Elvitték az utolsó adag szemetet is a Csepeli útról

Csepel.info

A csepeli önkormányzat többszöri felszólítása és kötelezése után hét elejére elvitték az utolsó adag szemetet is a Csepeli útról – értesült a Csepel.info.

A szeméthegyet főként szigetszentmiklósi lakosok és vállalkozók “építették” a csepeli lomtalanítás idején, jó ötletnek tartva, hogy így szabaduljanak meg saját hulladékuktól. A telek melletti vállalkozás szó nélkül hagyta a szemétlerakást, aminek az lett az eredménye, hogy a lomtalanítás után még hetekig hordták oda a lakossági hulladékot.

A telek tulajdonosa megkezdte ugyan a csepeli önkormányzat felszólítása és kötelezése után a szemét elszállítását, de nem volt megfelelő szállítási kapacitása gyorsan elvinni a több tonnányi hulladékot. A szemetelők számára sajnos ez újabb “kihívás” lett, hogy “pótolják” az elvitt mennyiséget. Információink szerint sokakat büntettek meg közben, számos feljelentés született, ám ez sem volt elég visszatartó hatású. Olvasói fotónk alapján ma reggelre már rendeződött a helyzet.

Csepel önkormányzata százmilliókat költ az illegális szemét elszállítására, melynek egyik oka az, hogy sokan nem hajlandók szemétszállítási díjat fizetni. Az illegális hulladék elszállítására költött százmilliók ráadásul a fejlesztések forrását csökkentik. A problémát tetézi, hogy az elmúlt években nagymértékben nőtt a lakossági fogyasztás, és így a szemét mennyisége. Egész Budapesten küzdenek a problémával. A legsúlyosabb helyzet talán Zuglóban van, ahol négy alpolgármester közül egy csak az illegális szemeteléssel foglalkozik – nem nagy sikerrel.

Csepel.info

8 hozzászólás “Elvitték az utolsó adag szemetet is a Csepeli útról” bejegyzésre

  1. Pilsner Urquell szerint:

    Hurrá! Majd lesz új. Még nincs?
    Mennyit kell jattolni a telektulajnak, hogy lerakhassam a szállítmányomat?

  2. admin szerint:

    A telektulajdonosnak több millió forintba került eddig a szemét elvitele, így valószínűleg nem érné meg a szemetelőknek.

  3. Igaz szerint:

    Jó hír!Szemelött volt,elvitték!Sajnos bentebb az egész környék egy szeméttelep.Egyébként jár arra hetente szemétszállító?

  4. Pilsner Urquell szerint:

    @admin! Akkor tán tanult a tulaj belőle…

  5. Nemmondom szerint:

    MrGabi még mindig nem tud fogalmazni.
    Ha a telektulajdonosnak sok pénzébe került az elszállítás, akkor az miért nem éri meg a szemetet lerakóknak?
    Hiszen annak, aki lerakta a szemetet, annak ez nem került semmibe, nem?

  6. Igaz szerint:

    Ha jattolna nem érné meg, Ember!De ez nem is az a műsor!

  7. kiss janó szerint:

    Ki volt,vagy jelenleg ki a telek tulajdonosa? Talán a magyar állam?

  8. Johnny szerint:

    kiss janó!
    Az útnak igen! 🙂
    Még mindig nem értem, hogy melyik “vállalkozás” van a célkeresztben?
    Írjátok már le ide.

Itt lehet hozzászólni !