerencsétlenül lett megfogalmazva a mondat. A terrorszervezetek alatt mondjuk a marxista gerillaszervezetekre lehet gondolni, mint a kolumbiai Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN), illetve náci részről olyan földalatti mozgalmakra, mint a német Nemzetiszocialista Underground (NSU). A nácizmus és kommunizmus nem szűntek meg és a mai napig szedik az áldozataikat (léteznek kommunista államok is).

  8. Dagobert bácsi szerint:

    A kommunizmus és a nácizmus áldozatai már ismertek. Az orbánizmusét még nem tudhatjuk!

  9. Nagyapó szerint:

    Aki diktatúráról tudni akar olvassa! https://pestisracok.hu/gyermekei-kepet-szorongatta-az-akasztofa-alatt-puskasek-elott-statualtak-peldat-szucs-kivegzesevel/

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Jobban szerint:

    „Szeretnék hinni abban, hogy az Amnesty International a kisebb joghátrányt szenvedő közösségek támogatása mellett végre megfelelő súllyal fog fellépni a világ legüldözöttebb vallási csoportja, a kereszténység védelmében….Azbej Tristan a civil szervezet számára új területként ajánlotta a diszkriminált külhoni magyarok emberi jogi védelmét…”
    https://s4c.news/2019/02/21/azbej-a-kulhoniakert-is-kiallhatna-az-amnesty-international/

  11. Jobban szerint:

    A demokrácia védelmét az “üléspontjuk meghatározza az álláspontjukat” szemszögből látják el.

Itt lehet hozzászólni !