Szétverte a buszvárókat a Jobbik gazdája

Csepel.hu

Még az MSZP-s önkormányzat kötött szerződést azzal a Simicska Lajoshoz köthető vállalkozással, amely a csepeli buszvárókat egyik napról a másikra elkezdte bontani, jelentősen csúfítva ezzel a városképet.

Tették mindezt úgy, hogy a kerület vezetése arra kérte a vállalkozást, hogy addig ne kezdődjenek el a munkálatok, míg az önkormányzat saját tulajdonába nem veszi a várókat. A Jobbik a hatalomért még a saját választóinak is keresztbe tenne.

Abszurdabb nem is lehetne az a történet, amelynek előzménye tavaly nyárig nyúlik vissza. Történt, hogy a csepeli önkormányzat 2017-ben feltérképezte a kerületben található buszvárók állapotát. A tapasztalatok rosszak voltak: a buszvárók megsérült elemeit nem állították helyre, a felépítmények nagy részét graffitik csúfították és illegális hirdetésekkel rakták tele.

A területen lévő várók két nagy, hirdetőfelületeket bérbeadó cég tulajdonában voltak. A képviselő-testület tavaly év végi határozata alapján a szerződést mindkét társasággal felmondták. A fentieken kívül ennek az is volt az oka, hogy a 10-15 évvel ezelőtt megkötött szerződések felett eljárt az idő vagy azok le is jártak, ráadásul – mint kiderült – a kihelyezett buszvárók nem voltak összhangban a szerződésben megjelölt helyszínekkel. A városvezetés célja az volt, hogy a buszvárók önkormányzati tulajdonba kerüljenek, és újakra cseréljék azokat. Ez azért is volt fontos, mert így saját hatáskörben lehet tisztán tartani azokat, a hirdetési felületek értékesítése pedig bevételt jelent az önkormányzatnak.

A felmondási idő lejártát követően azonban a Jobbik gazdájának, Simicska Lajosnak a tulajdonosi körébe tartozó egyik vállalkozás megkezdte az általa üzemeltetett 16 utasváró elbontását. A dolog pikantériája, hogy a városvezetés előtte kérte a vállalkozást, addig ne álljanak neki a bontásnak, míg a várók önkormányzati tulajdonba nem kerülnek. A cég azonban szándékosan a csepeliek kényelmét, biztonságát semmibe véve döntött az azonnali bontás mellett. Az önkormányzat feladatának tekinti, hogy segítse a csepeliek kényelmes utazási körülményének biztosítását, amelyhez hozzátartoznak kulturált buszvárók is. Úgy látszik azonban, hogy nemrég tiltott pártfinanszírozási botrányba keveredett Jobbiknak csak a hatalom fontos, amelynek megszerzéséért képes akár a saját választóinak az akaratával is szembemenni.

8 hozzászólás “Szétverte a buszvárókat a Jobbik gazdája” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Szar képet raktál ki, mert ebben a megállóban sosem volt rendes buszváró….

  2. Betke szerint:

    😀😀😀😀

  3. k@k.hu szerint:

    a rabbik most azzal a momentummal kokettál akiknek legnagyobb eredménye, hogy elszabotáltak egy budapesti Olimpiát. mert az irigy büdös proli újmagyarok hánynak a sporttól, meg egyáltalán attól ha fel kell emelniük a dagadt valagukat a koszos fotelükből.

  4. Tiborcz István szerint:

    Nem igazán értem a problémát…ha egyszer az Önkormányzat felmondta a szerződést…és a váró a Cég tulajdonában van….miért ne vihetné el?

    Nem kellett volna felmondani, hanem előtte egyeztetni kellett volna a Céggel a várók átvételéről.

    Azért régi mentoromat, megértem.

    Tiborcz István

  5. Happy szerint:

    Köszönjük szépen a cikket, az a baj, hogy ti nem a városképért izgultok, vagy azért mert az utasoknak rossz, hanem azért mert így sokkal kevesebb helyen tudjátok elhelyezni a Sorosozós plakátokat!

    Szóval a jó anyátokat nézzétek hülyének!

  6. Nondroid szerint:

    A város több pontján egy másik hasonló profilú cég sikeresen üzemeltet buszmegállókat és az utóbbi hónapokban rengeteget lecseréltek saját beruházásban. Nem a helyi önkormányzatok végzik ezt a feladat, nem véletlenül.
    De vannak olyan megállók Csepelen is, melyekben új várók lettek elhelyezve a lebontottak helyén.

  7. Kaschauer szerint:

    Happy!
    Hülyének itt vagy te magad.
    A baj az, hogy aki korpa közé keveredik, azt felfalják a disznót.
    Az Önkormányzat esete a jobbikos Simicska céggel.

  8. Qqriq szerint:

    Simlicska adott utasítást a bontásra mert egy G!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !